www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  38  39  40  41  42  » 
05-11-2015
Geplaatst door: Ger

"direct naar laatste verslag"

"direct naar laatste verslag" werkt bij mij ook niet.

04-11-2015
Geplaatst door: Rene kappers

Direct naar laatste verslag

Op m'n iPad werkt het niet.
Groeten,
Rene

03-11-2015
Geplaatst door: joannac

laatste verslag

Ook bij mij werkt hij niet.4fxp

03-11-2015
Geplaatst door: Tom

Direct naar het laatste verslag

Hallo Joris,
Vreemd, maar je bent niet de enige met die klacht. Bij mezelf werkt het overigens wel, ik heb het net geprobeerd. Maakum heeft afgelopen weekeinde nieuwe software op mijn site geïnstalleerd, misschien komt het daardoor. Welke browser gebruik je? Probeer eens een andere. Ik hoor de uitslag graag!
Groet, Tom Zijlstra

02-11-2015
Geplaatst door: Joris Gerritsen

website

Dag Tom,
Ik merk dat de knop "direct naar laatste verslag" het niet doet! Of heb alleen ik dat?

Groeten,

25-10-2015
Geplaatst door: Fred Stokman

Vluchtelingen

Was een paar weken geleden met de boot in Sete. Een dame vertelde me het verhaal dat in 1939 in twee weken tijd 300.000 vluchtelingen uit Spanje, zuid Frankrijk binnen kwamen. Op de vlucht voor Franco. Zij werden volgens haar verhaal zo goed en zo kwaad het ging opgevangen. Het ging pas echt mis toen Generaal Vichy aan de macht kwam in 1940. Hij begon deze vluchtelingen gedwongen terug te sturen . Vele werden door het Franco regime vermoord.
Was een paar dagen geleden in Aix de Provence (op de fiets) waar ongeveer 100 jaar voor christus de Romeinse aanvoerder Marius 90.000 Teutonen ( Denen) dode . Dit staat te boek als een veldslag. Andere bronnen geven aan dat het landverhuizers waren die met vrouwen en kinderen op zoek waren naar een beter bestaan.
Zou denken dat we in 2015 een stuk humaner kunnen zijn. Maar volgens media berichten lijkt het er op dat Marius en Vichy nog zeer populair zijn!

23-10-2015
Geplaatst door: Tom

Tegen fundamentalisme

Hallo Gert,
Dank voor je bijdrage aan de discussie. Ik stel vast dat we allebei gekant zijn tegen fundamentalisme, of dat nou uit de Bible Belt komt of uit het Midden Oosten. Onverdraagzaam tegen onverdraagzaamheid, zoals je het noemt, is een goed uitgangspunt. Maar het asielrecht wil je toch niet aan je laars lappen? De vluchtelingen uit Syrië komen hier niet heen om de Islam te brengen, maar om de vernietigende oorlog te ontvluchten. Het is een menselijke plicht ze te helpen, hoeveel het er ook zijn. Buitendien zitten er weinig salafisten tussen, die zitten doorgaans bij IS of andere fundamentalistische groepen Velen zijn gematigd of zelfs seculier, anderen zijn christen, velen zijn goed opgeleid en hadden werk. Hun huizen zijn platgebombardeerd, hun verwanten dood en hun banen en scholen bestaan niet meer. Ik heb er vertrouwen in dat ze onze waarden en normen willen respecteren. Mogelijk nemen ze er iets van over. Ik wil bouwen aan een wereld van compassie en solidariteit. Jij vast ook.
Groet, Tom

