www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1088 berichten, 109 pagina's 
«  35  36  37  38  39  » 
06-06-2015
Geplaatst door: Tom

MOT STALL

Hallo Frans,
Grappig, tezelfdertijd schreef ik erover in het verslag van vandaag. Misschien zijn het ditmaal wel de koolborstels, maar een jaar geleden in Cagliari, Sardinië, waren die bepaald niet versleten (na liefst 12 jaar!) Maandag zal ik een monteur opsporen. Dank voor je bijdrage!
Groet, Tom

06-06-2015
Geplaatst door: Frans

MOT Stall

MOT STALL = Motor Stall = motor geblokkeerd.
De computer constateerd dat de drive-unit een roerbevel niet uitvoerd. Oorzaak:
1. stuurmechaniek - aangezien sturen per hand geen probleem is kunnen we dit vrijwel uitsluiten.
2. corossie van de drive-unit actuator. Wat voorkomt bij stuurautomaten die langere tijd niet in gebruik waren. Sluit ik bij Dulce ook uit.
2. drive-unit - komen we weer op de koolborstels ja, maar ook spanningsverlies op de bekabeling tussen accu's en drive-unit kan een oorzaak zijn. (denk hierbij aan aangerotte kabelschoenen etc.)
Kortom inspecteren die handel.
Overigens is een dergelijk hoog koolborstel-verbruik ook niet normaal. Welk type drive-unit is op Dulce geinstalleerd? (Mogelijk te zwak)

28-05-2015
Geplaatst door: jan

Gert Reedijk benoemt hieronder Rijkaard en Bram M.
Ik denk dat hij Rijkman G. bedoelt.

28-05-2015
Geplaatst door: Tom

Ei en IJ

Dank voor de correctie, (anonieme) Jan! Ik heb het snel verbeterd. Die opmerking over Rijkaard kan ik niet plaatsen. Groet, Tom Zijlstra

28-05-2015
Geplaatst door: jan

Verzijlen, heer Zeilstra toch!

27-05-2015
Geplaatst door: jan

Rijkaard is een voetballer, bedoelt u Rijkman Groenink?
Ijdeltuiterij, te grote ego's en geen reflectie, je kunt er wel grote jachten mee kopen.

23-05-2015
Geplaatst door: Gert Reedijk

storm en steur

Weer een spannend verhaal gelezen van je Tom. Mooi! Kaap Finisterre, ik passeerde hem zelf ook meermaals. En elke keer was het spannend. Goed dat je nu geen haast hebt en een goed moment af kan wachten.
Wat betreft Jansen Steur. Ik moet als psycholoog geen diagnoses willen stellen zonder dat je iemand hebt gezien. Maar off the record lijkt het me evident dat het hier gaat om iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Belangrijkste kenmerken: gebrek aan inlevingsvermogen en het gevoel dat je jij boven de wet geplaatst bent. We hebben er in het publieke domein de laatste jaren een paar zien passeren. Meneer Rijkaard is er een voorbeeld van en meneer Moszkowicz ook. Als je anderen zo veel schade toebrengt, moet je dan op grond van een stoornis worden vrijgesproken? Bij Jansen Steur is er de complicatie van een mogelijke hersenbeschadiging. Ik wens de rechter veel wijsheid.
Groet, ook aan Ans.

10-05-2015
Geplaatst door: Ron

Ankerbediening

Hallo Tom,
Net te moeilijk denken over de bediening van de ankerlier. Het ziijn simpelweg 3 draadjes waarvan je er 2 tegen elkaar moet houden om het anker op te halen of te laten vieren. Als je de defecte switch openschroeft zie je wat de gemeenschappelijke draad is. Je kunt het ook domweg proberen door er 2 tegen elkaar te houden en te zien welke kant de lier op wil. Als er helemaal niets gebeurt is de andere de gemeenschappelijke draad. Zo simpel is het.

08-05-2015
Geplaatst door: Oscar de Klijne

reactie

Hallo Tom en Ans,
Heerlijk om elke dag even een paar minuten op jullie blog door te brengen. Figueira da Foz. Portugal heeft in mijn trips altijd iets vervallen gehad. Grandeur van de 18e en begin 19e eeuw. Ik ben er vaak geweest. Geweldig strand daar in Figueria Heerlijke mensen. Een maal in een hotel door stoelen gezakt die minimaal 100 jaar oud waren. Veel plezier op jullie reis.

05-05-2015
Geplaatst door: Arina

dagtankmeter

Heey Tom en Ans, zou het héél misschien kunnen dat het metertje kapot is? als je de diesel hoort lopen zou het toch moeten oplopen...