www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  96  97  98  99  100  » 
24-01-2009
Geplaatst door: hans vermaat

cursus ziekenhuisbeleid 80-er jaren

Beste Tom,

Ik las enkele dagen geleden je openbaarmaking van de situatie rondom de neuroloog. Het eerste wat ik zag toen ik in de kop "Zijlstra"zag staan was: dat moet wel Tom zijn.
We hebben elkaar in Nuland ontmoet tijdens de cursusziekenhuisbeleid begin jaren 80. Ik ben nog eens bij je langs geweest in een ziekenhuis in Utrecht waar je toen werkte.
Daarna is het contact gestopt, maar ik heb je toen leren kennen en waarderen als een zeer oprecht en bevlogen ziekenhuisbestuurder.

Ik ben Hans Vermaat en werkte destijds in Zeeland, Jeugdhulpverlening. Mocht je iets meer over me willen weten: www.hansvermaat.nl

Je weblog gaat echter ook over heel andere dingen en ik zal deze met alle pelzier een keer lezen. Voorlopige rangschik ik die maar onder mijn favorieten.

Ik wens jou en de jouwen een goede -wellicht hectische - tijd.

Hans Vermaat.

23-01-2009
Geplaatst door: Robert Schurink

fouten

Hoi Tom,
heb het hele relaas op je website kunnen volgen over de situatie in het MST. Dapper om niet weg te lopen voor de verantwoordelijkheid die je toen had. Ik lees dat je je best doet er een zo genuanceerd oordeel over te geven. Vermijdbaar en niet verwijtbaar is een credo dat zou moeten gelden als het gaat om veiligheidsmanagement en medische missers. Nooit twee keer dezelfde fout maken is het uitgangspunt. Helaas gaat dat niet op voor de selectieve verontwaardiging die zich meester maakt van de hedendaagse media. Mijns inziens gaat het er om wat we er van kunnen leren. Dat zou moeten gelden voor bestuurders, medici en anderen. Wat in de luchtvaartindustrie heel gewoon is, namelijk fouten transparant maken zodat iedereen (via een regelmatige rapportage) er van kan leren geldt niet voor de zorg. Helaas nog steeds niet. Bij fouten wordt alleen de betrokkenen op de hoogte gebracht en niet alle medici. Fouten worden helaas nog te vaak onder het tapijt geschoffeld. Misschien is dat wel de les die je achteraf had moeten trekken. Niettemin chapeau dat je er niet voor wegloopt.

22-01-2009
Geplaatst door: henkjan van vliet

in het nieuws

Hallo Tom! 'Leuk om van je te horen' is misschien wat teveel van het goede, gezien de omstandigheden, maar ik ben blij dat je nog aktief bestaat; dat is ook niet iedereen gegeven. Je bent in bijna 30 jaar weinig veranderd, zag ik kort op tv. Alleen ouder geworden, net als ik, en alle andere voormalige jongeren. Blijf genieten van water en wind!
Vriendelijke groeten, henkjan van vliet.

22-01-2009
Geplaatst door: inez

p&w

Hallo Tom,

Bij de vooraankondiging dat jij bij P&W zou zitten werd ik natuurlijk wel nieuwsgierig.
Hoe zou je er nu uit zien....na zo'n 30 jaar!
Ik wens je een behouden vaart.
Groeten
Inez (jouw "stagiaire" van het JAC)

21-01-2009
Geplaatst door: Tom

Briefadres

Hallo Peter!
Ons beroep tegen de weigering van Papendrecht ons een briefadres te geven, hebben we verloren. De uitspraak vind je op de website in de rubriek "Beschouwingen en gedichten" We hebben gelukkig wel een formeel briefadres gekregen in de gemeente Gorinchem. Het hangt er dus vanaf in welke gemeente jullie dochter woont, en of die wel/niet bereid is een briefadres te verlenen. Verdere kosten, zoals gemeentelijke belastingen, rioolrechten en wat dies meer zij, zijn er niet aan verbonden. Let wel op de verdere opbouw van je AOW voor je 65e! Kijk daarvoor ook in dezelfde rubriek.
Groet en goede vaart!
Tom Zijlstra

21-01-2009
Geplaatst door: peter

briefadres

Daar wij ook dit jaar vertrekken volgen we jullie site al een tijdje. Wiel uitvinden enzo.
Ben je nog wat wijzer geworden met Papendrecht. Daar wij nog enige jaren van de 65 afzitten stuit je op problemen. Gezien jouw bevindingen denken wij ons maar in te schrijven bij onze dochter en haar de extra kosten te vergoeden.
Hebben jullie nog suggesties.

14-01-2009
Geplaatst door: Floor

DWDD

Oeverloos gezwam??? Je wordt oud... Was een hartstikke leuke uitzending!

x

05-01-2009
Geplaatst door: Fokke en Klasien Steringa

Malta aan de zee

Hallo Tom en Ans.
Hier een bericht uit Boerakker (minus 5 graad). Zoon van Tabe Steringa en Uke Hoeksma.
Schitterende website, alles ziet er prima uit.
Komend weekend zijn wij met een personeels reis op Malta. Volgens mij hebben wij vast wel even de mogelijkheid om er even tussen uit te knijpen.
Zijn jullie dit weekend nog in de haven?
Laat het ons weten.
Groetjes en misschien tot ziens

04-01-2009
Geplaatst door: Robin Scheuder

Accu onderhoud

Eerst de beste wensen en een gezond 2009 aan jullie.
Ik las je stukje over het onderhoud van de boord accu's. Aangezien je diverse soorten accu's heb, heb je ook verschillende soorten onderhoud. Het beste is bij de leverancier van de accu's het gegarandeerde onderhoudsplan te vragen. Daar wij noodstroom installaties installeren met gel accu's dienen wij een ontlaadcyclus in te bouwen om de accu's ten volle te kunnen benutten. Dit gaat bij ons automatisch elke 2 maanden twee maal cyclus ontladen tot 40% en dan volladen tot 100%. Dit gaat met accu temperatuur compensatie dus vrij gecompliceerd. Je accu leverancier kan je alle data verstrekken voor de accu's die je gebruikt.

02-01-2009
Geplaatst door: pieter & Esther

nieuwjaar

Ha Tom en Ans, voor jullie een heel goed, gezond en avontuurlijk 2009!!p573