www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  36  37  38  39  40  » 
23-08-2015
Geplaatst door: Tom

Sir Geldof I

Hij is de eerste kanarie die zo heet, Cees. Groet, Tom

22-08-2015
Geplaatst door: Cees streefkerk

Kanarie

Hallo tom en ans,
Gefeliciteerd met jullie nieuwe kanarie, maar moet hij niet sir geldof II heten, de eerste sir was bob geldof, ooit zanger van de boomtown rats en organisator van live aid, groet, cees.

21-08-2015
Geplaatst door: Erna Vahrmeijer

"Geel vingerhoedskruid"

Hallo Tom,
de naam van de gele bloemen op de foto is gele toorts (verbascum).

met groet,
Erna

19-08-2015
Geplaatst door: Oscar de Klijne

Sail

Hallo Tom,
Fijn dat je gewoon doorgaat met bloggen. Elke avond lees ik even mee in jullie leven. Even een opmerking over Sail. Ik ga dit weekend voor de 4e keer. Ik ga met "Ouwe Kees" Ons oude familie scheepje van een meter of 9. 50 jaar oud. Weken geleden belde mijn kinderen al met de opmerking : Vergeet je Sail niet.
Sail vanaf het water is naar mijn bescheiden mening wel leuk. Bootje is klaar voor de trip. Ik kijk er naar uit. Groeten van een zoet water matroos.

12-08-2015
Geplaatst door: Oscar de Klijne

welkom thuis

Hallo reizigers
Welkom thuis. Ik heb de laatse jaren dagelijks genoten van jullie blog. Blijf bloggen Tom. Verveelt nooit.
Behouden vaart en groet van een fan

09-08-2015
Geplaatst door: Frans

Gel of AGM

Op de foto die Tom heeft geplaatst is heel duidelijk rechtsonder AGM te lezen. I rest my case.

09-08-2015
Geplaatst door: Ger

Gel accu's vs AGM accu's

Tom heeft het over een GEL accu. Dat is niet hetzelfde als een AGM accu. Wikipedia: "There are two primary types of VRLA batteries, gel cells and AGM. Gel cells add silica dust to the electrolyte, forming a thick putty-like gel. These are sometimes referred to as "silicone batteries". AGM (absorbed glass mat) batteries feature fiberglass mesh between the battery plates which serves to contain the electrolyte. Both designs offer advantages and disadvantages compared to conventional batteries, as well as each other."
Die opmerking van Fons dat het accuwater heeft gekookt slaat dan natuurlijk ook nergens op, denk ik dan. Hoe het met de brandgevaarlijkheid van gel accu's is weet ik niet.

08-08-2015
Geplaatst door: Frans

Mastervolt - Brandgevaar

Hallo Tom.

Ik kan je geruststellen. Deze Absorbed Glass Mat (AGM) akku's zijn onbrandbaar. Van binnen zijn het zg. glasvliesmatten te vergelijken met glaswol gedrenkt in onbrandbare chemicalien. De behuizing is van vlamdovend (UL94) kunststof. Smelt als het IN EEN BRAND staat, waarbij ongezonde dampen onstaan, maar als het vuur weg wordt genomen dooft het plastic vrijwel onmiddelijk.

Oorzaak van het "opblazen" in 9 van de 10 gevallen een defekte regelaar.

Mvg. Frans

30-07-2015
Geplaatst door: Tom

Vastmaken in de sluis

Hallo Henk,
Achter eerst vastmaken is bij ons lastiger, omdat de opbouw voor de zonnepanelen je enigszins remt in je bewegingen. Bij de middenbolder is er alle ruimte. Vandaar.
Groet, Tom

29-07-2015
Geplaatst door: H. Bakema

Aanleggen

Hallo Tom en Ans,

Waarom niet eerst de achterzijde vast maken. Heb je altijd controle over het schip en geen gedoe met middenbolder enzo. Gewoon eens proberen, werkt perfect.

Groet,
Henk