www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1152 berichten, 116 pagina's 
«  53  54  55  56  57  » 
24-06-2014
Geplaatst door: Arina

Cherry

Wow, wat een heeeeeerlijke kersen!

20-06-2014
Geplaatst door: Peter en Debora (La Dolce Vita)

gezellig

Hoi Ans en Tom wij vonden het heel gezellig jullie te ontmoeten in Santa Pola. Helaas geen goed afscheid meer genomen. Maar alsnog bij deze het ga jullie goed en wellicht tot ziens.
Misschien een keer in Hellevoetsluis?
Debora en Peter van La Dolce Vita

14-06-2014
Geplaatst door: Arina

Weerzien

Heey zeezeilers😉
Leuk dat jullie er volgend weekend weer zijn, de zondag is nog vrij bij ons, dus jullie zijn van harte welkom voor een hapje en een drankje op het Eind

12-06-2014
Geplaatst door: Peter Lommerse

camper

Tom

Je hebt helemaal gelijk.
ik heb 12 jaar een platbodem gehad, en de laatste jaren was het vuur er ook uit.
Mijn toenmalige vrouw haalde, zodra we de haven uit voeren, het eten te voorschijn de kuip in. Dan was het zeilfeest al weer afgelopen. En ja, je moet ervoor zorgen dat je lief het leuk blijft vinden, anders is het einde boot. Maar het water blijft toch trekken, dus ben ik heel rustig aan het rond kijken. Wel een kleintje van een meter 7 a 8. zonder al die electronische spullen die blijkbaar altijd weer kapot gaan.
Veel plezier

10-06-2014
Geplaatst door: Tom

Zeilers of geen zeilers?

Dag Peter,
Het ligt wat ingewikkelder. In het begin stond het zeilen voorop en tegenwoordig het reizen. Het kan verkeren. Maar een camper, we moeten er niet aan denken! En aan een motorboot ook niet.
Groet, Tom

09-06-2014
Geplaatst door: Peter Lommerse

Ik kan met toch niet gehaal onttrekken aan het gevoel dat jullie geen zeilers zijn in hart en nieren. Ik krijg de indruk dat jullie er beter aan zouden doen om een camper te kopen. Maar ik zal het wel mis hebben hoop ik. Groeten en behouden vaart

28-05-2014
Geplaatst door: Tom

Dieseldamp in de kajuit?

Gelukkig niet, Jelte. (Nog niet)

28-05-2014
Geplaatst door: Jelte

komen er via het lekke waterslot nu ook dieseldampen in de kajuit?

25-05-2014
Geplaatst door: Tom

Vuil in de dieseltank

Dank voor je bericht, Leendert. Ik ga natuurlijk eerst eens die dieseltank openen en eens goed kijken met een zaklamp. Grotamar en Fastol Blue verschillen sterk. Grotamar is een biocide, een bacterie- en schimmeldodend middel. Fastol Blue is een oplosmiddel en werkt totaal anders. Vijf jaar geleden hielp het prima bij mij.
Groet, Tom

25-05-2014
Geplaatst door: Leendert Boudesteijn

vuil in tank

hoi Tom,

Ik heb veel problemen gehad met vervuilde brandstof in de tanks. Sludge, bacteriele groei etc. Heb het middel Grottamar gebruikt om e.e.a te voorkomen. Maar ik merkte daarna echter dat de diesel een andere geur kreeg door gebruik van dat middel en uiteindelijk bleek dat de smeerkwaliteit van de diesel tot nul was gereduceerd waardoor mijn hoge druk brandstofpomp het begaf. Door de slechtere diesel met smeerkwaliteit nul is de hoge druk brandstofpomp 2x achterelkaar naar de filistijnen gegaan. Tot slot heb ik de diesel uit de tanks moeten verwijderen (600 liter!) en tanks intern gereinigd. Dit was een enorme klus en eigenlijk overbodig want er bleek nog weinig vuil (sludge) in de tanks aanwezig te zijn. Het merendeel van de sludge had ik met een simpel opvoerpompje al uit de tanks gezogen...

Ergo: ik zal nooit meer gebruik maken van middelen om sludge, bacteriegroei etc tegen te gaan. Deze middelen verminderen de smeer kwaliteit van de (deels bio) diesel enorm en kunnen je hogedruk brandstofpomp beschadigen.

groet
Leendert