www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1152 berichten, 116 pagina's 
«  111  112  113  114  115  » 
15-08-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Bar weer hier

Hallo Tom en Ans
Ik lees de perikelen op Belle Île. Wel wat te beleven zo. Hier in La Rochelle, ja we liggen er nog steeds, is het weer niet veel beter. Op dit moment 27knopen wind in de haven. We blijven nog maar even. Wel heel erg leuk hier.
Groet van de Kiara

12-08-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Hallo Tom en Ans
Wij lezen net dat jullie achter ons varen. Na een fijne week varen met mooi weer zijn we gisteren in La Rochelle aan gekomen. We zijn via Bénodet, Belle île en Île D'Yeu hier te recht gekomen. Belle Île was geen succes. Erg druk, geen plaats in de haven, erbuiten aan een mooring heel de nacht liggen rollen. Maar dat is ook weer een ervaring. Verder nog fijne vaart en hopelijk tot ziens.
Jaap en Diana
a/b Kiara

09-08-2007
Geplaatst door: Freek Linnebank

PS

Over die scheermessen gesproken. Ik heb die hier in Deventer in een Oriëntaals winkeltje in de diepvries gevonden. Wil ik graag eens proberen net zo lekker te maken. Wil jij eens uitvinden welke kruiderij die Portugees gebruikt? Groet

09-08-2007
Geplaatst door: Freek Linnebank

eten en drinken

Lieve Ans, beste Tom,

Nooit meer dromen over (of van) MST! Vorig jaar om deze tijd deden we al die prachtige havens in omgekeerde volgorde aan. En aten we dezelfde heerlijkheden, aan boord (niertjes) en in dezelfde restaurants. Komt die jalouzie weer opzetten. Behalve een paar gaatjes in je bimini gaat alles op rolletjes (golfjes). Zet hem op over de Golf en laat daarna je de scheermessen maar goed smaken.

09-08-2007
Geplaatst door: Henk en Yvonne

Hallo lieverds,

Lief het persoonlijk bericht via de e-mail. Vonden we echt leuk. Inmiddels zeilen jullie steeds meer naar het zuiden, de foto's zien er heerlijk zonnig uit. Dat missen we hier wel hoor, deze zomer is zeer onstabiel, met beslist ook heel goede dagen, maar helaas deze dag is een mindere. Over onze vakantie, nee we hebben nog geen vakantie gehad. Eerst de komst van de ark en nu zit Henk tot over de oren in de voorbereiding van de natte Hiswa. Wij kunnen nog niet op korte termijn overzien hoe het hier gaat. Eerst nog verzekerings experts en reparaties, als je de rommel opgeruimd hebt volgt er altijd nog wel van alles. Dan de natte Hiswa, dat is vast weer een geweldig evenement. Misschien dat er daarna ruimte ontstaat om richting jullie te komen, het lijkt ons helemaal heerlijk om even met jullie te proeven van voorgoed op weg. Wij houden contact. Liefs van Henk en Yvonne

06-08-2007
Geplaatst door: Yvonne en Henk Bezem

Hallo Tom en Ans,

Hartstikke goed, het kanaal uit!!! Heerleijk hebben jullie het!! Zo nu en dan een reparatie of slijtage vervelend maar het houdt je van de straat (dat doet de kroeg ook). Je draait weer heerlijke muziek en de hapjes van Ans zijn vast weer geweldig. Wij blijven lezen en "mee reizen". Hier in het - voor even - zomerse Amsterdam ook de eerste scheepsramp achter de rug. Zaterdagochtend wil ik mijn boodschappentas uit de berging pakken en - echt waar - tot mijn enkels in het water!!! Nu ben ik een botenmens dus een beetje water schrik ik niet zo van. Als het in een biels zit, dus makkelijk weg te pompen is, dan is het allemaal wel te doen. Maar in een ARK, je hebt geen idee van de ramp die je dan overkomt. Drijvende herinneringen in de berging, golvend parket, natte parasol het doek zacht wiegend op het water. Nee leuk is dat niet!!!! Dus hup het ketelpak weer aan, met hulp van onze gouden buurman André pompen erin en zoeken naar de oorzaak van al dat water. Onze boiler blijkt een hele hoop kokend water de boot in te pompen, pakking?? Noodnummer installateur bellen, kranen afsluiten en nog zo wat technische ingrepen. Dit alles op zaterdagochtend in de bouwvak. Dan dweilen en dweilen en dweilen. Na een aantal uur was de ergste rotzooi weer opgeruimd, maar de boiler niet gerepareerd. Het is een nieuw type en de fabriek moet er naar kijken. Het is nu dinsdag en er is, behalve telefoontjes over en weer, nog niets gebeurd. Gelukkig ligt de kotter nog langszij, kunnen we tenminste douchen!!!! Na een dip zaterdag avond waarin ik toch achteraf de bibbers kreeg en een huilbui, genieten we weer van de avonden met een drankje op een van onze terrasjes

