www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  106  107  108  109  110  » 
23-11-2007
Geplaatst door: Ad van den Berg

Hallo Ans en Ton,

Jullie reis volg ik regelmatig,en ben steeds weer benieuwd wat jullie weer hebben meegemaakt.
Op dit moment zit ik op mijn werk in Spijkenisse en heb het even niet zo druk, vandaar maar even op jullie site gekeken en gereageerd.
Hier is het op dit moment regenachtig en donker weer.
Ik hoop dat verder alles goed gaat met jullie,en wens jullie verder een behouden vaart.

Groeten Ad van den Berg.

21-11-2007
Geplaatst door: hannie kloet

reisverslag

hoi Tom em Ans,, jullie verwachten dit niet uit deze hoek, maar ik volg jullie al vanaf het begin. wat kan jij leuk schrijven Tom. het is dat ik weinig verstand van boten heb anders kon ik nog wel eens een adviesje geven maar helaas. Ik geniet ook van de recepten voortaan iets uitgebreider, ik kan ze goed gebruiken in onze sleurhut, bij voorbeeld het recept van de sudderlapjes met ketjap.Bij medi 1 veel veranderingen, dus het is nog wel wennen. maar dat zal jullie een worst wezen, wat ik me goed voor kan stellen.
we wensen jullie nog veel plezier en mooi weer, en ga door met schrijven.
groet Hannie en Ad.

08-11-2007
Geplaatst door: Petra

leuk

Hoi ik ben de dochter van jaap en diana de leeuw. Wat een leuke site hebben jullie en erg leuke foto's zo zie ik ook ineens mijn ouders op de foto. Erg leuk hoor ik blijf jullie ook volgen zo blijf ik op de hoogte heel veel suc6 met jullie reis.

02-11-2007
Geplaatst door: fons

Hoi Tom en Ans,
iTom ik las dat je weer lekker aan het klussen was, de bolletjes (kogellagers) kan je er weer in krijgen door ze dik in de (zuurvrije)vaseline of ander zoutwater bestendig vet te zetten en dan in de kar te plakken.Om vervolgens de kar plus de lagers in het profiel te plaatsen.
Succes met dit lgeduldklusje.


gr Fons

01-11-2007
Geplaatst door: Chris Braad

Lees met heel veel plezier jullie reisverhalen, waar ik bij toeval mee bekend ben geworden. Ook de muziekinteresse is heel erg leuk en wordt gedeeld (ben tenslotte ook een jaren '60 geval).
Mag ik een tip geven: Tom Waits met Kentucky Avenue. Het ultieme, sterk autobiografische, verhaal over vriendschap tussen kwajongens die met elkaar opgroeien (1 van de vrienden krijgt op jonge leeftijd polio).
Als je de kans krijg, beluister dit nummer met een glas goeie whisky in de hand en de voetjes op tafel... raakt de ziel.

PS. Lomborg en zuurstofconsumptie.
Ozon (O3) produceert bij verwarming zuurstof (O2). Dit kan jouw vraag wellicht beantwoorden.
Wat betreft Lomborg en de grondstofprijsontwikkeling: ik denk dat Lomborg de beschikbare nog te exploiteren hoeveelheid grondstof dusdanig waardeert dat prijsstijging niet waarschijnlijk lijkt. Hij houdt geen rekening met speculatie op de wereld-grondstoffenmarkt, zoals nu geschiedt met olie, koper en onlangs diverse staalsoorten

12-10-2007
Geplaatst door: jack en elly

on line

Hallo Ans en Tom

mooie beschouwing Tom met dat on line zijn ,en daardoor niet het echte gevoel te hebben weg te zijn, maar dat is eigenlijk maar een momentopname en weer snel vergeten als je de laptop afsluit.(maar kan het me goed voorstelen)
En een mens moet zoals men zegt toch met zijn tijd meegaan!

Wij zijn regelmatige lezers (dagelijks) van je onderhoudende site,en krijgen een mooie en tevens leerzame indruk van jullie reis . (die wij ook in 2009 gaan ondernemen).
Ga zo door en blijf regelmatig on line,een behouden vaart

met vriendelijke groet Jack en Elly GULLIVER

11-10-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Al Gharb (het westen)

Hallo Tom en Ans,
Jullie zijn nu in Nazaré. Leuke plaats waar we een aantal dagen gebleven zijn i.v.m. het weer. Wij zijn in tussen in Lagos en het is hier iedere dag zo 27 gr. We zijn dat niet gewend de laatste tijd en genieten er dus van. Nog een fijne en tijd en hopelijk zien we jullie nog eens. V.a. 1 november overwinteren we in Lagos.

