www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  43  44  45  46  47  » 
19-01-2015
Geplaatst door: leendert boudesteijn

zeiljacht Pelengina II

Hallo Tom,
In reactie op jouw gedachte over het ongeval met de Pelengina II in je dagelijkse weblog:

Ik las een paar jaar terug over een Nederlands zeiljacht, s'nachts in aanvaring gekomen met de uitgezette bomen van een vissersschip. Deze visser voer gewoon door. De hele verstaging werd echter vernield met als gevolg een mastbreuk etc. De Nederlandse schipper met vrouw en kinderen wist gelukkig met de grootste inspanning veilig de Zuid Amerikaans kust te bereiken. Het drama met de Pelengina II en Gerrit van Wingerden doet me sterk denken aan dit ongeval.

vriendelijke groeten
Leendert Boudesteijn

05-01-2015
Geplaatst door: Gert Reedijk

zomaar wat geleuter

" Quantumfluctuaties zijn volledig spontaan en worden door niets veroorzaakt. Op dat punt houdt ons begrip op.
Een mooie, zonnige zondag. We besluiten onze lichamen tot inspanning te brengen en maken een complete wallenloop. "

Mooie combi van zinnen Tom.
Onze eigen besluiten weten we, worden wél ergens door veroorzaakt. Om maar eens wat te noemen: veroorzaakt door onze hormoonspiegels, maar ook door de buiten temperatuur, door onze goesting (in België althans), door het programma op de televisie, door de binnentemperatuur, door onze ijdelheid en ons verlangen te zien en gezien te worden, door de staat van onze stofwisseling, door het uur van de dag, door ons libido, door de lengte van de ongelezen e-mails lijst, door de buienradar en zo nog wat honderd zaken. Een mix die voorspellen dus onmogelijk maakt.

Desalniettemin zijn er wél oorzaken voor onze besluiten. Zou er bij quantumfluctuaties niet toch ook een mix van oorzaken zijn?

29-12-2014
Geplaatst door: Ed Knake

Wetenschapsquiz

Inderdaad is je oplossing volgens mij correct. In een oneindige reeks is er oneindig aantal atributen. Zoals in een oneindige reeks er evenveel even als oneven (en priemgetallen) bestaan.

26-12-2014
Geplaatst door: Tom Zijlstra

Arthur en de NZa

Dag Piet Rutgers, mail naar tomzijlstra@cs.com
Groet, Tom

26-12-2014
Geplaatst door: p. Rutgers

Arthur Golieb

Contact?

17-12-2014
Geplaatst door: Tom

Datum boekenbal

Snel verbeterd. Dank, Cees!

16-12-2014
Geplaatst door: Cees

boekenbal

Ben een trouwe volger vanuit de Oude Silo en was niet Vanlandschoot naar het boekenbal te komen, maar kijk eens even naar de datum ! groeten Cees van Ommeren.

15-12-2014
Geplaatst door: Peter

DWDD

Tom

Ik zat ook even te genieten bij DWDD toen Floor in het zonnetje werd gezet, niet realiserend dat het jouw Floor was. Ik vond het een mooi moment. Zo zou iedereen met elkaar om moeten gaan.

12-12-2014
Geplaatst door: Tom

Dino's en mensen

Hm, Cees, ik ervaar wel degelijk een kwalitatief verschil tussen dinosaurussen en een levensvorm die behalve veel oorlog en ellende ook wiskunde, astrofysica, Bach en Shakespeare heeft voortgebracht. Intelligent leven is waarschijnlijk schaars in het ijskoude universum (tot het tegendeel blijkt) Reden om ernaar te streven om de mensheid te redden. Dat kán nl. best: afbouwen van fossiele brandstoffen, ontwikkelen van ruimtetechnologie (tegen inslagen van planetoïden) en nieuwe antibiotica en vaccins. (Wat je tegen een hevig bombardement van energierijke zonnedeeltjes kunt doen, weet ik niet) In elk geval zijn we niet machteloos, zoals jij denkt. We moeten wél willen natuurlijk en afzien van korte termijngewin.
Opmerking 3 begrijp ik niet goed. Heb jij misschien bewust geen auto? Groet, Tom

11-12-2014
Geplaatst door: cees

mensheid

hallo tom,
bedankt voor je reactie. toch nog even wat opmerkingen:
1. je verwart realiteitszin met cynisme, ook ik maak me zorgen over wat er allemaal zo maar met ons zou kunnen gebeuren, opwarming, meteoriet-inslagen, resistente virussen, zonnevlam etc. ik kom echter tot de conclusie dat dit weinig zin heeft, het ijskoude universum heeft misschien een of geen van deze rampen voor ons nietige mensjes in petto. wij staan hiertegenover in ieder geval machteloos.
2. de dinosaurussen leefden tenminste nog 160 miljoen jaar, echte bofkonten dus, dat moeten wij nog maar afwachten of we dat halen. ze hielden ook veel van hun kinderen als ik de films van spielberg mag geloven, maar het hielp ze niet.
3. de opmerkingen "achteroverleunen", "na ons de zondvloed mentaliteit", " je verstand gebruiken" vind ik ongepast, als ze worden gemaakt door iemand die zelf over een auto en een polyester zeilboot met dieselmotor beschikt.