06-08-2007
Geplaatst door: Paul en Tine Andela

wereldreis

Beste Tom en Ans,

Niet elke echte Fries is er één die voortdurend het ruime sop om zich heen moet hebben. Wel deden we het afgelopen weekend nog wel het Heeger Meer en de Fluessen, maar dat vinden wij voorlopig weer voldoende. We kunnen ook maar slecht wennen aan die kleine toiletjes. En als die dingen dan ook nog verstopt raken!!!!

Uit welk land komt die goede Noord Afrikaanse wijn? Tunesië ? Volgens ons is jouw lijstje met favorieten overigens aardig lang geworden. Met ver- en bewondering lezen we over de technische hoogstandjes, die je aan boord verricht. En verdomd, als het echt moet, kun je meer dan je denkt. Dat heb ik ook uit een recente ervaring.

Het zal toch niet de hele reis zijn, dat Ans voor de lekkere hapjes moet zorgen? Zo ja, dan moeten we jou, Tom, maar eens een paar eenvoudige, maar voedzame recepten sturen.
Gletschers en ijstijden zijn heel belangrijk , maar de maag wil ook wat en daar moet je wel wat voor doen.

Nog kort even van ons thuisfront. Onze Labradorpup - Bodor- komt a.s. woensdag. Dus dat wordt even een drukke tijd.

We hebben regelmatig overigens de neiging om de door jou genoemde muziek s'avonds op te zetten. Dat geeft toch een band.

Nou mensen, we blijven de verhalen met grote interesse lezen. De volgorde en de links werken prima wat ons bertreft.

Kusjes van Paul en Tine.

06-08-2007
Geplaatst door: jack en Elly sv Gull

bimini

Hallo Tom en Ans

je bericht gelezen mbt de slijtage aan jullie bimini.

Ook wij hebben een slechte ervaring met deze onderneming, vandaar dat we ons wat aangesproken vonden toen we je bericht lazen.

Wij hebben onze achterste rvs stang van de bimini via twee korte rvs stangen en klemmen op aan de hekrailing gekoppeld , en houden zodoende wat vrije ruimte tussen achterstag en biminidoek.

Ik heb even naar wat fotos in jullie fotoboek gekeken om een detail te zien of dit mogelijk is , maar helaas.

Mogelijk heb je er iets aan, maar het blijft jammer dat je nu deze ergernis moet ervaren .

Verder wensen wij jullie een behouden vaart,en blijven we Dulce en zijn bemanning dagelijks volgen

met vr groet Jack en Elly sv Gulliver

02-08-2007
Geplaatst door: cora smits

oud-collega van Ans

Hallo Ans en Tom,

Zomaar even een groet vanuit Sliedrecht!
Heb net 'even' jullie reislogboek gelezen, leuk om te lezen, wat een avontuur zeg!
Ik wens jullie samen al het geluk van de wereld toe en blijf jullie reisverhalen volgen.
Voor Ans nog even een klein nieuwtje; ben nu 16 weken zwanger (deze keer t.n.t. zonder al te rare verrassingen)dus je hoeft m'n hand niet meer vast te komen houden...
Geniet van het leven samen.

Groetjes Cora

31-07-2007
Geplaatst door: Irene de Niet

oud-collega

Hallo Tom,
Ik stuitte op je website en na even goed kijken: ja het is 'm toch. Leuk om te lezen wat een geweldige reis je maakt met je (overigens: heel mooie) vrouw. Ik werk nog met veel plezier (en dat al bijna 29 jaar) bij Centrum Maliebaan - voorheen C.A.D. Utrecht - als ambtelijk secretaris van de OR.
Ik wens jullie een heel goede reis en zal jullie af en toe eens volgen.
Groetjes van Irene de Niet-Fraanje