www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1055 berichten, 106 pagina's 
«  101  102  103  104  105  » 
02-09-2007
Geplaatst door: Yvonne en Henk

Hallo Tom en Ans,

Wat leuk toch om jullie te verslagen te lezen. Was wel een weekje te druk om te lezen, maar nu weer helemaal op de hoogte. Hier in Amsterdam gaat alles gelukkig goed. Henk heeft het druk voor de a.s. Hiswa, het Hiswa nummer geeft altijd veel extra werk. Ik verheug me op het evenement, het is iedere keer weer een happening. Ik hoop dat het weer een beetje goed is, dat geeft een feestelijk tintje aan het geheel. Alhoewel samengegroept onder een druipend tentzeil, een berenburger in de hand, spannende verhalen over slecht weer, ook beslist speciaal is. We hebben een matig zomertje, de temperatuur is niet verkeerd, de zon laat het iets teveel afweten. Maar op mijn inpandig terrasje met een glaasje witte wijn vermaak ik mij opperbest. Langs de boot trekt voortdurend een stroom van de meest uiteenlopende boten langs. Zeilboten, opvallend veel sloepjes (wonen we nu toch echt op stand?), rondvaartboten, roeilbootjes. Af en toe zwaai ik minzaam en voel me de koningin op het bordes (laat Henk dit maar niet horen!!!)
We genieten nog steeds en steeds meer van het licht en het water om ons heen.
Alles is ok op dit moment. Waarom ik een tijdje niets heb laten horen had ook wel een reden. De Noorderzon (ons oude schip) is verkocht, en dat ging nou niet bepaald vlekkeloos. Het ging echt op zij nHenk en Yvon's: het komt wel goed maar oh oh oh niet vanzelf.
Op 20 augustus werd de Noorderzon naar de werf gesleept. Laura en ik hadden de avond ervoor samen een hele tijd op de boot doorgebracht, herinneringen ophalen en afscheid nemen van de boot. Ik zag er enorm tegenop, de weken voor de verkoop werd ik verscheurd door twijfels, verdriet, zou ik ooit kunnen wennen aan het idee dat de boot weg zou zijn. Iedere schroef, iedere plank, ieder stukje van de boot zij neigen - voor mij specifieke - verhaal. Maar het verstand vertelde me een ander verhaal. 's Ochtends bna een onrustige nacht gebeurde het dan toch, ik keek Laura aan, zij mij en verbaasd moesten we toch constateren dat er geen beddelakens nodig waren om de stromen tranen op te drogen. Ja men lijdt het meest om het lijden dat men vreest. Weer een erg waar cliché. Het schip vertrok trot en fier, echt het had er zin in. De woensdag na vertrek zou er de keuring zijn. Mijn broer was er dinsdag en die zei: het ziet er prima uit, allen voorin een paar gaatjes. Wij toch wel geschokken, wat nu? maar goed onze buurman (die gouden) riep ook: ach dat gebeurt wel meer, ik ga wel mee. Wij de volgende dag naar de werf. De keurmeester, zo'n echte met rossige baard en sandalen, intellectueel brilletje op en een vetgevlekte overall aan, liep lustig rond, enorm meppend op ons arme schip en sloeg er vrolijk flinke gaten in. Nou je zal er maar bij staan, verbijstering alom. Ik kon het oprecht niet aanzien en wilde onder de boeg van een ander schip alleen maar in een donker hoekje zitten janken. Ook de koper was enorm aangeslagen.
Het was ook een gekke schade, alleen het voorschip war rot, de kop eigenlijk alleen. Hebben jullie tegen een damwand aangelegen? vroeg onze wakkere keurmeester. Nee, maar wel boven een hoofd gasbuis, chathodisch beschermd. Op ons schip bezat geen enkele zink anode, dus werd het schip zelf de anorde. Wat een treurnis. De werfbaas ook al zo'n monter typetje trachtte nog enige verlichting te brengen. Wijffie als er straks plaatjes op zitten en een strak verfie dan zie je er niks meer van.
De beslissing wat te doen wrd naar de volgende dag verschoven en mijn inpandig terrasje werd een plek vol doefenis. Maar ja wij krabbelden er weer wat bovenop en maakten toch weer plannen om het op te lossen. De buurman had een plekje voor het schip, we zouden het opknappen en dan weer proberen te verkopen. Weer een onrustige nacht. Volgende dag de onderhandelingen. Eigenlijk bleek al snel dat de koper toch niet af wilde haken. Dan is het een kwestie van geld. Terecht moesten we de prijs wel aanpassen en dat hebben we gedaan. Ook droegen we het schip meteen over, dan kon de koper oook meteen zijn eigen werk aan het schip voortzetten. Het was best emotioneel, want wat heel duidelijk bleek is dat de nieuwe eigenaar gewoon al hartstikke dol is op het schip. En weet je geld is maar geld, het schip is goed terecht gekomen en weer helemaal opgelapt, wordt weer zeilend gemaakt, wat wil ik nog meer. De navelstreng met het schip is nu echt verbroken, want het idee het schip weer terug te moeten nemen, met alles wat daar dan weer bij komt kijken, dat maakte mij duidelijk dat ik het schip niet meer terug wilde.
Het is goed zo, maar oh wat een emotionele achtbaan!!!!!!
Dat was tevens ook Henk zijn vakantie van zo'n vakantie moet je echt vakantie nemen.
Nou lieverds tot de volgende keer.