23-10-2015
Geplaatst door: Gert Reedijk

debat

Beste Tom
In Gorinchem 81 erken je dat er grote verschillen zijn tussen het Westen en de Islam en dat door de grote toestroom van vluchtelingen weliswaar Europa zal veranderen, maar dat de Islam zich uiteindelijk zal aanpassen aan onze westerse waarden. Zo zal de Eurislam ontstaan. Veel optimisten gingen je voor in deze gedachte. Weet je: ikzelf tot voor kort óók.
Inmiddels ben ik minder zeker van de vitaliteit van Europa. Daar zijn een aantal redenen voor. Om te beginnen demografische. In 2000 vormden de Europeanen 15% van de wereldbevolking. In 2050 zal dat nog maar 5% zijn. Het midden oosten daarentegen bulkt van de beneden twintigjarigen. Die willen allemaal de woestijn ontvluchten en Europese welvaart genieten. De macht van het getal valt makkelijk te onderschatten. Daarbij komt dat Europa vergrijst. Verder is Europa hopeloos verdeeld op allerlei beleidsterreinen en hebben we zwakke leiders. Zeker als er machtspolitici zoals Poetin als tegenspeler opdoemen. In machtspolitiek denken zijn wij überhaupt niet goed. Europeanen denken dat het in de rest van de wereld net zo toegaat als hier. Dat alle mensen het goede voor hebben. Dat alle mensen de wereld rechtsorde respecteren. Met praten komen we er wel uit.
En last but not least hangt over het hele vluchtelingendebat 70 jaar na de tweede wereld oorlog nog steeds de doem van Hitler. Wat we per se nooit meer willen is bepaalde bevolkingsgroepen uitsluiten. Niet alleen: nooit meer oorlog. Ook: nooit meer racisme. Schuldgevoelens belemmeren ons om stelling te nemen tegen andersdenkenden. Verdraagzaamheid is het hoogste goed geworden. Maar als je ergens het recht hebt om onverdraagzaam te zijn is het tegen onverdraagzaamheid van anderen. Oké niet alle moslims zijn fundamentalist of onverdraagzaam. Maar het zijn er percentsgewijs wel veel. En ik heb mijn buik vol van religieus fundamentalisme. Van onze eigen Christelijke fundamentalisten mocht ik op zondag niet zwemmen omdat hun god dat verbood. En net nu die zich hebben teruggetrokken in de Bible Belt, moeten we de strijd opnieuw gaan voeren. Nu met moslimfundamentalisten die veel radicaler zijn dan die van eigen bodem. En die de scheiding tussen kerk en staat niet erkennen. Met Wilders ben ik het daarom eens dat de Islam meer is dan een godsdienst maar ook een politieke ideologie. En mocht je een afkeer hebben van Wilders, er is ook chiquer en intellectueler verzet tegen de Islam. Lees Salman Rushdie nog maar eens of Ayaan Hirsi Ali.
Ik ben geen xenofoob zoals je eerder veronderstelde. In mijn kennissenkring en in mijn praktijk heb ik hele beschaafde en vriendelijke mensen uit Iran en Irak. Maar zoals Europa nu de deur open zet zal ons geen goed doen. Op de korte termijn zal Europa verarmen. Veel immigranten zullen voorlopig aangewezen zijn op sociale voorzieningen. En de solidariteit zal afnemen. Sociale premies afdragen die ten goede komen aan landgenoten zal velen makkelijker afgaan dan belasting betalen voor immigranten. Maar het zwaarst wegende argument voor mij is twijfel of we echt onze eigen identiteit zullen durven te verdedigen. Wellicht zag je mijn YouTube filmpje op Facebook. In sommige Parijse woonwijken wordt vijf keer per dag de profeet aangeroepen in knielend gebed en zijn hele straten om die reden onbegaanbaar. Parijzenaars kunnen om die reden hun huis niet in of uit. De politie heeft hier de opdracht gekregen niet te interveniëren. Ook in een Londense wijk is onlangs de sharia uitgeroepen. Ook daar kiezen de autoriteiten voor de-escalatie. En dan het recht op vrije meningsuiting. Er zijn de laatste jaren meerdere voorbeelden van zelfcensuur in de media om vooral Islamieten niet onnodig te kwetsen. Vrije meningsuiting. Zo ongeveer het hoogste goed van de Verlichting wordt dan verkwanseld. En jij hoopt nog steeds dat de verworvenheden van de Verlichting bestand zullen zijn tegen de Islamisering van Europa. Ik hoop het met jou. We zullen zien en blijven in debat wat mij betreft.

17-09-2015
Geplaatst door: Tom

Waterlock/uitlaatdemper

Wat je zegt, Peter! Het is er inderdaad niet zomaar één. Hij moet precies passen in de bakboord motorsteun, een moeilijk bereikbare lokatie. Jeanneau vond er dicht bij de motor geen andere plaats voor. Hij heeft een specifieke vorm, die je nergens anders vindt. Niettemin is hij schandalig duur!
Groet, Tom

15-09-2015
Geplaatst door: Peter, Seawind

Waterslot/uitlaatdemper

Is dat ding van goud of zo?
Zelfs in rvs kan ik geen duurdere dan 207 euro vinden.