www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  46  47  48  49  50  » 
15-11-2014
Geplaatst door: Peter

Klimaat

Beste Tom
Je zal gerust wel gelijk hebben. Maar de themperatuur zoals wij die kennen zit tussen de -276 ( absolute min punt ) en 15,5×106 Kelvin( kern van de zon volgens wikipedia ). Wij zitten ergens tussen de min 40 en plus 40 graden Celcius op onze aardbol, en dan kan het wel eens fluctueren. De aarde is ietsepietsie warmer geworden. En het kan maar zo zijn de de scheet die mijn oma in 1923 liet met de juiste toevaligheden in 2080 een storm veroorzaakt, of laat ik me nu weer meeslepen 
Zelf denk ik dat de aarde naar de knoppen gaat door over bevolking, misschien nog wel eerder dan dat de opwarming dat zou doen. We leven hutje mutje op elkaar, en zijn dus erg gevoelig geworden voor epidimieën, iritaties, geloofs fanaten ( islam, Katholieken, noem ze allemaal maar op ) en oorlog.
Het was voor de rest niet zulk lekker weer vandaag, maar ik geniet er nog steeds van. Nu kan het nog.
Groeten

14-11-2014
Geplaatst door: Peter

Ja Ger, soms heb je een verschil van mening. Maar dat is dan ook wel weer een mooi moment om je eigen mening weer eens tegen het licht te houden.

14-11-2014
Geplaatst door: Ger

Nogmaals van Dam (laatste keer wat mij betreft)

Tom, ik deel je bezorgdheid met betrekking tot het klimaat. Het defaitisme van van Dam ("Klimaatramp is niet meer tegen te houden" past hier wat mij betreft echter niet in. Maar laten we dit voortreffelijke blog en gastenboek niet misbruiken voor dit soort maatschappelijke discussies. Daar zijn genoeg andere platformen voor.

14-11-2014
Geplaatst door: Tom

Klimaatverandering

Hallo Peter, Er zijn vele ijstijden geweest. Over klimaatverandering heb ik sinds 2006 op dit weblog vele malen geschreven. Kijk in de rubriek 'Beschouwingen' (link is rechtsboven) en/of voer de zoekterm 'opwarming' of i.d. linksboven in de zoekfunctie in. In de loop der jaren heb ik me ook terdege verdiept in de argumenten van klimaatsceptici, zoals Lomborg, maar ik ben ervan overtuigd geraakt (zoals 97% van de klimatologen) dat we groot gevaar lopen. De huidige, door de mens veroorzaakte opwarming is sneller en abrupter dan ooit eerder op aarde. Is het tegen te houden? Misschien, als we versneld het gebruik van fossiele brandstoffen staken. Gaan we zo door, dan maken we het niet langer dan circa 150 - 200 jaar. In de komende eeuw wordt de aarde onleefbaar door het op hol geslagen broeikaseffect, dat we zelf hebben veroorzaakt. Net als de planeet Venus nu. Misschien geniet je wel iets minder van het mooie weer deze maand. Groet, Tom

14-11-2014
Geplaatst door: Tom

Marcel van Dam

Hallo Ger: ik ben ook geen liefhebber van Marcel van Dam, maar hij is een invloedrijk columnist, dus daarom ik was blij dat hij om is en waarschuwt voor een klimaatramp, als we niet stoppen met fossiele brandstoffen. Groet, Tom

14-11-2014
Geplaatst door: Peter

klimaat

Ik weet het niet of we die "klimaat verandering" wel tegen kunnen houden. Vechten tegen de natuur is geen optie. Net als met de ottertjes die kosten wat het kost in Nederland moeten blijven. Ieder ottertje kost waarschijnlijk een ton, en nog worden ze plat gereden. Wat ik wel weet is dat er vreselijk veel geld verkwist en verdiend word met die "klimaat verandering" Ook kan ik me herinneren dat ik ergens gelezen heb dat we twee keer een ijstijd gehad hebben. Die waren ook niet tegen te houden. Zelf heb ik er geen problemen mee, ik vind het heerlijk weer deze maand. Maar uiteindelijk komt het uit op overbevolking. Dat zal ons uiteindelijk de nek om draaien.

14-11-2014
Geplaatst door: Ger

van Dam

Ik snap niet waarom je het zo positief vindt dat salon-socialist van Dam een mening heeft over de klimaatprobematiek. Sinds hij met valse argumenten in 1971 de Exota fabriek letterlijk op de fles liet gaan waardoor tientallen mensen in mijn dorp zonder werk kwamen te zitten moet ik niks van de man hebben. Ook liet hij de Vara opdraaien voor de milioenen guldens schadevergoeding voor het in scene zetten van het exploderen van een zogenaamde Exota fles waartoe deze omroep (pas in 1997) veroordeeld werd, terwijl hij zelf persoonlijk TNO opdracht had gegeven om een kogel door een sherryfles te schieten.
Vandaar mijn ietwat sarcastische reactie op jouw "positieve" bericht. Ik reageerde idd even te impulsief, toegegeven, maar als ik de naam Marcel van Dam hoor schiet mijn bloeddruk naar ongezonde hoogtes.
Maar even terugkomen op mijn vraag: waarom vind je de mening van een nitwit als van Dam nou zo belangrijk?

14-11-2014
Geplaatst door: Tom

Positief punt

Nou nou, Ger. Het is positief dat Marcel van Dam eindelijk om is. Groet, Tom

13-11-2014
Geplaatst door: Ger

Quote Tom Zijlstra: "Ook een positief punt: Marcel van Dam is om, in een opinieartikel in De Volkskrant waarschuwt hij dat een klimaatramp niet meer is tegen te houden."
Dat is nou eens een lekker positief punt, dat een klimaatramp niet meer is tegen te houden.

12-11-2014
Geplaatst door: Tom

E-boeken, verse vis en varen

Hallo Lucia, mijn boeken zijn als E-book down te loaden op www.woordstroom.nl. En ik blijf schrijven!
Hallo Huib, op maandag heeft de Turkse viskraam op de markt in Gorcum verse vis (zegt hij stellig) Ik zal eens doorvragen, maar de kabeljauw zag er gisteren prima uit!
Hallo Riet, dank voor de aanschaf van deel 3 (bij Woordstroom) Even de winter door en dan gaan we weer varen!
Allen gegroet! Tom