www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  107  108  109  110  111  » 
12-02-2008
Geplaatst door: Rene van Hoof

Okra

Hallo Tom en Ans,
Als Noordschanslid en goede vriend van de ex-schipper van de Fairview, nu Diederik, volg ik jullie website vanaf het begin. Vandaag las ik een stukje over Okra en dat deed me weer griezelen. In het Engels wordt Okra ook "Ladies finger" genoemd. In West Afrika wordt de vrucht gedroogd en gemalen. Het meel dient dan als basis voor een saus die men bij To, een soort griesmeelpap van Sorghum, eet. De consistentie is die van een zekere vloeistof die tijdens verkoudheid uit de neus komt, snot dus. Draderig en voor mij, en vele anderen, uiterst onsmakelijk. Jullie hebben dus de goede versie gegeten. Zo zie je het is nooit te laat om van iemand die naar "verre" oorden gaat iets te leren.

Goede vaart

Rene

10-02-2008
Geplaatst door: Ria van Vugt

Stoofpotje

Ik ben diegene die je aangesproken heeft in Willemstad met de opmerking dat ik dacht dat jullie al vertrokken waren want dat had ik op jullie website gelezen. Je vertelde toen dat jullie wat oponthoud had gehad. Ik volg jullie dagelijkse verhalen op de voet met veel plezier. Ik heb op de website gezocht naar Ans haar stoofpotje want die wil ik wel eens graag proberen, maar ik kan hem niet vinden! Kun jij mij misschien het recept mailen of aangeven waar ik hem kan vinden? Ik wens jullie nog veel vaarplezier en natuurlijk een behouden vaart. Ik blijf jullie volgen.

06-02-2008
Geplaatst door: Wino Vaartjes

Gezellig om je verhalen op te slurpen...

Beste zeilers, Tom en Ans,

Enige tijd geleden heb ik een aantal corriregende opmerkingen wat betreft spelfouten naar Tom gemaakt. Mijn excusses hiervoor.

Mijn dochter woont in Lissabon. Ikzelf ben werkzaam bij het NKI te Amsterdam, Antoni van Leeuwenhoek Cancer Centre, mijn vrouw werkt al 18 jaar bij de UvA te Amsterdam, Tom begrijp me als ik zeg dat ik met je mee voel en jaloers op je ben...

Groet, Wino en Elly

05-02-2008
Geplaatst door: Marie de Vries

Hallo Tom en Ans,

Ik heb jullie site sinds een paar weken bij mijn favorieten staan, heerlijk vind het om al jullie verhalen te lezen. Dat doet me dromen en heel veel genieten!

Groet Marie

31-01-2008
Geplaatst door: ruud van engelen

goede reis

Ha die Tom en Ans,

Had veel eerder een berichtje willen sturen maar er kwam steeds niets van. Nu vanaf m'n nieuwe werkplek ff de rust gevonden om jullie een goede reis te wensen!!!
Helaas heb ik jullie gemist in Gurrecum om een te drinken.

Heel veel plezier met jullie wereldreis en ik blijf jullie volgen.

Doei,
Ruud.

27-01-2008
Geplaatst door: Bart de Bruijn

Hoe staat het leven

ha die Ans en Tom,

Ik zat op mijn gemak jullie verhalen door te nemen en zie dat jullie in Nederland zijn. Nu heeft toevallig vanmiddag Cora (van de opname) via een sectio een dochter ontvangen. Ze zou het leuk vinden als je contakt met haar zoekt.

Groet Bart

19-01-2008
Geplaatst door: Jaap en Diana

Groeten uit Lagos

Hallo Tom en Ans,
Ik lees dat jullie je wel vermaken in Nederland. Zoals wij het lezen druk, druk, druk. Hier in Lagos is het schitterend weer. Vanmiddag heerlijk in de kuip liggen zonnen, 24 graden. Wat een temperatuur. Gisteren met de Navigatorsclub wezen wandelen. De Nederlanders met 8 man/vrouw waren goed vertegenwoordigd. We hebben van Silves, langs de Rio Arade, naar Lagoa gelopen. Mooi gebied, wel af en toe afzien. Dulce ligt er mooi bij, de tuinlampjes doen het prima. Hartelijke groeten van ons en tot ziens.

10-01-2008
Geplaatst door: Marie Louise Niemeijer

recept/kathedraalboom

Leuk dat de "foute kathedraalboom" inderdaad de Japanse wolmispel blijkt te zijn!
Ik kwam hierop doordat ik vorige week door het gebied Callosa d'en Sarrià ( ter hoogte van Benidorm aan de Costa Blanca in Spanje) reed, en daar honderden mispels( hier : Nispero) zag staan. Toen was de oplossing van het raadsel niet meer zo moeilijk!

Vanavond het recept van de stoofpot uitgeprint. Die ga ik beslist eens maken!

Met vriendelijke groet,

Marie Louise Niemeijer

04-01-2008
Geplaatst door: Marina Jansen

jouw winnende blog heeft nog een staartje!!!

