sailing-dulce.nl

Logboek 2008/1 (Lagos>Corsica)

Santa Pola (4)

Verjaardagsdiner in Restaurant Narcea, Santa Pola. Verse asperges met mayonnaise en een buitengewoon sappig, mals stuk vlees van de grill, met een mooie oude Rioja erbij.
Verjaardagsdiner in Restaurant Narcea, Santa Pola. Verse asperges met mayonnaise en een buitengewoon sappig, mals stuk vlees van de grill, met een mooie oude Rioja erbij.

Zaterdag 26-04-2008
Het is een prachtige avond, gisteravond. In de warme avondlucht kuieren we langs de haven, de boulevard en het strand. Net als honderden anderen, Spanjaarden en toeristen, van de avond komen genieten. Een simpel genoegen en toch zo aangenaam, op een terrasje te zitten of op een muurtje aan de haven en naar de mensen te kijken. Die ook komen om naar mensen te kijken en van de avond te genieten. Om half tien vinden we wat achteraf, niet ver van de haven een typisch Andalusisch restaurantje, "Narcea" geheten, naar een landstreek in het noorden van de provincie. Om tien uur zit het helemaal vol met Spanjaarden, de toeristen zijn bij de boulevard gebleven. We hebben een goede keus gemaakt en smullen van: verse asperges met mayonnaise en een buitengewoon sappig, mals stuk vlees van de grill, met een mooie oude Rioja erbij. Sorry, maar wat kan een goed stuk vlees met een klein randje vet en goed klaargemaakt, toch lekker zijn! (Foto bijgaand en hier)

Vandaag is het opnieuw zo´n lekkere warme dag. We doen vrijwel niks, behalve wat langs het strand slenteren en boodschappen doen voor het weekend. De Telegraaf maar weer eens gekocht, de Krant van de Verongelijkten. Zoals gewoonlijk staat er vrijwel niks in en zin om me in de problemen van het huwelijk van Frans Bauer te verdiepen, heb ik niet. Liever een tukje in de kuip. Het was gisteravond natuurlijk aardig laat geworden. De gave van het onbekommerd niksdoen begint echter bij ons duidelijk tot ontwikkeling te komen. Alleen zie ik er wat tegenop dat Ans overmorgen vertrekt, ook al is het maar voor een week. Terug naar boven