www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  110  111  112  113  114  » 
12-10-2007
Geplaatst door: jack en elly

on line

Hallo Ans en Tom

mooie beschouwing Tom met dat on line zijn ,en daardoor niet het echte gevoel te hebben weg te zijn, maar dat is eigenlijk maar een momentopname en weer snel vergeten als je de laptop afsluit.(maar kan het me goed voorstelen)
En een mens moet zoals men zegt toch met zijn tijd meegaan!

Wij zijn regelmatige lezers (dagelijks) van je onderhoudende site,en krijgen een mooie en tevens leerzame indruk van jullie reis . (die wij ook in 2009 gaan ondernemen).
Ga zo door en blijf regelmatig on line,een behouden vaart

met vriendelijke groet Jack en Elly GULLIVER

11-10-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Al Gharb (het westen)

Hallo Tom en Ans,
Jullie zijn nu in Nazaré. Leuke plaats waar we een aantal dagen gebleven zijn i.v.m. het weer. Wij zijn in tussen in Lagos en het is hier iedere dag zo 27 gr. We zijn dat niet gewend de laatste tijd en genieten er dus van. Nog een fijne en tijd en hopelijk zien we jullie nog eens. V.a. 1 november overwinteren we in Lagos.

10-10-2007
Geplaatst door: Ger Sleeuwits

Vertaling

De dichter is een veinzer
Zo volledig is zijn veinzen
Dat de pijn die hij dan voelt
Werkelijke pijn is geworden

Vriendelijke groeten, Ger Sleeuwits

09-10-2007
Geplaatst door: Chris Braad

Nog steeds....

Heb met veel plezier de site gelezen. Fijn dat het je (jullie) goed gaat! Heb je voor de laatste keer gezien op reunie RHBS, (te) lang geleden. Blijf overeind en een kus van mij (mag dat Tom?)

27-09-2007
Geplaatst door: Yvonne en Henk

Hallo Tom en Ans,

Jullie zijn in Nederland begrijp ik. Lekker even de hefst proeven, de regenbuien, de wind en de sombere wolken. Zal straks in de zon weer dubbel genieten zijn. Fijn dat het goed gaat met Ans haar moeder. Een weekje in de schoot van de familie. Geniet ervan! Hier gaat alles goed. Geen gekke dingen meer gebeurd. Wel heeft onze buurman nu ook een nieuwe - grote - Ark. De buurman is een zoetje, echt aardig, maar ik moest wel zes keer slikken toen zijn Ark hier eenmaal lag. Ons romantische uitzicht weg, daarvoor in de plaats een uiterst saaie witte wand. Ik moest er wel een paar dagen over miepen hoor. Mijn horizon weg, mijn weidse uitzicht verdwenen!! Ik miep af en toe best graag. Maar na een paar dagen leek die witte wand wat minder wit, ik had er in gedachten volgend voorjaar (oh dat duurt nog lang ......) een paar mooie planten tegenaan gezet. En ja echt die ark heeft een heel leuke eigenschap: hij krimpt. Iedere dag wordt hij een beetje kleiner, ik kijk er inmiddels al weer langs.
Begin van de week hebben wij onze geheel geautomatiseerde verwarming gestart. Ik wist niet een dat zoiets bestond. Je installeert een programmaatje in zo'n temperatuurregelkastje aan de wand. Er kan zowaar nog een extra klepje open en daaronder zie je symbooltjes. Zelfs een borrelstand kent dat ding. Maar goed nu klinkt op geregelde tijden plots een gerommel en geruis vanonder uit de boot en dan wordt het hier vanzelf gelijkmatig warm. Het is wonderlijk maar uiterst aangenaam.
Door alle drukte en gedoe vergeet je ook nog wel eens iets. Vanochtendkom ik op en kijk naar buiten, er miste iets. Maar wat?? Ik kijk nog eens en dan SH... Laura's bootje weg. Nou moe Gejat denk ik meteen. Wij staan even later met z'n drieen hoofdschuddend en brommend te staren naar die lege plek. Plots een helder moment, oh nee hé ik moest nog steeds het havengeld voor het bootje gaan betalen. Ik kreeg daar altijd automatisch een acceptgiro voor, maar ik ben kennelijk uit de havendienst computer gevallen. Ik naar de dwanghaven voor opgelegde schepen. Daar ligt ons lieve blauwe bootje tussen al die niet betaalde grote oude wrakke schepen. Achter hekken en met bewaking. Aan de poort waren ze niet vermurwen, eerst betalen en wel dubbel!!! Dat kon ook niet meteen want men moet wel de spelregels kennen. Eerst bellen, dan maken ze het een en ander in orde, dan betalen en een uur later mag je vertrekken. En dat alles uiteraard op door hen bepaalde tijden. Die zijn ook nog eens ongunstig en krap. Maar eigen schuld ik ben ook een zeer onverantwoord burger.
Nou lieverds dit is weer een veel te lang verhaal geworden.
Veel plezier deze week en liefs van henk en Yvonne.
P.S. Nog even een bericht " in functie". Heb je zin om een "vaargebied"artikel te schrijven over "In dagtochten langs de Golf van Biskaje." Vaargebiedbeschrijving, overwegingen, dagtochten, wat is er te zien etc. etc. Volgens mij heb je foto's genoeg! Mail me even op bezemer@zeilen.nl.
Groet,
Henk

