www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  105  106  107  108  109  » 
09-04-2008
Geplaatst door: Noke

RIB

Om het bewijs te leveren dat ik uw bijna dagelijkse berichten wel heel graag en ook heel precies lees:
RIB is Rigid Inflatable Boat Waar bij het Rigid staat voor de harde (aluminium of polester)romp en Inflatable voor de tube om het hele schip. de KNRM boten van tegenwoordig zijn RIB's
Blijf samen vooral veel en intens genieten.
Ofwel "Geniet met mate zonder maten maar met maten zonder mate!"
Noke

07-04-2008
Geplaatst door: Ron Bosman

De zuilen van Hercules

Beste Tom,

Ik las over jullie reis de Middellandse Zee op, met een onbekende bestemming. Heb je De zuilen van Hercules van Paul Theroux gelezen? Sicilië, Albanië, Istanbul, de Levant en Marokko, -het waren een paar van zijn bestemmingen. En natuurlijk begon ook hij bij de zuilen van Hercules. Ik heb het werkelijk met plezier gelezen.

Wens jullie een goede reis toe, groet,

Ron

06-04-2008
Geplaatst door: Gert Reedijk

Groet

Hallo Tom,
Het wordt hoog tijd dat ik je schrijf want ik begin me zorgen te maken als ik je website lees. Die kanarie waartegen je regelmatig zit te praten, is al dubieus, maar dat konden we nog vergoelijken. Zeelieden hebben nu eenmaal weinig sociale contacten. Maar nu komen er bij jou ook “tupilaks” aan boord; gesneden zeehonden botten om geesten weg te houden. En of dat nog niet erg genoeg is, ook opgezette haaienkoppen om nog weer andere geesten weg te houden. Allemensen! Komt dit door je bezoek aan Afrika? En is dit dan een tijdelijke dwaling? Of gaat het echt om het verval van de ratio?
Nog niet zolang geleden discussieerden wij over de geest van de Verlichting en over de vooruitgang van de mensheid en de ratio die daarbij de leidraad was. Nog niet zolang geleden waste jij een tafelgenoot de oren, in een restaurant in Lagos, omdat hij zijn gevoel als leidraad wilde nemen. Omdat hij meende dat niet alles in het leven te verklaren was. Omdat hij net als Hamlet vond: There are more things on heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy.
En dan nu plots deze omslag. En ook nog dat lyrische citaat van jou over de nooit overgestoken zee achter de zuilen van Hercules waar de Heerser van de oceaan de zeelieden niet toestaat verder te varen op de purperen zee. Hoezo Heerser met een hoofdletter? Moest ik van jou het atheïstisch manifest niet lezen?
Je begrijpt dat een therapeutische behandeling over e-mail niet mogelijk is. Bij ons eerstvolgende gesprek, in de kajuit bij de olielamp tot diep in de nacht, zoals we zo vaak deden, zal ik mijn uiterste best doen om je weer op het rechte pad te krijgen.
Hartelijke groet, Gert.

06-04-2008
Geplaatst door: pieter & Esther

siera nevada

Ha jongens, na enige tijd weer eens in jullie logboek en verhalen gedoken. Zag dat jullie artikel ook in zeilen geplaatst is. Leuke verhalen! Ik denk dat de volgende vergadering van wsv Deil in Spanje gehouden moet worden, niet?

04-04-2008
Geplaatst door: Carla Moolhuizen-Bagchus

PUTILAK = TUPILAK

Ha Tom,
Sinds enige tijd lees ik, met veel plezier, regelmatig je logboek. Zo kwam ik ook je putilak tegen. Doordat je een anagram van het woord hebt gemaakt kun je het waarschijnlijk niet vinden op het internet. Het is namelijk geen putilak maar een tupilak. Kijk voor wat meer informatie maar eens op http://www.museumkennis.nl/lp.rmv/museumkennis/i002403.html.
Hartelijke groeten van een oud-Nassau'er, (heb je ook genoten van de reünie?)
Carla.

02-04-2008
Geplaatst door: ruud van engelen

Benalmádena

Ha die Tom en Ans,

Heel leuk om te lezen dat jullie in Benalmádena zijn geweest. Heb daar nog hele mooie herinneringen liggen, het was onze eerste vakantieadres!!

Nog veel plezier en ik blijf jullie volgen,

Doei,
Ruud.

01-04-2008
Geplaatst door: Adele & Gary

Tyche

Hi
just thought you might like to know that Tyche is now based in the Solent area UK with us and we sail her most weekends. When we were researching Tyche, we found your site and since then have followed your journey

kind regards Adele

31-03-2008
Geplaatst door: Marina Jansen

Zorg voor SPORT

Beste Tom en Ans,

even een kort kattebelletje. Wiebe en ik lezen bijna dagelijks jullie weblog omdat we natuurlijk erg benieuwd zijn hoe het jullie vergaat. Ik vraag Wiebe wel eens waarom hij zijn broer niet even mailt, als hij je toch dagelijks leest. Zijn meest recente antwoord hierop is dat hij geen 'schrijver' is. Dat kan ik beamen. Ik denk dat jij dat gedeelte geërfd hebt want Wiebe doet het inderdaad niet zo graag. Maar die heeft natuurlijk weer andere kwaliteiten geërfd.... en dat meen ik.
De reden waarom ik NU reageer is omdat ik het vreselijk vind dat Ans mijn petje kwijt is. Wat een onoverkomelijk verlies. Lieve Ans, als ik je er blij mee kan maken stuur ik je met alle plezier nog zo'n mooie pet van SPORTservice Noord-Holland Tom!!!! Ik had wel verwacht dat je één ding zou onthouden van mijn carrière, namelijk dat ik uit de sportwereld kom en er in werkzaam ben. Foei, brother in law! Dat kan ik natuurlijk niet over mij heen laten gaan. Dus nooit meer vergeten:SPORT!!! Laat maar weten of je nog een pet wilt. We missen jullie elke dag een beetje als we lezen wat jullie meemaken maar we gunnen het jullie van harte!
Liefs Wiebe en Marina

29-03-2008
Geplaatst door: Wino

Storm

Beste Tom,

Ik heb gewoond op de Breezand, voormalig Statenjacht. Ik heb mijn S1, S2 en S3 op de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam gedaan.

Mijn vrouw Elly wil niet met me varen...

Wat heb heb ji wat ik niet heb?

Liefs Wino

29-03-2008
Geplaatst door: Wino Vaartjes

Zo werkt het...

Altijd ben bezig op jezelf. Ik heb de laatste zeven jaar van mijn studie afgemaakt aan De Hoge School voor Kunsten te Zwolle.... voor intimie Conservaroriaum...

Mijn naam is Wino Vaartjes.. Ik schilder 8 doeken per week...

Mijn vader heet Johannus Versteegt...
Mijn Stiefvader heette Feik Asma.

Liefs Wino