www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  41  42  43  44  45  » 
29-12-2014
Geplaatst door: Ed Knake

Wetenschapsquiz

Inderdaad is je oplossing volgens mij correct. In een oneindige reeks is er oneindig aantal atributen. Zoals in een oneindige reeks er evenveel even als oneven (en priemgetallen) bestaan.

26-12-2014
Geplaatst door: Tom Zijlstra

Arthur en de NZa

Dag Piet Rutgers, mail naar tomzijlstra@cs.com
Groet, Tom

26-12-2014
Geplaatst door: p. Rutgers

Arthur Golieb

Contact?

17-12-2014
Geplaatst door: Tom

Datum boekenbal

Snel verbeterd. Dank, Cees!

16-12-2014
Geplaatst door: Cees

boekenbal

Ben een trouwe volger vanuit de Oude Silo en was niet Vanlandschoot naar het boekenbal te komen, maar kijk eens even naar de datum ! groeten Cees van Ommeren.

15-12-2014
Geplaatst door: Peter

DWDD

Tom

Ik zat ook even te genieten bij DWDD toen Floor in het zonnetje werd gezet, niet realiserend dat het jouw Floor was. Ik vond het een mooi moment. Zo zou iedereen met elkaar om moeten gaan.

12-12-2014
Geplaatst door: Tom

Dino's en mensen

Hm, Cees, ik ervaar wel degelijk een kwalitatief verschil tussen dinosaurussen en een levensvorm die behalve veel oorlog en ellende ook wiskunde, astrofysica, Bach en Shakespeare heeft voortgebracht. Intelligent leven is waarschijnlijk schaars in het ijskoude universum (tot het tegendeel blijkt) Reden om ernaar te streven om de mensheid te redden. Dat kán nl. best: afbouwen van fossiele brandstoffen, ontwikkelen van ruimtetechnologie (tegen inslagen van planetoïden) en nieuwe antibiotica en vaccins. (Wat je tegen een hevig bombardement van energierijke zonnedeeltjes kunt doen, weet ik niet) In elk geval zijn we niet machteloos, zoals jij denkt. We moeten wél willen natuurlijk en afzien van korte termijngewin.
Opmerking 3 begrijp ik niet goed. Heb jij misschien bewust geen auto? Groet, Tom

11-12-2014
Geplaatst door: cees

mensheid

hallo tom,
bedankt voor je reactie. toch nog even wat opmerkingen:
1. je verwart realiteitszin met cynisme, ook ik maak me zorgen over wat er allemaal zo maar met ons zou kunnen gebeuren, opwarming, meteoriet-inslagen, resistente virussen, zonnevlam etc. ik kom echter tot de conclusie dat dit weinig zin heeft, het ijskoude universum heeft misschien een of geen van deze rampen voor ons nietige mensjes in petto. wij staan hiertegenover in ieder geval machteloos.
2. de dinosaurussen leefden tenminste nog 160 miljoen jaar, echte bofkonten dus, dat moeten wij nog maar afwachten of we dat halen. ze hielden ook veel van hun kinderen als ik de films van spielberg mag geloven, maar het hielp ze niet.
3. de opmerkingen "achteroverleunen", "na ons de zondvloed mentaliteit", " je verstand gebruiken" vind ik ongepast, als ze worden gemaakt door iemand die zelf over een auto en een polyester zeilboot met dieselmotor beschikt.

10-12-2014
Geplaatst door: Tom

Uitsterven van de mensheid

Hallo Cees en Peter, ik heb zojuist op jullie stellingname gereageerd: blogpost 10-12-2014. Groet, Tom

09-12-2014
Geplaatst door: cees

mensheid

als het inderdaad binnenkort afloopt met de mensheid, wat wij vrezen, dan is heeft moeder natuur alleen het zoveelste evolutie-experiment gecreeerd en dat is dan voor de zoveelste keer in een massa-extinctie geeindigd. als de kleine zoogdieren het wel overleven kan het hele evolutie-circus weer opnieuw beginnen en zijn er over een paar miljoen jaar misschien opnieuw weer mensen. hopelijk doen die het dan beter.