www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  44  45  46  47  48  » 
10-12-2014
Geplaatst door: Tom

Uitsterven van de mensheid

Hallo Cees en Peter, ik heb zojuist op jullie stellingname gereageerd: blogpost 10-12-2014. Groet, Tom

09-12-2014
Geplaatst door: cees

mensheid

als het inderdaad binnenkort afloopt met de mensheid, wat wij vrezen, dan is heeft moeder natuur alleen het zoveelste evolutie-experiment gecreeerd en dat is dan voor de zoveelste keer in een massa-extinctie geeindigd. als de kleine zoogdieren het wel overleven kan het hele evolutie-circus weer opnieuw beginnen en zijn er over een paar miljoen jaar misschien opnieuw weer mensen. hopelijk doen die het dan beter.

09-12-2014
Geplaatst door: Peter

klimaat en mensheid

Helemaal met je eens Cees. zijn wij nu zo belangrijk ? Ik denk het niet. Uiteidelijk zullen we onszelf omleggen. is het niet door vervuiling, dan is het wel door oorlogen. De natuur zal zich dan wel weer herstellen, en kunnen we gewoon weer van voor af aan beginnen

07-12-2014
Geplaatst door: Tom

Uitsterven

Tsss....Cees. Heb je geen kinderen?

06-12-2014
Geplaatst door: cees

klimaat en mensheid

ach, misschien sterft de mensheid inderdaad wel uit binnen 150-200 jaar, de dinosaurussen zijn ooit ook uitgestorven. is het uitsterven van de mensheid erger dan dat van de dinosaurussen en zo ja, waarom?

21-11-2014
Geplaatst door: Ed Knake

Foto Lingehaven

Dag Tom, fraaie foto van de schitterende Lingehaven. Voor de juiste datering is ook de inrichting van het terras belangrijk. Dat lijkt me al een jaartje of twee oud.

20-11-2014
Geplaatst door: Tom

Opwarming van het klimaat

„De invloed van de mens op klimaatverandering staat glashelder vast. De gevolgen worden wereldwijd scherper zichtbaar. De prognoses daarover zijn toenemend ernstig. En nog steeds is er een mogelijkheid om de risico’s binnen de perken te houden. Maar naarmate we daar langer mee wachten wordt dat wel snel duurder.” Dit citaat is van Leo Meyer, mede-auteur van het nieuwste klimaatrapport van het IPCC. Dit is harde wetenschap, Peter!

15-11-2014
Geplaatst door: Peter

Klimaat

Beste Tom
Je zal gerust wel gelijk hebben. Maar de themperatuur zoals wij die kennen zit tussen de -276 ( absolute min punt ) en 15,5×106 Kelvin( kern van de zon volgens wikipedia ). Wij zitten ergens tussen de min 40 en plus 40 graden Celcius op onze aardbol, en dan kan het wel eens fluctueren. De aarde is ietsepietsie warmer geworden. En het kan maar zo zijn de de scheet die mijn oma in 1923 liet met de juiste toevaligheden in 2080 een storm veroorzaakt, of laat ik me nu weer meeslepen 
Zelf denk ik dat de aarde naar de knoppen gaat door over bevolking, misschien nog wel eerder dan dat de opwarming dat zou doen. We leven hutje mutje op elkaar, en zijn dus erg gevoelig geworden voor epidimieën, iritaties, geloofs fanaten ( islam, Katholieken, noem ze allemaal maar op ) en oorlog.
Het was voor de rest niet zulk lekker weer vandaag, maar ik geniet er nog steeds van. Nu kan het nog.
Groeten

14-11-2014
Geplaatst door: Peter

Ja Ger, soms heb je een verschil van mening. Maar dat is dan ook wel weer een mooi moment om je eigen mening weer eens tegen het licht te houden.

14-11-2014
Geplaatst door: Ger

Nogmaals van Dam (laatste keer wat mij betreft)

Tom, ik deel je bezorgdheid met betrekking tot het klimaat. Het defaitisme van van Dam ("Klimaatramp is niet meer tegen te houden" past hier wat mij betreft echter niet in. Maar laten we dit voortreffelijke blog en gastenboek niet misbruiken voor dit soort maatschappelijke discussies. Daar zijn genoeg andere platformen voor.