www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  38  39  40  41  42  » 
09-09-2015
Geplaatst door: Frans

Dronestrike

Nee, ik kan je mening niet delen Tom. De staat handelt hier op basis van verdenkingen jegens zijn eigen burgers met een vorm van ultiem geweld, dat alleen gelegitimeerd kan worden in geval van een oorlogssituatie. Zolang hiervan geen sprake is geld "in dubio pro reo"
Als men al zo goed geinformeerd was over een mogelijke aanslag had men ook de verdachten in hun kraag kunnen grijpen op het moment dat ze voet op Engelse bodem zetten.
Als we dit soort handelswijze gaan goedpraten plaatsen we onszelf op een lijn met IS Al Quida enz. door het uitoefenen van staatsterorrisme. Combineer dat met de big-brother afluisterambities die ook in de EU gepropageerd worden en overmorgen staan we allemaal op een potentieele dronenlijst. Is dat hetgene waarvoor onze westerse principes staan?
Leven betekent ook risico lopen. In Nederland kwamen in 2013 570 inwoners om in het verkeer, 19000 raakten gewond. Doden en gewonden als gevolg van terroristische aanslagen NUL. Waarom zijn wij bereid de basisbeginselen van onze rechtstaat en de wettelijke onaantastbaarheid van het individu, overboord te gooien voor een bedreiging die geen slachtoffers maakt in ons land?
Nog een slotgedachte over de big-brother waan:
Snowden heeft eens te meer bewezen dat goede vrij toegankelijke encryptie tools niet te kraken zijn. Terrorristen kunnen dergelijke tools net zo goed gebruiken. Als deze 3 hun voornemen via mobiel telefoonverkeer onderling hebben uitgewisseld (en daarvan ben ik voor 99% zeker - ergo per definitie un-encrypted) kan ik hooguit zeggen stelletje amateurs. En dus een reden te meer om ze ongemerkt middels meta-data te schaduwen en in hun kraag te grijpen als ze in de UK opdagen.

Mvg. Frans

08-09-2015
Geplaatst door: janthai

vluchtelingen

In de afgelopen 3-4 eeuwen zijn tientallen misschien wel honderden, miljoenen Europeanen geemigreerd naar het Amerikaanse continent, naar Zuid-Afrika en naar Australie en Nieuw-Zeeland, waarbij de oorspronkelijke bevolking werd verdreven en regelmatig ook uitgeroeid. Deze migratiestromen werden en worden nog steeds meer toegejuicht dan veroordeeld. Europa krijgt nu een koekje van eigen deeg. Laten we dus een ogenblik stil staan bij de Indianen, de Khoikhoi, de Aboriginals en de Maori's voordat we oordelen.

23-08-2015
Geplaatst door: Tom

Sir Geldof I

Hij is de eerste kanarie die zo heet, Cees. Groet, Tom

22-08-2015
Geplaatst door: Cees streefkerk

Kanarie

Hallo tom en ans,
Gefeliciteerd met jullie nieuwe kanarie, maar moet hij niet sir geldof II heten, de eerste sir was bob geldof, ooit zanger van de boomtown rats en organisator van live aid, groet, cees.

21-08-2015
Geplaatst door: Erna Vahrmeijer

"Geel vingerhoedskruid"

Hallo Tom,
de naam van de gele bloemen op de foto is gele toorts (verbascum).

met groet,
Erna

19-08-2015
Geplaatst door: Oscar de Klijne

Sail

Hallo Tom,
Fijn dat je gewoon doorgaat met bloggen. Elke avond lees ik even mee in jullie leven. Even een opmerking over Sail. Ik ga dit weekend voor de 4e keer. Ik ga met "Ouwe Kees" Ons oude familie scheepje van een meter of 9. 50 jaar oud. Weken geleden belde mijn kinderen al met de opmerking : Vergeet je Sail niet.
Sail vanaf het water is naar mijn bescheiden mening wel leuk. Bootje is klaar voor de trip. Ik kijk er naar uit. Groeten van een zoet water matroos.

12-08-2015
Geplaatst door: Oscar de Klijne

welkom thuis

Hallo reizigers
Welkom thuis. Ik heb de laatse jaren dagelijks genoten van jullie blog. Blijf bloggen Tom. Verveelt nooit.
Behouden vaart en groet van een fan

09-08-2015
Geplaatst door: Frans

Gel of AGM

Op de foto die Tom heeft geplaatst is heel duidelijk rechtsonder AGM te lezen. I rest my case.

09-08-2015
Geplaatst door: Ger

Gel accu's vs AGM accu's

Tom heeft het over een GEL accu. Dat is niet hetzelfde als een AGM accu. Wikipedia: "There are two primary types of VRLA batteries, gel cells and AGM. Gel cells add silica dust to the electrolyte, forming a thick putty-like gel. These are sometimes referred to as "silicone batteries". AGM (absorbed glass mat) batteries feature fiberglass mesh between the battery plates which serves to contain the electrolyte. Both designs offer advantages and disadvantages compared to conventional batteries, as well as each other."
Die opmerking van Fons dat het accuwater heeft gekookt slaat dan natuurlijk ook nergens op, denk ik dan. Hoe het met de brandgevaarlijkheid van gel accu's is weet ik niet.

08-08-2015
Geplaatst door: Frans

Mastervolt - Brandgevaar

Hallo Tom.

Ik kan je geruststellen. Deze Absorbed Glass Mat (AGM) akku's zijn onbrandbaar. Van binnen zijn het zg. glasvliesmatten te vergelijken met glaswol gedrenkt in onbrandbare chemicalien. De behuizing is van vlamdovend (UL94) kunststof. Smelt als het IN EEN BRAND staat, waarbij ongezonde dampen onstaan, maar als het vuur weg wordt genomen dooft het plastic vrijwel onmiddelijk.

Oorzaak van het "opblazen" in 9 van de 10 gevallen een defekte regelaar.

Mvg. Frans