Lieve groeten van Yvonne en Henk

27-08-2007
Geplaatst door: Inge Hogerdijk

telefoontje

Hoi Ans en Tom,
Hoop dat jullie reis voorspoedig gaat.
Leuk Tom, om je zaterdag even te hebben gesproken met de mededeling dat jullie in Fort Medoc zaten. Je weet Bordeaux is mijn favoriet. Leuk. Goede reis verder en groeten uit Deil van ons. Inge.

18-08-2007
Geplaatst door: Erik en Caroline

Hallo, hier de Passie, over.

Hai lieve mensen,
Als je het gaat hebben over Loreena McKennit' s muziek in de kuip in combi met een lekker windje maak je ons natuurlijk wel jaloers. We reizen nog steeds elke dag even met jullie mee.
Zelf zijn we net terug van onze Passie. We hebben 3 weken een beetje gehopt, noord en zuid van Barca. Het was erg relaxt om een keer geen zeilplan te hebben. Inmiddels wordt het wel te gezellig om verder te trekken; de Seawind en ook twee andere bevriende zeilboten zijn in en nabij Barcelona voor langere tijd aangemeerd.
Max heeft de afgelopen week meegevaren op de klipper Stad Amsterdam, als intro op zijn 1e jaar zeevaartschool. Door jullie verslag wisten we dat hij een pittig weertje moest hebben op de Golf van Biskaje. Anders dan onze gezamenlijke oversteek/dolfijnenshow van vorig jaar. Zelf vond hij het weer wel ok. Zijn wacht mocht de zeilen zetten, dus hij zat vaak in de masten, wat hij erg vet vond.
We zijn erg blij voor jullie dat de reis nu voorspoedig verloopt, na alle gedoe voor jullie vertrek. Erg leuk, dat jullie nu toch de plaatsen bezoeken waar we vorig jaar aan voorbij gegaan zijn. Zo proeven we toch nog een beetje van de randen van Biskaje. Dank daarvoor.
Dikke kus. Over en stand by.

15-08-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Bar weer hier

Hallo Tom en Ans
Ik lees de perikelen op Belle Île. Wel wat te beleven zo. Hier in La Rochelle, ja we liggen er nog steeds, is het weer niet veel beter. Op dit moment 27knopen wind in de haven. We blijven nog maar even. Wel heel erg leuk hier.
Groet van de Kiara

12-08-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Hallo Tom en Ans
Wij lezen net dat jullie achter ons varen. Na een fijne week varen met mooi weer zijn we gisteren in La Rochelle aan gekomen. We zijn via Bénodet, Belle île en Île D'Yeu hier te recht gekomen. Belle Île was geen succes. Erg druk, geen plaats in de haven, erbuiten aan een mooring heel de nacht liggen rollen. Maar dat is ook weer een ervaring. Verder nog fijne vaart en hopelijk tot ziens.
Jaap en Diana
a/b Kiara

09-08-2007
Geplaatst door: Freek Linnebank

PS

Over die scheermessen gesproken. Ik heb die hier in Deventer in een Oriëntaals winkeltje in de diepvries gevonden. Wil ik graag eens proberen net zo lekker te maken. Wil jij eens uitvinden welke kruiderij die Portugees gebruikt? Groet

09-08-2007
Geplaatst door: Freek Linnebank

eten en drinken

Lieve Ans, beste Tom,

Nooit meer dromen over (of van) MST! Vorig jaar om deze tijd deden we al die prachtige havens in omgekeerde volgorde aan. En aten we dezelfde heerlijkheden, aan boord (niertjes) en in dezelfde restaurants. Komt die jalouzie weer opzetten. Behalve een paar gaatjes in je bimini gaat alles op rolletjes (golfjes). Zet hem op over de Golf en laat daarna je de scheermessen maar goed smaken.

