www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  104  105  106  107  108  » 
27-01-2008
Geplaatst door: Bart de Bruijn

Hoe staat het leven

ha die Ans en Tom,

Ik zat op mijn gemak jullie verhalen door te nemen en zie dat jullie in Nederland zijn. Nu heeft toevallig vanmiddag Cora (van de opname) via een sectio een dochter ontvangen. Ze zou het leuk vinden als je contakt met haar zoekt.

Groet Bart

19-01-2008
Geplaatst door: Jaap en Diana

Groeten uit Lagos

Hallo Tom en Ans,
Ik lees dat jullie je wel vermaken in Nederland. Zoals wij het lezen druk, druk, druk. Hier in Lagos is het schitterend weer. Vanmiddag heerlijk in de kuip liggen zonnen, 24 graden. Wat een temperatuur. Gisteren met de Navigatorsclub wezen wandelen. De Nederlanders met 8 man/vrouw waren goed vertegenwoordigd. We hebben van Silves, langs de Rio Arade, naar Lagoa gelopen. Mooi gebied, wel af en toe afzien. Dulce ligt er mooi bij, de tuinlampjes doen het prima. Hartelijke groeten van ons en tot ziens.

10-01-2008
Geplaatst door: Marie Louise Niemeijer

recept/kathedraalboom

Leuk dat de "foute kathedraalboom" inderdaad de Japanse wolmispel blijkt te zijn!
Ik kwam hierop doordat ik vorige week door het gebied Callosa d'en Sarrià ( ter hoogte van Benidorm aan de Costa Blanca in Spanje) reed, en daar honderden mispels( hier : Nispero) zag staan. Toen was de oplossing van het raadsel niet meer zo moeilijk!

Vanavond het recept van de stoofpot uitgeprint. Die ga ik beslist eens maken!

Met vriendelijke groet,

Marie Louise Niemeijer

04-01-2008
Geplaatst door: Marina Jansen

jouw winnende blog heeft nog een staartje!!!

Lieve Tom en Ans,
Onze terugreis gisteren verliep zeer voorspoedig. Vandaag waren we terug in onze realiteit. Wiebe stond om 6 uur op om te gaan werken terwijl ik nog een dagje vrij had. Hoewel we meestal niet aan traditionele rolpatronen deelnemen heb ik vandaag de boodschappen en de was gedaan, terwijl Wiebe zorgt dat er centen verdiend worden.
Haast vanzelfsprekend ben ik ook langs een bladenwinkel gelopen om het blad ‘Zeilen’ te kopen. Natuurlijk was ik benieuwd hoe mijn brother in law vermeld stond t.a.v. zijn weblog. Ik heb zelfs nog het plastic folie stiekem in de winkel opgescheurd om mij ervan te verzekeren dat het wel de goede editie was. No hard feelings naar al onze nieuwe zeilvrienden die we de laatste dagen ontmoet hebben, maar als je niet zeilt heb je ook niet zoveel aan een zeilblad, dus ik wilde wel zeker zijn dat Tom erin stond.
Bij de kassa keken ze mij wel even aan omdat het opengescheurd was, maar ik kocht het dus ze hadden geen commentaar. Snel naar huis, en kijken.
En wat blijkt!!
Bij het uitreiken van een zeer creatieve, warme en persoonlijk in elkaar gefreubelde, medaille aan lint door Gert aan Tom voor zijn blog van de maand (uitgeroepen in blad ‘Zeilen’) heeft deze alleraardigste man toch wel wat informatie niet vermeld.
Want wat is er aan de hand?
Op pagina 14 van het blad Zeilen staat een nieuwe rubriek. Naast andere opgepimpte (excusez le mot) lay-out blijken er ook een aantal nieuwe rubrieken te zijn, waarvan ‘weblog van de maand’ er één van is. Bekend is inmiddels dat mijn brother in law de eer heeft om de eerste (en dus enige) te zijn die hiertoe verkozen is.
Dat heeft Gert op een uiterst charmante en amaible manier verteld toen hij en zijn vrouw vers uit het vliegtuig aanschoven bij het staartje van ons lekkere (Ans kookt heerlijk) avondeten op de Dulce.
Maar,
Wat Gert niet verteld heeft is dat er ook een prijs aan vast zit!! Ja, ja!
En nou snap ik dat zij haast hadden om het vliegtuig te halen en dat je dan niet heel goed kijkt. En het stukje is ook een beetje klein in verhouding tot de hoeveelheid die Tom op zijn blog heeft staan.. En natuurlijk ik wil deze uiterst charmante en gastvrije nieuwe ‘zeilvrinden’ ook nergens van beschuldigen maar al lezende in het blad besef ik me dat Tom een stuk informatie mist!
Onder de vermelding van de weblog van de maand staat dat vanaf nu mensen hun weblog aan kunnen melden om kans te maken om weblog van de maand te worden. Wie wil dat nou niet? Maar we dwalen af.
Maar dááronder staat dat degene die deze eer heeft een prijs krijgt en niet zo maar een. Nee, een heuse Sony Ericson K850i Cyber-shot phone met een 5 megapixels camera. Ik weet niet wat het betekent maar het klinkt geweldig! Er staat zelfs een afbeelding bij.
Nu kan ik me indenken dat Gert gedacht heeft dat dit reclame was, en zo ziet het er ook wel uit. En laten we wel wezen, daar is het ook voor bedoeld. Maar het is in feite wel een prijs!
Lieve Tom en Ans, natuurlijk is de eer al genoeg maar ik gun jullie ook een echte prijs dus ik hoop dat het blad zeilen op een of andere manier contact met jullie opneemt zodat deze prijs jullie ook echt toekomt. Ze hebben omdat het de eerste keer is zelf een weblog gekozen. Jullie hebben je dus niet aangemeld maar wel gewonnen!
Ach, en terwijl ik de kleine letters lees zie ik staan: over de keuze kan niet worden gecorrespondeerd. Met de winnaar wordt contact opgenomen. Dus: klaar!
Lieve Tom en Ans, van ons krijgen jullie de prijs van de liefste en meest gastvrije schoonfamilie. We hebben ontzettend genoten en vonden het fijn weer bij jullie en Dulce te zijn. Ik voelde me helemaal vertrouwd bij jullie en op een plek waar ik werkelijk overal mijn naam tegenkwam.
Liefs Marina (en natuurlijk ook van Wiebe)

