www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  45  46  47  48  49  » 
14-11-2014
Geplaatst door: Tom

Klimaatverandering

Hallo Peter, Er zijn vele ijstijden geweest. Over klimaatverandering heb ik sinds 2006 op dit weblog vele malen geschreven. Kijk in de rubriek 'Beschouwingen' (link is rechtsboven) en/of voer de zoekterm 'opwarming' of i.d. linksboven in de zoekfunctie in. In de loop der jaren heb ik me ook terdege verdiept in de argumenten van klimaatsceptici, zoals Lomborg, maar ik ben ervan overtuigd geraakt (zoals 97% van de klimatologen) dat we groot gevaar lopen. De huidige, door de mens veroorzaakte opwarming is sneller en abrupter dan ooit eerder op aarde. Is het tegen te houden? Misschien, als we versneld het gebruik van fossiele brandstoffen staken. Gaan we zo door, dan maken we het niet langer dan circa 150 - 200 jaar. In de komende eeuw wordt de aarde onleefbaar door het op hol geslagen broeikaseffect, dat we zelf hebben veroorzaakt. Net als de planeet Venus nu. Misschien geniet je wel iets minder van het mooie weer deze maand. Groet, Tom

14-11-2014
Geplaatst door: Tom

Marcel van Dam

Hallo Ger: ik ben ook geen liefhebber van Marcel van Dam, maar hij is een invloedrijk columnist, dus daarom ik was blij dat hij om is en waarschuwt voor een klimaatramp, als we niet stoppen met fossiele brandstoffen. Groet, Tom

14-11-2014
Geplaatst door: Peter

klimaat

Ik weet het niet of we die "klimaat verandering" wel tegen kunnen houden. Vechten tegen de natuur is geen optie. Net als met de ottertjes die kosten wat het kost in Nederland moeten blijven. Ieder ottertje kost waarschijnlijk een ton, en nog worden ze plat gereden. Wat ik wel weet is dat er vreselijk veel geld verkwist en verdiend word met die "klimaat verandering" Ook kan ik me herinneren dat ik ergens gelezen heb dat we twee keer een ijstijd gehad hebben. Die waren ook niet tegen te houden. Zelf heb ik er geen problemen mee, ik vind het heerlijk weer deze maand. Maar uiteindelijk komt het uit op overbevolking. Dat zal ons uiteindelijk de nek om draaien.

14-11-2014
Geplaatst door: Ger

van Dam

Ik snap niet waarom je het zo positief vindt dat salon-socialist van Dam een mening heeft over de klimaatprobematiek. Sinds hij met valse argumenten in 1971 de Exota fabriek letterlijk op de fles liet gaan waardoor tientallen mensen in mijn dorp zonder werk kwamen te zitten moet ik niks van de man hebben. Ook liet hij de Vara opdraaien voor de milioenen guldens schadevergoeding voor het in scene zetten van het exploderen van een zogenaamde Exota fles waartoe deze omroep (pas in 1997) veroordeeld werd, terwijl hij zelf persoonlijk TNO opdracht had gegeven om een kogel door een sherryfles te schieten.
Vandaar mijn ietwat sarcastische reactie op jouw "positieve" bericht. Ik reageerde idd even te impulsief, toegegeven, maar als ik de naam Marcel van Dam hoor schiet mijn bloeddruk naar ongezonde hoogtes.
Maar even terugkomen op mijn vraag: waarom vind je de mening van een nitwit als van Dam nou zo belangrijk?

14-11-2014
Geplaatst door: Tom

Positief punt

Nou nou, Ger. Het is positief dat Marcel van Dam eindelijk om is. Groet, Tom

13-11-2014
Geplaatst door: Ger

Quote Tom Zijlstra: "Ook een positief punt: Marcel van Dam is om, in een opinieartikel in De Volkskrant waarschuwt hij dat een klimaatramp niet meer is tegen te houden."
Dat is nou eens een lekker positief punt, dat een klimaatramp niet meer is tegen te houden.

12-11-2014
Geplaatst door: Tom

E-boeken, verse vis en varen

Hallo Lucia, mijn boeken zijn als E-book down te loaden op www.woordstroom.nl. En ik blijf schrijven!
Hallo Huib, op maandag heeft de Turkse viskraam op de markt in Gorcum verse vis (zegt hij stellig) Ik zal eens doorvragen, maar de kabeljauw zag er gisteren prima uit!
Hallo Riet, dank voor de aanschaf van deel 3 (bij Woordstroom) Even de winter door en dan gaan we weer varen!
Allen gegroet! Tom

11-11-2014
Geplaatst door: riet

oppepper nodig?

Helpt het, als ik zeg dat ik als inhakend lezer van je reisverhalen, per ongeluk ontdekt, (ik, als absolute landrot) vandaag je e-book van deel III van je trilogie heb gedownload omdat ik baal van de "stilte". Ga gauw weer reizen; dan kom ik als bedlegerig wezen ook nog eens ergens, meeliftend op La Dulce

11-11-2014
Geplaatst door: Huib

Verse vis

"Ik haal verse vis. ", dat lezen we de laatste tijd regelmatig van Tom. Maar ik vraag me af op je op de maandagmarkt echt verse vis kan kopen. Op vrijdag kochten we verse vis bij de visafslag.
Verder wordt er nooit vermeld wat voor vis Tom koopt. Is het schar, of wijting? Een scholfilet of durft hij het aan om zijn Ans met rode poon te verblijden?
Gebakken, gestoofd? Of door de tomatensoep? We gaan het zeker lezen!

11-11-2014
Geplaatst door: Lucia

En toch was het leuk om je blog vandaag te lezen!

Wil jij de link sturen van de site waar jouw boeken als ebook verkocht worden?
Blijf schrijven he? X