www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  53  54  55  56  57  » 
24-05-2014
Geplaatst door: Arina

Weekend

Hoi Lieve vrienden, fijn om te lezen dat jullie het op Sardinië ook weer erg gezellig hebben! En heerlijk dat het weekend is, niet alleen voor de Italianen maar ook voor ons na een stevige week, ik had liever die oversteek gemaakt, maar dat terzijde.
Knap dat jullie het zeil zelf repareren, ik dacht jullie gaan naar een zeilmaker ter plekke, het grootzeil komt vast goed, en als ie eenmaal weer een keer gehesen is wil je niet meer zonder.
Ons scheepje staat nog op de kant, expert komt dinsdag, met een beetje geluk kunnen we het pinksterweekend varen.
Loes is inmiddels geslaagd, eerst deel, tweede deel maandag maar ook zonder dat is ze geslaagd, dus feestvoorbereidingen in volle gang!
Heel veel liefs en groeten van het eind, À +W

24-05-2014
Geplaatst door: Leendert Boudesteijn

vuil in tank

Hallo Tom,
Zit er een opening aan de bovenkant van de tank, bijv waar de pijlstok is gemonteerd of de bandstofingang? Met een dun slangetje en aan het eind een gewichtje (bijv een moer) kom je in het diepste punt van de tank. Verder heb je dan een eenvoudig plastic opvoerpompje nodig (met zo'n rood knijpballetje, je kent ze wel) en trek je alle vuiligheid uit je tank. Heb dat zelf meerdere keren gedaan.
Misschien lukt het op deze manier...

groet
Leendert

22-05-2014
Geplaatst door: Frans

Stuurautomaat

Hallo Tom,

koolborstel in engels is gewoon "brush" en de bewuste drive-unit is een z.g. linear actuator. Worden ook veelvuldig gebruikt bij behandel stoelen, bedden en kantoormeubelen. Een grote fabrikant is bijv. Linak. Vindt je hier http://www.linak.com/products/linear-actuators.aspx
Kan me nier voorstellen dat Raymarine die dingen zelf fabriceert. Kopen ze ergens als OEM product in.
Just my 5 cents

/Frans

21-05-2014
Geplaatst door: Peter Ter Haar

stuurautomaat

Het is inderdaad die straat en wel nr 31, Rinaldi Nautica, of ze nog bestaan weet ik niet maar verleden jaar juli 2013 nog wel. Men spreekt gebrekkig Engels.

21-05-2014
Geplaatst door: Peter Ter Haar

autohelm

Ik meen dat het de Via Vittorio Bottego is. Ongeveer halverwege.

21-05-2014
Geplaatst door: Peter Ter Haar

stuurautomaat

In Cagliari, niet zover van de meest oostelijke jachthaven, is een scheepswinkel die zelf o.a. autohelm apparatuur repareert.

12-05-2014
Geplaatst door: peter

Grote electriciteitsmast Sicily

Kijk eens bij deze link: http://en.wikipedia.org/wiki/Pylons_of_Messina

06-05-2014
Geplaatst door: Skipper John

Waterlock

Eens met vorige schrijver , Google eens op Vetus waterlock dan zie je duidelijk hoe deze geplaatst moet worden. Lijkt mij vrij eenvoudig Ik hen het zelfde systeem op mijn boot . Veel vaarplezier .

05-05-2014
Geplaatst door: Ron Veerman

Waterlock

Natuurlijk heeft je monteur gelijk en heb je absoluut een waterlock nodig. De by-pass is wellicht toch toepasbaar als je er ander waterlock tussen plaatst.
Vetus heeft simpele plastic waterlock die in veel boten, zo ook de onze, worden toegepast. Als je er ruimte voor hebt lijkt dat de eenvoudigste oplossing.

03-05-2014
Geplaatst door: Tom

Driver Canon i70 (6)

Zo, daar heb je me erg mee geholpen, Frans! Het werkte meteen. Overigens vreemd dat de helpdesk van Canon Nederland niet met die oplossing kwam. Nogmaals veel dank!
Tom