09-08-2007
Geplaatst door: Henk en Yvonne

Hallo lieverds,

Lief het persoonlijk bericht via de e-mail. Vonden we echt leuk. Inmiddels zeilen jullie steeds meer naar het zuiden, de foto's zien er heerlijk zonnig uit. Dat missen we hier wel hoor, deze zomer is zeer onstabiel, met beslist ook heel goede dagen, maar helaas deze dag is een mindere. Over onze vakantie, nee we hebben nog geen vakantie gehad. Eerst de komst van de ark en nu zit Henk tot over de oren in de voorbereiding van de natte Hiswa. Wij kunnen nog niet op korte termijn overzien hoe het hier gaat. Eerst nog verzekerings experts en reparaties, als je de rommel opgeruimd hebt volgt er altijd nog wel van alles. Dan de natte Hiswa, dat is vast weer een geweldig evenement. Misschien dat er daarna ruimte ontstaat om richting jullie te komen, het lijkt ons helemaal heerlijk om even met jullie te proeven van voorgoed op weg. Wij houden contact. Liefs van Henk en Yvonne

06-08-2007
Geplaatst door: Yvonne en Henk Bezem

Hallo Tom en Ans,

Hartstikke goed, het kanaal uit!!! Heerleijk hebben jullie het!! Zo nu en dan een reparatie of slijtage vervelend maar het houdt je van de straat (dat doet de kroeg ook). Je draait weer heerlijke muziek en de hapjes van Ans zijn vast weer geweldig. Wij blijven lezen en "mee reizen". Hier in het - voor even - zomerse Amsterdam ook de eerste scheepsramp achter de rug. Zaterdagochtend wil ik mijn boodschappentas uit de berging pakken en - echt waar - tot mijn enkels in het water!!! Nu ben ik een botenmens dus een beetje water schrik ik niet zo van. Als het in een biels zit, dus makkelijk weg te pompen is, dan is het allemaal wel te doen. Maar in een ARK, je hebt geen idee van de ramp die je dan overkomt. Drijvende herinneringen in de berging, golvend parket, natte parasol het doek zacht wiegend op het water. Nee leuk is dat niet!!!! Dus hup het ketelpak weer aan, met hulp van onze gouden buurman André pompen erin en zoeken naar de oorzaak van al dat water. Onze boiler blijkt een hele hoop kokend water de boot in te pompen, pakking?? Noodnummer installateur bellen, kranen afsluiten en nog zo wat technische ingrepen. Dit alles op zaterdagochtend in de bouwvak. Dan dweilen en dweilen en dweilen. Na een aantal uur was de ergste rotzooi weer opgeruimd, maar de boiler niet gerepareerd. Het is een nieuw type en de fabriek moet er naar kijken. Het is nu dinsdag en er is, behalve telefoontjes over en weer, nog niets gebeurd. Gelukkig ligt de kotter nog langszij, kunnen we tenminste douchen!!!! Na een dip zaterdag avond waarin ik toch achteraf de bibbers kreeg en een huilbui, genieten we weer van de avonden met een drankje op een van onze terrasjes

06-08-2007
Geplaatst door: Paul en Tine Andela

wereldreis

Beste Tom en Ans,

Niet elke echte Fries is er één die voortdurend het ruime sop om zich heen moet hebben. Wel deden we het afgelopen weekend nog wel het Heeger Meer en de Fluessen, maar dat vinden wij voorlopig weer voldoende. We kunnen ook maar slecht wennen aan die kleine toiletjes. En als die dingen dan ook nog verstopt raken!!!!

Uit welk land komt die goede Noord Afrikaanse wijn? Tunesië ? Volgens ons is jouw lijstje met favorieten overigens aardig lang geworden. Met ver- en bewondering lezen we over de technische hoogstandjes, die je aan boord verricht. En verdomd, als het echt moet, kun je meer dan je denkt. Dat heb ik ook uit een recente ervaring.

Het zal toch niet de hele reis zijn, dat Ans voor de lekkere hapjes moet zorgen? Zo ja, dan moeten we jou, Tom, maar eens een paar eenvoudige, maar voedzame recepten sturen.
Gletschers en ijstijden zijn heel belangrijk , maar de maag wil ook wat en daar moet je wel wat voor doen.

Nog kort even van ons thuisfront. Onze Labradorpup - Bodor- komt a.s. woensdag. Dus dat wordt even een drukke tijd.

We hebben regelmatig overigens de neiging om de door jou genoemde muziek s'avonds op te zetten. Dat geeft toch een band.

Nou mensen, we blijven de verhalen met grote interesse lezen. De volgorde en de links werken prima wat ons bertreft.

Kusjes van Paul en Tine.