www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  86  87  88  89  90  » 
08-12-2010
Geplaatst door: Rene van Hoof

Hallo Tom,

Jammer dat het bij jullie plotter niet gaat.
Je vraagt of we nog steeds in Noordschans liggen. Nee, sinds we de naam Pimentao op een Beneteau Oceanus 390 hebben geschildred die niet bij Noordschans was gekocht, was er geen plaats meer voor ons. We liggen nu in Dinteloord, een nette haven met voldoende ruimte en schone faciliteiten.
We zijn nog wel steeds lid van de WSV Noordschans.
Jullie tocht is een voorbeeld voor ons, medio 2014 gaan bij ons de trossen los om de Med te gaan verkennen en daarna te zien welke richting.
Ik zou dus willen vragen " keep up the good work" en blijf ons informeren omtrent veel interessante zaken die jullie ontdekken tijdens jullie tocht. We beschouwen het als een handleiding voor onze latere ontdekkingen.

groet

Rene

03-12-2010
Geplaatst door: Tom Zijlstra

AIS op Raymarine Radar/plotter

Hallo René,
Bedankt voor je reactie! Het klopt dat de Raymarine 70 C in staat is AIS-gegevens te verwerken en op het scherm te zetten. Helaas heb ik een eerdere generatie, de Raymarine (toen nog Ratheon geheten) RL 70 RC, en die kan het niet. De wet van de remmende voorsprong.
Groet!
Tom

03-12-2010
Geplaatst door: Rene van Hoof

AIS op radar plotter

Hallo Tom,
Trouwe lezer van jullie site las ik dat jullie geen mogelijkheden zouden zien om een AIS ontvanger te schepen te laten zien op de radar plotter.
Ik heb zelf een AIS ontvanger op mijn Raymarine C70 radar plotter. Het probleem is dat AIS een andere spreeksnelheid (baudrate) heeft als andere NMEA spullen. Ik heb de AIS ontvanger als enige NMEA op de plotter aangesloten en via de Seatalk de rest over een Raymarine \"vertaalkastje\" op Seatalk aangesloten. Mijn GPS antenne en marifoon,stuurautomaat, log en windmeter gaan allemaal via dat vertaalkastje naar de plotter. Werkt formidabel en de AIS is een zeer waardevolle aanvulling op de radar, die nu niet altijd meer hoeft aan te staan. Ik heb deze wetenschap van een andere vertrekker, de Naebulae, een Bavaria die bij ons in Dinteloord aan de steiger ligt en een trip naar de Carieb achter de rug heeft.
Hopelijk heb je hier iets aan.

groet

Rene

17-11-2010
Geplaatst door: Nela Bakker

Joris Luyendijk

Welkom in Nederland. Wel een overgang!

Een aanrader.
Van Joris Luyendijk , "Het zijn net mensen" Beelden uit het Midden -Oosten.

groetjes Nela.

16-11-2010
Geplaatst door: Maria & Herman

bezoek

Hallo, Welkom terug in het natte en koude noorden.
Als jullie eens zin hebben in een dagje Antwerpen laat dat iets horen, Herman speelt met alle plezier gids.
Wij vertrekken wel op 10 december naar ons Schip in Almerimar tot half januari.
Groetjes,
Maria & Herman van DE PIRAAT!

12-11-2010
Geplaatst door: Ans & Tom

Op bezoek

Hallo Truus en Elly!
Leuk dat jullie reageren en leuk jullie weer eens te zien! We zullen jullie bellen voor een afspraak als we in Nederland zijn.
Groet, Ans & Tom

11-11-2010
Geplaatst door: truusje

zomaar

hallo tom en ans we (truusje en elly ) volgen jullie regelmatig op het scherm en houden dus het een en ander bij je komt een poosje over hebben we begrepen de silo komt ook weer vrij in dec. maar je bent al voorzien van woonruimte als je er bent willen we je graag een keer bezoeken of bij ons op de koffie heel veel groeten en we horen graag van je .

07-11-2010
Geplaatst door: Fons Verpoorten

Sailmail

Hallo Ans en Tom,
Alweer een tijd geleden dat we contact hadden. Toch volgen we julie dagelijks. Als het reeds jaren geleden is dat je sailmail hebt gebruikt controleer dan even of je nog member bent. Dit moet je jaarlijks vernieuwen.
Met vriendelijke groeten vanuit België.
Rita en Fons
SY Sunshine

18-10-2010
Geplaatst door: Wim

Overwinteren

Hallo Tom en Ans,

Ik volg jullie al een tijdje met veel plezier. Ook wij hebben plannen om over enige tijd te vertrekken.

Omdat wij meermaals in Israel en de rest van het midden oosten zijn geweest wil ik (Wim) toch mijn mening geven over jullie overwinteringsplek.

Ashkelon is nu niet echt een plek van verdraagszaamheid. Veel extremistische russen e.d..

Rond Tel Aviv zou m.i. een betere plek zijn. Zeker qua uitvalsbasis naar het achterland. Hier krijg je ook een beter (genuanceerd) beeld van Isreal e.o.

Doe er maar mee wat jullie willen, maar ik wilde graag even mijn mening kwijt.

Hopelijk niet te opdringerig.

Gr,

Wim

14-10-2010
Geplaatst door: astrid van hoorn

gerrit krakeel

hallo tom en ans ten eerste wil ik jullie sterke wensen met moeder steers,maar ik heb ook een bericht er is een van jullie denk ik grootste fan overleden gerrit krakeel is woensdag overleden aan een hartstilstand ans als je in gorinchem ben zou ik je even willen zien,als je tijd hebt, gr astrid van hoorn_den adel.