www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  42  43  44  45  46  » 
28-05-2015
Geplaatst door: Tom

Ei en IJ

Dank voor de correctie, (anonieme) Jan! Ik heb het snel verbeterd. Die opmerking over Rijkaard kan ik niet plaatsen. Groet, Tom Zijlstra

28-05-2015
Geplaatst door: jan

Verzijlen, heer Zeilstra toch!

27-05-2015
Geplaatst door: jan

Rijkaard is een voetballer, bedoelt u Rijkman Groenink?
Ijdeltuiterij, te grote ego's en geen reflectie, je kunt er wel grote jachten mee kopen.

23-05-2015
Geplaatst door: Gert Reedijk

storm en steur

Weer een spannend verhaal gelezen van je Tom. Mooi! Kaap Finisterre, ik passeerde hem zelf ook meermaals. En elke keer was het spannend. Goed dat je nu geen haast hebt en een goed moment af kan wachten.
Wat betreft Jansen Steur. Ik moet als psycholoog geen diagnoses willen stellen zonder dat je iemand hebt gezien. Maar off the record lijkt het me evident dat het hier gaat om iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Belangrijkste kenmerken: gebrek aan inlevingsvermogen en het gevoel dat je jij boven de wet geplaatst bent. We hebben er in het publieke domein de laatste jaren een paar zien passeren. Meneer Rijkaard is er een voorbeeld van en meneer Moszkowicz ook. Als je anderen zo veel schade toebrengt, moet je dan op grond van een stoornis worden vrijgesproken? Bij Jansen Steur is er de complicatie van een mogelijke hersenbeschadiging. Ik wens de rechter veel wijsheid.
Groet, ook aan Ans.

10-05-2015
Geplaatst door: Ron

Ankerbediening

Hallo Tom,
Net te moeilijk denken over de bediening van de ankerlier. Het ziijn simpelweg 3 draadjes waarvan je er 2 tegen elkaar moet houden om het anker op te halen of te laten vieren. Als je de defecte switch openschroeft zie je wat de gemeenschappelijke draad is. Je kunt het ook domweg proberen door er 2 tegen elkaar te houden en te zien welke kant de lier op wil. Als er helemaal niets gebeurt is de andere de gemeenschappelijke draad. Zo simpel is het.

08-05-2015
Geplaatst door: Oscar de Klijne

reactie

Hallo Tom en Ans,
Heerlijk om elke dag even een paar minuten op jullie blog door te brengen. Figueira da Foz. Portugal heeft in mijn trips altijd iets vervallen gehad. Grandeur van de 18e en begin 19e eeuw. Ik ben er vaak geweest. Geweldig strand daar in Figueria Heerlijke mensen. Een maal in een hotel door stoelen gezakt die minimaal 100 jaar oud waren. Veel plezier op jullie reis.

05-05-2015
Geplaatst door: Arina

dagtankmeter

Heey Tom en Ans, zou het héél misschien kunnen dat het metertje kapot is? als je de diesel hoort lopen zou het toch moeten oplopen...

03-05-2015
Geplaatst door: Tom Zijlstra

Link plaatsen?

Zeker mag dat, Christiaan, ga je gang en bedankt! groet, Tom Zijlstra

03-05-2015
Geplaatst door: Christiaan

Hallo Ans & Tom,

Wat een mooie reisverhalen vanaf de zeilboot!

Mag ik jullie link plaatsen op mijn reisblog startkabel?

Groeten Christiaan

02-05-2015
Geplaatst door: Erik de Vries

Het volgen van de Dulce !

Heb de app , ik kan jullie nu live volgen.
Wilde ik alleen maar even laten weten, fijne reis verder.

Groet Erik.