02-01-2008
Geplaatst door: Leendert Boudesteijn

proficiat en een gelukkig nieuwjaar

ik ben het helemaal eens met de redactie van het magazine Zeilen om jullie site uit te roepen tot de beste van het jaar! Altijd zeer actueel en vooral zeer persoonlijk, zelfs tijdens de overwintering in Lagos. Ik hoop dat we nog veel mogen zien en beleven door de ogen en het gevoel van de webmaster.

02-01-2008
Geplaatst door: henk en sien versteeg

nieuwjaarswens

Wij wensen jullie een voorspoedig en gezond 2008 en veel voorspoed op de waterwegen die nog te gaan zijn.
Proost

01-01-2008
Geplaatst door: Clara Stolp

een schitterend 2008 voor allen

Hoi Marina, Een heel leuk en schitterend 2008 voor jullie en nog veel plezier in Portugal.
Groet
Clara

30-12-2007
Geplaatst door: Marie Louise Niemeijer

"foute" kathedraalboom

Al "wilfend" ( prachtig woord, gelezen in NRC de Week van 24 december) kwam ik een tijdje geleden op uw zeer lezenswaardige weblog. Die ik vervolgens meteen in mijn favorieten heb gezet, en sindsdien trouw bezoek.

Zou de boom een mispel kunnen zijn?
( Eriobotrya)

Een fijne jaarwisseling toegewenst, en behouden vaart!

Marie Louise Niemeijer

26-12-2007
Geplaatst door: Gert Reedijk

groeten

Hallo Tom en Ans. Dank voor je toezicht op de Breeze! Ik lees met plezier jullie perfecte site en heb zo bijna het gevoel niet weg te zijn. Op 1 januari arriveren we weer. Niet teveel lezen intussen in Cormac McCarty. De wereld vergaat voorlopig niet, al was het maar omdat we er een kleindochter bij hebben. Vertel dat ook maar aan dokter Mariano Ayala en zeg dat er er nog meer op stapel staan. Gaat die Bonaventura trouwens binnenkort weer zeilen?

24-12-2007
Geplaatst door: Frans de Bloos

fijne dagen

prettige kerstdagen en veel plezier in 2008 toegewenst door een trouwe lezer.

Frans de Bloois/ SY "Spyros" (Nicholson 31).