23-09-2007
Geplaatst door: fons

Hoi Tom en Ans

Tom om het log(speedo) te reinigen is het niet nodig om het water in te gaan.
Je kunt hem van binnen uit de romp trekken als je de bovenste moer los draait,doe wel snel de blindstop in de doorvoer anders blijft deze een beetje lekken door de terugslagklep.
Op deze manier kan je hem op je gemak goed schoonmaken,zie ook in je manual (RTFM)

Groeten Fons en de rest van je oud collega's van de werf.

19-09-2007
Geplaatst door: Marten

thuiskomst

Hallo, hoe is het met jullie
Ik ben zaterdagavond thuisgekomen. Ben maandag gelijk naar de huisarts gegaan en gelijk opgenomen in het ziekenhuis, bij deze nog bedankt voor het medicijntje was ik toch wel nodig onderweg naar huis. Hoop nu dat ik volgend jaar in mei zelf mijn bootje thuis kan brengen.
Geef nog wel eens een berichttje als ik thuis ben
Groeten en veel plezier in portugal

15-09-2007
Geplaatst door: Harry en Klaasje

hallo hoe gaat het met jullie, wij zitten hier op Malta op jullie te wachten (grapje) zijn hier maandag gearriveerd en blijven hier tot dinsdag 2 oktober.
misschien kunnen jullie ons nog treffen mochten jullie deze kant nog uitkomen.
Verde gaat alles goed met ons, ook met Klaasje haar lopen. Het warme klimaat doet haar goed.Veel plezier en alle hou het gezond, en tot ziens Harry en Klaasje9

06-09-2007
Geplaatst door: Jaap en Diana

Vanuit Viveiro

Hallo Tom en Ans
Wij hebben weer jullie verhalen gelezen van de afgelopen weken. Ik heb de indruk dat jullie beter weer hebben gehad dan wij. Wij liggen inmiddels in Viveiro met nog een vertrekker, de Seawalk, en een aantal Engelsen. Het wachten is op beter weer richting Coruna want het stormt aardig op zee en wordt de aankomende dagen niet beter. We lezen dat jullie je prima vermaken daar in Gijon maar hopen toch voor jullie en voor ons gauw op beter weer. Hartelijke groeten van ons vanaf de Kiara

04-09-2007
Geplaatst door: Madee

wat leuk

Hoi Ans en Tom,
Leuk om langs deze weg dan kontakt te houden. En wat een toeval, Bernard mijn huidige partner en ik zijn ook zeilers en zijn vorig jaar gestopt met werken om langere zeiltochten te maken. Om die reden hebben we een iets kleiner huis gekocht en staat ons grote huis nu te koop. Helaas nog geen koper. Als je iemand weet die in een prachtig huis aan het water wil wonen.
Onze boot is een Outborn, een vrij onbekend schip, maar hij is uitgerust om de wereld rond te gaan. Er is een site Max op reis van mensen die op zo'n zelfde schip de wereld rond zijn geweest. Ik heb 2 dochters en 4 kleinkinderen, Bernard heeft 1 dochter en 1 zoon en ook 4 kleinkinderen. Daar zijn we buiten het zeilen ook heel druk mee. Zoon van Bernard is ook een zeiler en komt in januari bij ons in de buurt wonen we hebben een huis aan het IJsselmeer gekocht in Lelystad (sterker nog, daar hebben we 6 jaar geleden ook gewoon, gaan gewoon terug naar ons oue stekkie aan het water). Ben gelijk begonnen het reislogboek te lezen, had al iets in blad Zeilen over jullie gelezen maar wist niet dat jij dat was. Las ook iets van een kroeg in Vlissingen waar de eigenaar ooit een kroeg had in Utrecht, De Vriendschap.Nou daar kwam ik ook altijd in de jaren '70 en Willem SLok natuurlijk ook. Heb uit nostalgie mijn afscheidsfeest van het werk vorig jaar daar gevierd (zaaltje boven de kroeg).
Nou, later meer, truste voor zo en hou jullie taai daar op het water