www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1135 berichten, 114 pagina's 
«  32  33  34  35  36  » 
05-06-2016
Geplaatst door: Arjen Erich

Soms priemt een lichtstraal

Hallo Tom,

Met veel plezier heb ik je boeken gelezen over de jaren 70. Het riep herinneringen terug. Mooi om die tijd weer eens opnieuw te beleven. Ik heb een korte periode in de groep gezeten, waar jij toen ook aan deel ging nemen, als ik mij goed herinner.
Wat goed dat je toen zoveel hebt genoteerd. Je schrijft op een manier die je beet pakt. Heb het allemaal bijna in een adem uitgelezen.

Groet,

Arjen Erich

18-05-2016
Geplaatst door: Tom

Duterte

Hallo Frans,
Ik begrijp je gezichtspunt. Het is inderdaad gemakkelijk om Duterte bij voorbaat te veroordelen vanuit Westers perspectief. Toch houd ik mijn hart vast bij zijn voornemens tot een keiharde aanpak. Hij zou niet de eerste hervormer zijn die zijn doel ver voorbijschiet. De tijd zal het leren.
Groet, Tom

17-05-2016
Geplaatst door: Frans

Filipijnen

Ja Tom,
je hebt natuurlijk gelijk, vanuit een Europees standpunt bekeken. Maar we praten hier over de Filipijnen, waar ik zelf ruim 1 jaar verbracht heb en mijn mening is derhalve een andere. Het is een land vol van schrille contrasten tussen rijk en arm, maar bovenal een maatschappij waar geweld in iedere vorm regeert. Vergeet gerechtigheid, zowel van overheidszijde, justitie en kapitaal. Het is het recht van de sterkste die het dagelijks leven bepaald. De uitlatingen van Duterte getuigen niet van een groot begrip voor democratie en mensenrechten, maar bepalend is voor mijn zijn track-record. Hij heeft als burgemeester van Davao, de stad in vergelijk met andere Filipijnse steden omgevormd tot een plek waar veiligheid en gerechtigheid weer de bovenhand hebben gekregen. (Davao was voor zijn tijd quote "the country's murder capital number 1" Hij wordt niet voor niets door het overgrote deel van de bevolking op handen gedragen.
Death-squads? zou best kunnen. Veiligheidstroepen die zonder proces mensen doden? Ook niet onwaarschijnlijk. Maar we praten hier dan ook over georganiseerde criminaliteit gewapend met AK47's etc. Niet het soort van lieden die bij sommatie onmiddelijk de wapens laten vallen en hun handen omhoog steken.
Kortom in een maatschappij die permanent op het randje van martial-law verkeerd, kan dit soort van staatsgeweld vaak de enige oplossing zijn.
Ook zijn houding en uitspraken m.b.t. het parlement is in het licht van de daar gepraktizeerde werkelijk stuitende corruptie, te begrijpen.
Laat hem maar eens de bezem door de Filipijnse stal halen is derhalve mijn motto. Met Europese zienswijzen kom je daar (helaas) geen meter verder.
Mvg. Frans

13-05-2016
Geplaatst door: Nela

Dordrecht

Hoi Ans en Tom, een tip voor jullie nu je in Dordt ligt. Wij liggen altijd in de haven van het onzalige Papendrecht, steken dan met de waterbus naar Dordt, nemen dan de watertaxi naar Rotterdam en zijn daar naar de verschillende musea en nieuwe Markthal geweest. Een aanrader. Bij Slikkeveer kan je ook naar Kinderdijk. Veel plezier uit een nu regenachtig Frankrijk.Groetjes

13-05-2016
Geplaatst door: Ger

Berichtje

Dag Tom, ik heb je een email gestuurd.
Ik weet niet hoe de wifi daar is en of je het kan lezen.

Groeten Ger.

11-05-2016
Geplaatst door: Bea en Johan

Hofjesroute dordrecht

De moeite waard om de hofjes te bezoeken.

http://www.vvvdordrecht.nl/nl/ziendoen/routes-en-fietsverhuur/wandelroutes/dordrecht/wandelroute-langs-dordtse-hofjes/detail=1102_000014_000000_048782

30-04-2016
Geplaatst door: Tom

Nogmaals GPS/AIS

Pas na enig nadenken viel het kwartje, Eelske. Je hebt het over de website van MarineTraffic op internet. Daar vind je inderdaad een weergave van Dulce's positie op 22-04-2016 in de Rotterdamse haven. Op die dag heb ik de AIS kort getest. Mogelijk niet lang genoeg voor een goede positie. Komende week zal ik het nogmaals doen - en wat langer. Dank!

30-04-2016
Geplaatst door: Eelske

De moeite waard om even te controleren:
ik heb het vermoeden dat er iets mis is met Marinetraffic of met de GPS in de AIS transponder van Dulce. De Oosterlengte komt wel overeen met de Jachthaven In Numansdorp maar de Nooderbreedte laat Dulce 10 minuten noordelijker in de Heijsehaven langs de Rotterdamweg kade liggen.

15-04-2016
Geplaatst door: Tom

Gevoel en verstand

Je hebt het hart op de goede plaats, Sonja, dat staat vast. Het volstaat niet om te zeggen dat het zien van leed altijd je hart verscheurt, of het nu onze armlastige oudjes zijn of verdrinkende kinderen van vluchtelingen in de Egeïsche Zee. Of de vermoorde demonstranten op Maidan, die streden voor hetzelfde associatieakkoord dat bij ons afgestemd werd. Wat ik bedoel is dat in zaken van machtspolitiek louter gevoel een slechte raadgever is. Er rust op leiders een voortdurende plicht tot rationele analyse en overdachte maatregelen om toekomstig leed, onrust en oorlog zoveel mogelijk te vermijden. Zowel intern als extern. Groet, Tom

14-04-2016
Geplaatst door: Sonja

Hoi Tom, ik snap je echt helemaal, je goede bedoeling zeg maar. Maar....ik heb zo'n moeite met de schrijnende situatie waarin b.v. de oudjes in ons land leven. Tuurlijk in de genoemde landen is het wellicht nog slechter, maar onze oudjes leven niet daar, maar hier. Of de jonge mensen, gewone gezinnen die naar de Voedselbank moeten, omdat er anders geen eten op tafel staat. In m'n eigen omgeving is zo'n gezin, hardwerkende mensen, 2 kids en ze vallen overal buiten. Te weinig om leven maar net en dan bedoel ik echt net teveel om dood te gaan. Dat bedoel ik dan ook met de "rotzooi" in ons eigen land. Ik vind dat wij zo graag het beste jongetje van de klas willen zijn. En zo blijkt, dat werkt niet. Niet nu, niet in Nederland. Mvrgr, Sonja