www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  32  33  34  35  36  » 
02-07-2016
Geplaatst door: Tom

Kanaaltunnel

Dat zie je wat te simpel, Michel, dunkt me. Als de Fransen de immigranten bij Calais niet meer tegenhouden, dan hopen ze zich aan de andere kant op. Daar vragen ze formeel asiel aan en krachtens internationaal vluchtelingenrecht moeten die aanvragen in behandeling genomen worden. De hele zaak hoopt zich aan de Engelse kant op. De Britten kunnen ze ook niet (wederrechtelijk) terugsturen, want dan raakt de Chunnel verstopt. Overigens kan de handel in agrarische en andere producten ook via de talrijke veerponten ondertussen doorgaan. Groet Tom

01-07-2016
Geplaatst door: Michel

Brexit

Hoop dat dit scenario er niet komt Tom. De UK zal waarschijnlijk de grensbewaking opvoeren als de EEG niet meer meewerkt aan het inperken van de stroom asielzoekers. Vooral de export van agrarische producten naar de UK krijgt hier dan last van. Rusland heeft ook een boycot van agrarische producten ingesteld. De EEG is niet bedoeld om de export te belemmeren.
Goede vaart, Michel

30-06-2016
Geplaatst door: Tom

Calais

We zullen het zien, Michel. Ik ben niet optimistisch. Overigens is het de vraag of de Fransen de asielzoekers bij Calais nog langer willen tegenhouden c.q de Britse politie zullen blijven toestaan ze in Calais tegen te houden, als de Britten uit de EU zijn. Groet, Tom

28-06-2016
Geplaatst door: Michel

Brexit

Volgens mij is het voorbarig het besluit van de Britten al te veroordelen. Het is een besluit voor de lange termijn.
Van wat er bij Calais gebeurd, vrachtwagens worden opengebroken enz kan ik me het besluit van de Britten goed voorstellen

28-06-2016
Geplaatst door: Tom

Pond

Ten opzichte van de dollar, beste Joris.

27-06-2016
Geplaatst door: Joris Gerritsen

waarde £

Pond laagst sinds 30 jaar? Mwahh, okt 2012 bijna pariteit, lager dan nu........Ach, kleinigheid.

Groeten,

15-06-2016
Geplaatst door: Frans

PM-80

Hallo Tom,

die PM-80 moet nog goed te repareren zijn. Mijn vermoeden, een defekte eindtrap. Originele eind-transistoren (2sc3182 / 2sa1265) zijn zelfs nog leverbaar voor een heel klein prijsje.
Laat je derhalve niet afschepen met 'wordt te duur' 'onderdelen niet meer leverbaar' enz.

Mvg. Frans

05-06-2016
Geplaatst door: Arjen Erich

Soms priemt een lichtstraal

Hallo Tom,

Met veel plezier heb ik je boeken gelezen over de jaren 70. Het riep herinneringen terug. Mooi om die tijd weer eens opnieuw te beleven. Ik heb een korte periode in de groep gezeten, waar jij toen ook aan deel ging nemen, als ik mij goed herinner.
Wat goed dat je toen zoveel hebt genoteerd. Je schrijft op een manier die je beet pakt. Heb het allemaal bijna in een adem uitgelezen.

Groet,

Arjen Erich

18-05-2016
Geplaatst door: Tom

Duterte

Hallo Frans,
Ik begrijp je gezichtspunt. Het is inderdaad gemakkelijk om Duterte bij voorbaat te veroordelen vanuit Westers perspectief. Toch houd ik mijn hart vast bij zijn voornemens tot een keiharde aanpak. Hij zou niet de eerste hervormer zijn die zijn doel ver voorbijschiet. De tijd zal het leren.
Groet, Tom

17-05-2016
Geplaatst door: Frans

Filipijnen

Ja Tom,
je hebt natuurlijk gelijk, vanuit een Europees standpunt bekeken. Maar we praten hier over de Filipijnen, waar ik zelf ruim 1 jaar verbracht heb en mijn mening is derhalve een andere. Het is een land vol van schrille contrasten tussen rijk en arm, maar bovenal een maatschappij waar geweld in iedere vorm regeert. Vergeet gerechtigheid, zowel van overheidszijde, justitie en kapitaal. Het is het recht van de sterkste die het dagelijks leven bepaald. De uitlatingen van Duterte getuigen niet van een groot begrip voor democratie en mensenrechten, maar bepalend is voor mijn zijn track-record. Hij heeft als burgemeester van Davao, de stad in vergelijk met andere Filipijnse steden omgevormd tot een plek waar veiligheid en gerechtigheid weer de bovenhand hebben gekregen. (Davao was voor zijn tijd quote "the country's murder capital number 1" Hij wordt niet voor niets door het overgrote deel van de bevolking op handen gedragen.
Death-squads? zou best kunnen. Veiligheidstroepen die zonder proces mensen doden? Ook niet onwaarschijnlijk. Maar we praten hier dan ook over georganiseerde criminaliteit gewapend met AK47's etc. Niet het soort van lieden die bij sommatie onmiddelijk de wapens laten vallen en hun handen omhoog steken.
Kortom in een maatschappij die permanent op het randje van martial-law verkeerd, kan dit soort van staatsgeweld vaak de enige oplossing zijn.
Ook zijn houding en uitspraken m.b.t. het parlement is in het licht van de daar gepraktizeerde werkelijk stuitende corruptie, te begrijpen.
Laat hem maar eens de bezem door de Filipijnse stal halen is derhalve mijn motto. Met Europese zienswijzen kom je daar (helaas) geen meter verder.
Mvg. Frans