www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1152 berichten, 116 pagina's 
«  30  31  32  33  34  » 
05-11-2016
Geplaatst door: Cees streefkerk

Serendipiteit

He tom, een klein spellingsfoutje in je overigens interessante verslag, serendipiteit spel je zo, groet, ook aan ans!

17-10-2016
Geplaatst door: Tom

Kiel

Nee Jan. Stom, helemaal niet aan gedacht!

16-10-2016
Geplaatst door: Jan

Nog aan de kiel geslingerd?

14-10-2016
Geplaatst door: Tom

Offeranodes

Hé Jan, goede vragen! De offeranode op de vaanstandschroef was wel aangevreten en die op de schroefas ook, maar allebei slechts licht. De bladen van de schroef waren geheel gaaf zonder putjes. De anodes op de boegschroeven waren iets meer aangevreten. Het waterlock lekt sinds een maand niet meer en het heeft overigens geen verbinding met buitenwater. Dus kan het niet deel uitmaken van aan electrolytisch circuit, lijkt me. Overigens lag onze boot in Dordrecht, Rotterdam en Franeker niet aan de walstroom toen we wekenlang van boord waren. Groet, Tom

13-10-2016
Geplaatst door: Jan

Als de offeranodes er goed uit zien dan is de vraag waar er dan verder is geofferd. Anodes horen na zo'n tijd grotendeels te zijn verdampt.
Ergens electrolyse-schade? Hoe is het met de lekkage van de uitlaat?
Ligt hier een causaal verband tussen de lekkage en het niet offeren van de anodes?
Zat de kiel overigens nog goed vast?

07-10-2016
Geplaatst door: Gert Reedijk

Henk Bezemer

Beste Tom
Mooi dat je vandaag je herinneringen aan Henk Bezemer hebt gedeeld. Hij was zeker een bijzondere man. En zijn artikelen in het blad Zeilen blaakten van deskundigheid.
Een van mijn eerste herinneringen aan hem is een e-mailuitwisseling via de Iridium telefoon toen ik midden op de Atlantische Oceaan zat. De plotter aan boord van de Breeze en het Tsunamis programma op de pc gaven beiden een heel verschillende koers naar ons waypoint op Guadeloupe. Een verschil van meer dan vijftien graden. Henk nam de moeite om te reageren en kwam met de juiste verklaring. (www.reedijkbreeze.com)

07-10-2016
Geplaatst door: Flip Dronkers

Henk

Beste Tom,
Dank voor het delen van je herinneringen aan Henk. Ik heb met hem vanaf de oprichting van het blad in de redactie van Zeilen gezeten, en hoewel we elkaar daarna vrijwel uit het oog verloren, zijn mijn gedachten sinds het bericht van zijn dood bij hem, bij Yvonne en bij de fantastische tijd die we beleefden.
Flip

06-10-2016
Geplaatst door: Oscar de Klijne

vandaag

Ontroerend verslag vandaag Tom. Mooie woorden. Gecondoleerd en sterkte.

02-10-2016
Geplaatst door: Jan

Zag vandaag de Dulce liggen aan het Hanzekof in ZC'37, de haven waar ik 25 jaar heb gelegen. Fraaie plek om de stad te bekijken, vroeger was de lelijke hoogbouw recht voor je er niet, de IJssel af links wat industrie en ter rechter hand Friese rietvelden en weiland.das war einmal.

27-09-2016
Geplaatst door: Cees streefkerk

12,5 jaar

Ans en tom, van harte gefeliciteerd met jullie 12,5 jarig huwelijk en nog vele jaren! Die andere 12,5 lijkt me haalbaar, doe jullie best,
Grtn. Cees streefkerk