www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  45  46  47  48  49  » 
15-12-2014
Geplaatst door: Peter

DWDD

Tom

Ik zat ook even te genieten bij DWDD toen Floor in het zonnetje werd gezet, niet realiserend dat het jouw Floor was. Ik vond het een mooi moment. Zo zou iedereen met elkaar om moeten gaan.

12-12-2014
Geplaatst door: Tom

Dino's en mensen

Hm, Cees, ik ervaar wel degelijk een kwalitatief verschil tussen dinosaurussen en een levensvorm die behalve veel oorlog en ellende ook wiskunde, astrofysica, Bach en Shakespeare heeft voortgebracht. Intelligent leven is waarschijnlijk schaars in het ijskoude universum (tot het tegendeel blijkt) Reden om ernaar te streven om de mensheid te redden. Dat kán nl. best: afbouwen van fossiele brandstoffen, ontwikkelen van ruimtetechnologie (tegen inslagen van planetoïden) en nieuwe antibiotica en vaccins. (Wat je tegen een hevig bombardement van energierijke zonnedeeltjes kunt doen, weet ik niet) In elk geval zijn we niet machteloos, zoals jij denkt. We moeten wél willen natuurlijk en afzien van korte termijngewin.
Opmerking 3 begrijp ik niet goed. Heb jij misschien bewust geen auto? Groet, Tom

11-12-2014
Geplaatst door: cees

mensheid

hallo tom,
bedankt voor je reactie. toch nog even wat opmerkingen:
1. je verwart realiteitszin met cynisme, ook ik maak me zorgen over wat er allemaal zo maar met ons zou kunnen gebeuren, opwarming, meteoriet-inslagen, resistente virussen, zonnevlam etc. ik kom echter tot de conclusie dat dit weinig zin heeft, het ijskoude universum heeft misschien een of geen van deze rampen voor ons nietige mensjes in petto. wij staan hiertegenover in ieder geval machteloos.
2. de dinosaurussen leefden tenminste nog 160 miljoen jaar, echte bofkonten dus, dat moeten wij nog maar afwachten of we dat halen. ze hielden ook veel van hun kinderen als ik de films van spielberg mag geloven, maar het hielp ze niet.
3. de opmerkingen "achteroverleunen", "na ons de zondvloed mentaliteit", " je verstand gebruiken" vind ik ongepast, als ze worden gemaakt door iemand die zelf over een auto en een polyester zeilboot met dieselmotor beschikt.

10-12-2014
Geplaatst door: Tom

Uitsterven van de mensheid

Hallo Cees en Peter, ik heb zojuist op jullie stellingname gereageerd: blogpost 10-12-2014. Groet, Tom

09-12-2014
Geplaatst door: cees

mensheid

als het inderdaad binnenkort afloopt met de mensheid, wat wij vrezen, dan is heeft moeder natuur alleen het zoveelste evolutie-experiment gecreeerd en dat is dan voor de zoveelste keer in een massa-extinctie geeindigd. als de kleine zoogdieren het wel overleven kan het hele evolutie-circus weer opnieuw beginnen en zijn er over een paar miljoen jaar misschien opnieuw weer mensen. hopelijk doen die het dan beter.

09-12-2014
Geplaatst door: Peter

klimaat en mensheid

Helemaal met je eens Cees. zijn wij nu zo belangrijk ? Ik denk het niet. Uiteidelijk zullen we onszelf omleggen. is het niet door vervuiling, dan is het wel door oorlogen. De natuur zal zich dan wel weer herstellen, en kunnen we gewoon weer van voor af aan beginnen

07-12-2014
Geplaatst door: Tom

Uitsterven

Tsss....Cees. Heb je geen kinderen?

06-12-2014
Geplaatst door: cees

klimaat en mensheid

ach, misschien sterft de mensheid inderdaad wel uit binnen 150-200 jaar, de dinosaurussen zijn ooit ook uitgestorven. is het uitsterven van de mensheid erger dan dat van de dinosaurussen en zo ja, waarom?

21-11-2014
Geplaatst door: Ed Knake

Foto Lingehaven

Dag Tom, fraaie foto van de schitterende Lingehaven. Voor de juiste datering is ook de inrichting van het terras belangrijk. Dat lijkt me al een jaartje of twee oud.

20-11-2014
Geplaatst door: Tom

Opwarming van het klimaat

„De invloed van de mens op klimaatverandering staat glashelder vast. De gevolgen worden wereldwijd scherper zichtbaar. De prognoses daarover zijn toenemend ernstig. En nog steeds is er een mogelijkheid om de risico’s binnen de perken te houden. Maar naarmate we daar langer mee wachten wordt dat wel snel duurder.” Dit citaat is van Leo Meyer, mede-auteur van het nieuwste klimaatrapport van het IPCC. Dit is harde wetenschap, Peter!