www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1135 berichten, 114 pagina's 
«  49  50  51  52  53  » 
22-09-2014
Geplaatst door: Peter, Seawind

Welkom terug in Lagos

Hoi Tom en Ans, welkom terug in Lagos. Mooie woorden die je schrijft na aankomst in Lagos. De herinnering aan deze jaren zal altijd blijven en eigenlijke hoop ik voor jullie dat je ooit weer terug vaart richting de med.
Deze cirkel is rond, bedankt voor al je verslagen.

Veel groetjes
Peter

22-09-2014
Geplaatst door: Peter

motoren

Het zou me niet verbazen als je de boot binnenkort te koop zet. Maar dat is helemaal niet erg.Op een gegeven moment heb je het allemaal als eens mee gemaakt en gezien. Ik krijg de indruk dat Ans er ook wel een beetje genoeg van heeft. geeft allemaal niets. Het geldt ook voor mensen met een camper, een caravan, een huis in het buitenland, noem maar op. Maar ieder eind is een nieuw begin.
Groeten

10-09-2014
Geplaatst door: Tom

Nogaals motoren

Hallo Jan,
In Cagliari maakten we het grootzeil weer in orde. Maar je hebt het wel goed gezien. Vroeger was het grootzeil ons favoriete zeil; we trokken het altijd omhoog. De hitte en het gebrek aan goede zeilwind in de Middellandse Zee hebben ons lui gemaakt en doorgaans nemen we de moeite niet om het grootzeil erbij te zetten. Spottend zegt men dat er in de Med twee soorten motorboten varen: met en zonder mast. Misschien komt het er weer van nu we terug zijn in de Altantische wateren. Overigens kom ik op mijn genua ook wel van de lage wal weg.
Groet, Tom

09-09-2014
Geplaatst door: jan

zonder in de "med" te zijn geweest kan ik de motivatie wel volgen, maar dat grootzeil kan wel van de giek. Er zijn wel meer reacties in deze trant geweest, toch vind ik het ook vanuit het oogpunt van zeemanschap en veiligheid onverantwoord dat als jullie dan eens het grootzeil hijsen, dit niet blijkt te kunnen (verhaal veel eerder hier, is het nu in orde?) Als de motor uitvalt heb je toch wel een probleem als je niet zeilend weg kunt van lagerwal. Een goed gereefd zeiljacht ligt op zeil veel rustiger dan een op de motor, maar goed, ieder zijn ding.

09-09-2014
Geplaatst door: Tom

Motoring-dulce

Dag Jan,
Zeker nooit lang in de Med geweest? Meestal is er geen wind en als er wel wind is, is er teveel wind en altijd uit de verkeerde richting. Hadden we alles moeten zeilen, dan waren we nu niet verder dan de Balearen geweest. Dus blijven we maar door modderen - pardon - motorren!
Groet, Tom

09-09-2014
Geplaatst door: jan

ik stel voor de naam van de site te wijzigen in:
www.motoring-dulce.nl

30-08-2014
Geplaatst door: Ger

Reader moet wel goed opgeladen zijn, anders werkt de reset niet. Althans dat is mijn ervaring.

30-08-2014
Geplaatst door: Tom

E-reader

Hallo Ger, we kennen dat en het resetten werkt bij ons ook al niet. Toch bedankt. Tom

30-08-2014
Geplaatst door: Ger

Aan de onderzijde van de Sony e-reader zit een klein gaatje. Daarachter zit een reset schakelaartje. Steek een dun pennetje (bijvoorbeeld een verbogen paperclip) in dit gaatje om de e-reader te resetten.

28-08-2014
Geplaatst door: Tom

E-reader

Hallo Mike,
Dat hebben we ook gedaan. Geen effect. Nu wachten we tot de batterij leeg is. Dan moet hij uitgaan en raakt misschien daardoor ge-reset.
Groet, Tom