Lieve Tom en Ans,
Onze terugreis gisteren verliep zeer voorspoedig. Vandaag waren we terug in onze realiteit. Wiebe stond om 6 uur op om te gaan werken terwijl ik nog een dagje vrij had. Hoewel we meestal niet aan traditionele rolpatronen deelnemen heb ik vandaag de boodschappen en de was gedaan, terwijl Wiebe zorgt dat er centen verdiend worden.
Haast vanzelfsprekend ben ik ook langs een bladenwinkel gelopen om het blad ‘Zeilen’ te kopen. Natuurlijk was ik benieuwd hoe mijn brother in law vermeld stond t.a.v. zijn weblog. Ik heb zelfs nog het plastic folie stiekem in de winkel opgescheurd om mij ervan te verzekeren dat het wel de goede editie was. No hard feelings naar al onze nieuwe zeilvrienden die we de laatste dagen ontmoet hebben, maar als je niet zeilt heb je ook niet zoveel aan een zeilblad, dus ik wilde wel zeker zijn dat Tom erin stond.
Bij de kassa keken ze mij wel even aan omdat het opengescheurd was, maar ik kocht het dus ze hadden geen commentaar. Snel naar huis, en kijken.
En wat blijkt!!
Bij het uitreiken van een zeer creatieve, warme en persoonlijk in elkaar gefreubelde, medaille aan lint door Gert aan Tom voor zijn blog van de maand (uitgeroepen in blad ‘Zeilen’) heeft deze alleraardigste man toch wel wat informatie niet vermeld.
Want wat is er aan de hand?
Op pagina 14 van het blad Zeilen staat een nieuwe rubriek. Naast andere opgepimpte (excusez le mot) lay-out blijken er ook een aantal nieuwe rubrieken te zijn, waarvan ‘weblog van de maand’ er één van is. Bekend is inmiddels dat mijn brother in law de eer heeft om de eerste (en dus enige) te zijn die hiertoe verkozen is.
Dat heeft Gert op een uiterst charmante en amaible manier verteld toen hij en zijn vrouw vers uit het vliegtuig aanschoven bij het staartje van ons lekkere (Ans kookt heerlijk) avondeten op de Dulce.
Maar,
Wat Gert niet verteld heeft is dat er ook een prijs aan vast zit!! Ja, ja!
En nou snap ik dat zij haast hadden om het vliegtuig te halen en dat je dan niet heel goed kijkt. En het stukje is ook een beetje klein in verhouding tot de hoeveelheid die Tom op zijn blog heeft staan.. En natuurlijk ik wil deze uiterst charmante en gastvrije nieuwe ‘zeilvrinden’ ook nergens van beschuldigen maar al lezende in het blad besef ik me dat Tom een stuk informatie mist!
Onder de vermelding van de weblog van de maand staat dat vanaf nu mensen hun weblog aan kunnen melden om kans te maken om weblog van de maand te worden. Wie wil dat nou niet? Maar we dwalen af.
Maar dááronder staat dat degene die deze eer heeft een prijs krijgt en niet zo maar een. Nee, een heuse Sony Ericson K850i Cyber-shot phone met een 5 megapixels camera. Ik weet niet wat het betekent maar het klinkt geweldig! Er staat zelfs een afbeelding bij.
Nu kan ik me indenken dat Gert gedacht heeft dat dit reclame was, en zo ziet het er ook wel uit. En laten we wel wezen, daar is het ook voor bedoeld. Maar het is in feite wel een prijs!
Lieve Tom en Ans, natuurlijk is de eer al genoeg maar ik gun jullie ook een echte prijs dus ik hoop dat het blad zeilen op een of andere manier contact met jullie opneemt zodat deze prijs jullie ook echt toekomt. Ze hebben omdat het de eerste keer is zelf een weblog gekozen. Jullie hebben je dus niet aangemeld maar wel gewonnen!
Ach, en terwijl ik de kleine letters lees zie ik staan: over de keuze kan niet worden gecorrespondeerd. Met de winnaar wordt contact opgenomen. Dus: klaar!
Lieve Tom en Ans, van ons krijgen jullie de prijs van de liefste en meest gastvrije schoonfamilie. We hebben ontzettend genoten en vonden het fijn weer bij jullie en Dulce te zijn. Ik voelde me helemaal vertrouwd bij jullie en op een plek waar ik werkelijk overal mijn naam tegenkwam.
Liefs Marina (en natuurlijk ook van Wiebe)

02-01-2008
Geplaatst door: Leendert Boudesteijn

proficiat en een gelukkig nieuwjaar

ik ben het helemaal eens met de redactie van het magazine Zeilen om jullie site uit te roepen tot de beste van het jaar! Altijd zeer actueel en vooral zeer persoonlijk, zelfs tijdens de overwintering in Lagos. Ik hoop dat we nog veel mogen zien en beleven door de ogen en het gevoel van de webmaster.