www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1088 berichten, 109 pagina's 
«  43  44  45  46  47  » 
30-09-2014
Geplaatst door: Tom

Dat vermoedde ik al, Peter :-)

30-09-2014
Geplaatst door: Peter

pet

Tom

Ik zat je maar een beetje te pesten hoor :-)
Hou op die pet.

Groeten

30-09-2014
Geplaatst door: Tom

Pet

Nóg een Reedijk die het snapt!

29-09-2014
Geplaatst door: Gert Reedijk

Hallo Tom. Die pet moet je gewoon blijven dragen. Je bent al zeven jaar een bijna voltijd zeeman. Die pet hoort bij je eigenzinnige imago.
Over zeemanspetten wil ik je de volgende anekdote vertellen. Van mijn grootvader heb ik het zeilen geleerd. Hij had al in de dertiger jaren een jacht waarmee hij voer op de toen nog open Zeeuwse stromen. Hij was een hartstochtelijke jacht schipper en wist er veel van. Bertus Zijdenbos, de eerste Nederlander die solo de wereld rond voer, had van mijn grootvader zeilen geleerd.
Ik had mijn grootvader tientallen jaren lang niet gezien door familie-omstandigheden. Hij was al over de tachtig toen hij voor het eerst en op mijn uitnodiging aan boord kwam van mijn vorige Breeze. Mijn grootvader was klein van stuk en het stuurwiel was bijna groter dan hijzelf. Eenmaal onder zeil en op open water vroeg ik hem of hij een stukje wilde sturen. Hij had nog nooit een stuurwiel vastgehouden zei hij en sloeg het aanbod aarzelend af. Een uur later vroeg ik het nogmaals. Nu wilde hij het wel proberen. Maar hij ging eerst naar binnen en kwam naar buiten met zijn donkerblauwe schipperspet.Voor een passagier ligt het anders maar een schipper hoort een pet dragen, liet hij weten. Het was hartje zomer en ik meende ook iets te weten van etiquette. Zomers hoor je toch een witte pet te dragen, zei ik. Hij brieste. Witte petten zijn voor motorboot schippers! Zeilschippers dragen donkerblauw!

Ik zag bij jou ook zo'n fout wit exemplaar liggen.
Het is maar dat je het weet Tom.

29-09-2014
Geplaatst door: peter

T shirt

Dat T shirt kan prima, niets mis mee.
Maar naar aanleiding van het bericht van Ger ben ik even gaan kijken naar die petten van je.
En inderdaad, die moet je nu wel weg gooien.
A, het ziet er niet uit, B, het heeft iets Duits hahaha
Maar ook ik loop wel eens met iets wat niet kan.
dus doe wat je zelf wil.

Groeten

28-09-2014
Geplaatst door: Ger

Bob Dylan shirt

"Overigens draag ik op die foto het Bob Dylan t-shirt, dus iedereen kan desgewenst zelf bepalen of zoiets op mijn leeftijd nog kán of niet."
Dat shirt kan natuurlijk prima op jouw leeftijd. Dylan is tenslotte van jouw (en mijn) generatie. Maar in godsnaam verlies nou eens die verschikkelijke pet die je altijd draagt!

27-09-2014
Geplaatst door: hanneke

Ach, jij moet toch altijd het laatste woord hebben! Beetje arrogant misschien? Ga lekker je gang en veel succes met alles.
Jij en ironie? Nooit van gehoord!!!

27-09-2014
Geplaatst door: jan

Hanneke begrijpt het niet.

27-09-2014
Geplaatst door: hanneke

ironie

Je moet er toch een draai aan geven. Rare reactie .

27-09-2014
Geplaatst door: Tom

Hoe mooi ons land is

Hallo Hanneke,
Ironie gaat soms aan jou verloren.
Groet, Tom