10-10-2007
Geplaatst door: Ger Sleeuwits

Vertaling

De dichter is een veinzer
Zo volledig is zijn veinzen
Dat de pijn die hij dan voelt
Werkelijke pijn is geworden

Vriendelijke groeten, Ger Sleeuwits

09-10-2007
Geplaatst door: Chris Braad

Nog steeds....

Heb met veel plezier de site gelezen. Fijn dat het je (jullie) goed gaat! Heb je voor de laatste keer gezien op reunie RHBS, (te) lang geleden. Blijf overeind en een kus van mij (mag dat Tom?)

27-09-2007
Geplaatst door: Yvonne en Henk

Hallo Tom en Ans,

Jullie zijn in Nederland begrijp ik. Lekker even de hefst proeven, de regenbuien, de wind en de sombere wolken. Zal straks in de zon weer dubbel genieten zijn. Fijn dat het goed gaat met Ans haar moeder. Een weekje in de schoot van de familie. Geniet ervan! Hier gaat alles goed. Geen gekke dingen meer gebeurd. Wel heeft onze buurman nu ook een nieuwe - grote - Ark. De buurman is een zoetje, echt aardig, maar ik moest wel zes keer slikken toen zijn Ark hier eenmaal lag. Ons romantische uitzicht weg, daarvoor in de plaats een uiterst saaie witte wand. Ik moest er wel een paar dagen over miepen hoor. Mijn horizon weg, mijn weidse uitzicht verdwenen!! Ik miep af en toe best graag. Maar na een paar dagen leek die witte wand wat minder wit, ik had er in gedachten volgend voorjaar (oh dat duurt nog lang ......) een paar mooie planten tegenaan gezet. En ja echt die ark heeft een heel leuke eigenschap: hij krimpt. Iedere dag wordt hij een beetje kleiner, ik kijk er inmiddels al weer langs.
Begin van de week hebben wij onze geheel geautomatiseerde verwarming gestart. Ik wist niet een dat zoiets bestond. Je installeert een programmaatje in zo'n temperatuurregelkastje aan de wand. Er kan zowaar nog een extra klepje open en daaronder zie je symbooltjes. Zelfs een borrelstand kent dat ding. Maar goed nu klinkt op geregelde tijden plots een gerommel en geruis vanonder uit de boot en dan wordt het hier vanzelf gelijkmatig warm. Het is wonderlijk maar uiterst aangenaam.
Door alle drukte en gedoe vergeet je ook nog wel eens iets. Vanochtendkom ik op en kijk naar buiten, er miste iets. Maar wat?? Ik kijk nog eens en dan SH... Laura's bootje weg. Nou moe Gejat denk ik meteen. Wij staan even later met z'n drieen hoofdschuddend en brommend te staren naar die lege plek. Plots een helder moment, oh nee hé ik moest nog steeds het havengeld voor het bootje gaan betalen. Ik kreeg daar altijd automatisch een acceptgiro voor, maar ik ben kennelijk uit de havendienst computer gevallen. Ik naar de dwanghaven voor opgelegde schepen. Daar ligt ons lieve blauwe bootje tussen al die niet betaalde grote oude wrakke schepen. Achter hekken en met bewaking. Aan de poort waren ze niet vermurwen, eerst betalen en wel dubbel!!! Dat kon ook niet meteen want men moet wel de spelregels kennen. Eerst bellen, dan maken ze het een en ander in orde, dan betalen en een uur later mag je vertrekken. En dat alles uiteraard op door hen bepaalde tijden. Die zijn ook nog eens ongunstig en krap. Maar eigen schuld ik ben ook een zeer onverantwoord burger.
Nou lieverds dit is weer een veel te lang verhaal geworden.
Veel plezier deze week en liefs van henk en Yvonne.
P.S. Nog even een bericht " in functie". Heb je zin om een "vaargebied"artikel te schrijven over "In dagtochten langs de Golf van Biskaje." Vaargebiedbeschrijving, overwegingen, dagtochten, wat is er te zien etc. etc. Volgens mij heb je foto's genoeg! Mail me even op bezemer@zeilen.nl.
Groet,
Henk