www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1159 berichten, 116 pagina's 
«  51  52  53  54  55  » 
27-09-2014
Geplaatst door: Tom

Hoe mooi ons land is

Hallo Hanneke,
Ironie gaat soms aan jou verloren.
Groet, Tom

26-09-2014
Geplaatst door: hanneke

Nederland

Hoezo schijnt Nederland ook mooi te zijn?
We hebben de Zeeuwse wateren, het Ijsselmeer, de waddeneilanden enz. al jaren geleden, soms in het gezelschap van mijn zusje, bevaren.
Dus, je weet heel goed hoe mooi Nederland is,

24-09-2014
Geplaatst door: jan

vergeet niet even aan de kiel te sjorren als zij in de kraan hangt

23-09-2014
Geplaatst door: Tom

De cirkel is rond

Gegroet beide Peters,
Dank voor jullie aardige berichtjes! De zeilavonturen zijn nog niet voorbij voor ons, hoop ik vurig. Deze winter staat de boot hier in Lagos op de wal. Volgend jaar keren we terug naar Holland. Dan is de cirkel pas echt rond. En daarna? In 2016 willen we een tijdlang door ons eigen land trekken. Het schijnt erg mooi te zijn, zeggen ze: Zeeland, IJsselmeer, Waddeneilanden, en familie in Friesland opzoeken. Daarna zien we wel verder. Dan ben ik 70 en als ik me goed voel....
Groet, Tom Zijlstra

22-09-2014
Geplaatst door: Peter, Seawind

Welkom terug in Lagos

Hoi Tom en Ans, welkom terug in Lagos. Mooie woorden die je schrijft na aankomst in Lagos. De herinnering aan deze jaren zal altijd blijven en eigenlijke hoop ik voor jullie dat je ooit weer terug vaart richting de med.
Deze cirkel is rond, bedankt voor al je verslagen.

Veel groetjes
Peter

22-09-2014
Geplaatst door: Peter

motoren

Het zou me niet verbazen als je de boot binnenkort te koop zet. Maar dat is helemaal niet erg.Op een gegeven moment heb je het allemaal als eens mee gemaakt en gezien. Ik krijg de indruk dat Ans er ook wel een beetje genoeg van heeft. geeft allemaal niets. Het geldt ook voor mensen met een camper, een caravan, een huis in het buitenland, noem maar op. Maar ieder eind is een nieuw begin.
Groeten

10-09-2014
Geplaatst door: Tom

Nogaals motoren

Hallo Jan,
In Cagliari maakten we het grootzeil weer in orde. Maar je hebt het wel goed gezien. Vroeger was het grootzeil ons favoriete zeil; we trokken het altijd omhoog. De hitte en het gebrek aan goede zeilwind in de Middellandse Zee hebben ons lui gemaakt en doorgaans nemen we de moeite niet om het grootzeil erbij te zetten. Spottend zegt men dat er in de Med twee soorten motorboten varen: met en zonder mast. Misschien komt het er weer van nu we terug zijn in de Altantische wateren. Overigens kom ik op mijn genua ook wel van de lage wal weg.
Groet, Tom

09-09-2014
Geplaatst door: jan

zonder in de "med" te zijn geweest kan ik de motivatie wel volgen, maar dat grootzeil kan wel van de giek. Er zijn wel meer reacties in deze trant geweest, toch vind ik het ook vanuit het oogpunt van zeemanschap en veiligheid onverantwoord dat als jullie dan eens het grootzeil hijsen, dit niet blijkt te kunnen (verhaal veel eerder hier, is het nu in orde?) Als de motor uitvalt heb je toch wel een probleem als je niet zeilend weg kunt van lagerwal. Een goed gereefd zeiljacht ligt op zeil veel rustiger dan een op de motor, maar goed, ieder zijn ding.

09-09-2014
Geplaatst door: Tom

Motoring-dulce

Dag Jan,
Zeker nooit lang in de Med geweest? Meestal is er geen wind en als er wel wind is, is er teveel wind en altijd uit de verkeerde richting. Hadden we alles moeten zeilen, dan waren we nu niet verder dan de Balearen geweest. Dus blijven we maar door modderen - pardon - motorren!
Groet, Tom

09-09-2014
Geplaatst door: jan

ik stel voor de naam van de site te wijzigen in:
www.motoring-dulce.nl