www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1066 berichten, 107 pagina's 
«  52  53  54  55  56  » 
12-08-2013
Geplaatst door: Jan

Lekkagedkw8

Tom,

Een Water lock/muffler (+waterslot/demper) is iets anders dan een diesel afsluiter (zie onder). In de linker motor fundatie balk zit een rvs doos (demper) te zien als je aan de voorzijde van de motor in de opening van de balk kijkt(dan rechts); als er een lek is zal hier water zijn.

succes,

JanI have got a problem with a corroded water lock on my SO 43 DS. In order to get it out, you have to remove the Diesel tank. I once did this already and had the part welded, but now water is coming out again.

As I assume, the problem lies in the wrong stainless steel, which once was used for the water lock. I am not sure, whether it is wise, to order a new one from Jeanneau, which is possible for a lot of money. Likely the same problem will occur then later.

Now I am looking for alternative solutions, e.g. installing a different lock under the beds. However, space is very limited there. Anybody has experience with this problem? Any answers welcome

thanks, Ronald

Read more: http://jeanneau.proboards.com/thread/1676/water-lock-muffler-so43ds#ixzz2bmEZ87uE

11-08-2013
Geplaatst door: Jan

lekkage

Tom,

zie : Jeanneau Owners Network Forum /
Equipment & Commissioning / Waterlock/Water
Muffler SO43DS.

(gipsy4 mai 31, 2011)

gr.

Jan

11-08-2013
Geplaatst door: Jan

Lekkage

Beste Tom,

Hebben al jaren een 43 DS;kan mij een topic op de int. Jeanneau site herinneren met een dergelijk probleem.
Bleek de rvs geluiddemper van de uitlaat te zijn welke verstopt zit in de bakboord motorfundatie-balk.
Onze boot heeft wel een lekke uitlaatslang gehad, maar dit water komt dan in het compartiment bij de schroefas doorvoer te staan.

Hoop je met bovenstaande iets verder geholpen te hebben.

Jan

08-08-2013
Geplaatst door: Frank en Ria van Vugt

Lekkage

Beste Tom, wij ontdekte vorige maand ook water in de boot, dit blijkt nu binnen te komen via het drainage gat tussen de twee afdichtingringen van de roerkoning. Een afdichtingsring was lek. Wij hebben een HR misschien zit het bij jullie anders maar het is wellicht een mogelijkheid.

07-08-2013
Geplaatst door: peter danielle

patras

iets gemerkt van de aardbeving vannacht rondom Patras?

07-08-2013
Geplaatst door: peter danielle

beeld

sorry moet miguel cervantes zijn.

07-08-2013
Geplaatst door: peter danielle

beeld

Beeld is van michael cervantes, de schrijver van don quichote. Was marineofficier op de andrea dorea en verloor bij de slag die hij hier meemaakt hgujeen arm. Te lezen op onze site op 7.9.11.

06-08-2013
Geplaatst door: Ed Knake

Lekkage

Dag overbuurman. Heb je al gekeken naar de slang van de uitlaat en de bevestiging daarvan aan de uitgang? Trilt wel es een scheurtje in.
Grt uit een zonnige Lingehaven.

29-07-2013
Geplaatst door: Henk Koopmans

lekkage

Tom , loop eens naar een winkel die speelgoed verkoopt en zoek een pakje krijtjes, maal een bijv. rood krijtje fijn en voeg wat water toe en ga dan met dit papje strepen trekken op de vloer onder de motor,leidingen en schroefas en waar je ook maar water voerende delen herkent. Als er ergens water lekt zal het opgedroogde krijt streepje doorlopen en ben je al aardig in de richting van je probleem,je kunt dan meer strepen trekken in die omgeving en zo het manco lokaliseren.
Gr. Henk Koopmans

28-07-2013
Geplaatst door: Ron Veerman

Lekkage

Het stukje over de lekkage deed me denken aan onze lekkage van vorig seizoen met precies dezelfde verschijnselen. Het bleek de impeller pomp te zijn. Door uitdroging van de seal kwam er zeewater uit de achterzijde van het pompje. Uiteindelijk gaat het lager daardoor stuk en moet dan vervangen worden. Misschien is dat bij Dulce ook aan de hand. Het druppelen moet te zien zijn bij draaiende motor.