www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1088 berichten, 109 pagina's 
«  54  55  56  57  58  » 
02-09-2013
Geplaatst door: Leendert Boudesteijn

kloteweer en turbo zeilen>?

Hallo Ans en Tom

Nog geen 3 dagen geleden ontmoetten we jullie in Santa Maria de Leuca in de hak van Italy en nu al op Sicilie? Wat een snelheidsduivels zijn jullie zo kom je de wereld wel rond! Wij hoppen nu langs de oostkust van Corfu en genieten van de rustige baaitjes met al die heerlijke tavernes. Het Griekse sim kaartje werkt uitstekend, nog bedankt!

goede vaart verder en groetjes van
Marian en Leendert

22-08-2013
Geplaatst door: henk van dijk

jullie reis

nadat ik jullie net gevonden heb via het internet , zal proberen jullie te volgen , zal wel een email versturen via de info@sailing-dulce.nl

groetjes henk van dijk
palma de mallorca

12-08-2013
Geplaatst door: Jan

Lekkagedkw8

Tom,

Een Water lock/muffler (+waterslot/demper) is iets anders dan een diesel afsluiter (zie onder). In de linker motor fundatie balk zit een rvs doos (demper) te zien als je aan de voorzijde van de motor in de opening van de balk kijkt(dan rechts); als er een lek is zal hier water zijn.

succes,

JanI have got a problem with a corroded water lock on my SO 43 DS. In order to get it out, you have to remove the Diesel tank. I once did this already and had the part welded, but now water is coming out again.

As I assume, the problem lies in the wrong stainless steel, which once was used for the water lock. I am not sure, whether it is wise, to order a new one from Jeanneau, which is possible for a lot of money. Likely the same problem will occur then later.

Now I am looking for alternative solutions, e.g. installing a different lock under the beds. However, space is very limited there. Anybody has experience with this problem? Any answers welcome

thanks, Ronald

Read more: http://jeanneau.proboards.com/thread/1676/water-lock-muffler-so43ds#ixzz2bmEZ87uE

11-08-2013
Geplaatst door: Jan

lekkage

Tom,

zie : Jeanneau Owners Network Forum /
Equipment & Commissioning / Waterlock/Water
Muffler SO43DS.

(gipsy4 mai 31, 2011)

gr.

Jan

11-08-2013
Geplaatst door: Jan

Lekkage

Beste Tom,

Hebben al jaren een 43 DS;kan mij een topic op de int. Jeanneau site herinneren met een dergelijk probleem.
Bleek de rvs geluiddemper van de uitlaat te zijn welke verstopt zit in de bakboord motorfundatie-balk.
Onze boot heeft wel een lekke uitlaatslang gehad, maar dit water komt dan in het compartiment bij de schroefas doorvoer te staan.

Hoop je met bovenstaande iets verder geholpen te hebben.

Jan

08-08-2013
Geplaatst door: Frank en Ria van Vugt

Lekkage

Beste Tom, wij ontdekte vorige maand ook water in de boot, dit blijkt nu binnen te komen via het drainage gat tussen de twee afdichtingringen van de roerkoning. Een afdichtingsring was lek. Wij hebben een HR misschien zit het bij jullie anders maar het is wellicht een mogelijkheid.

07-08-2013
Geplaatst door: peter danielle

patras

iets gemerkt van de aardbeving vannacht rondom Patras?

07-08-2013
Geplaatst door: peter danielle

beeld

sorry moet miguel cervantes zijn.

07-08-2013
Geplaatst door: peter danielle

beeld

Beeld is van michael cervantes, de schrijver van don quichote. Was marineofficier op de andrea dorea en verloor bij de slag die hij hier meemaakt hgujeen arm. Te lezen op onze site op 7.9.11.

06-08-2013
Geplaatst door: Ed Knake

Lekkage

Dag overbuurman. Heb je al gekeken naar de slang van de uitlaat en de bevestiging daarvan aan de uitgang? Trilt wel es een scheurtje in.
Grt uit een zonnige Lingehaven.