www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1152 berichten, 116 pagina's 
«  81  82  83  84  85  » 
25-05-2011
Geplaatst door: Gert Reedijk

beschouwingen en andere onzin

Beste Tom
Vanmorgen aan boord van de Breeze in Lagos urenlang je website reisverhalen gelezen. Thuis in Zwolle met alle drukte in de praktijk komt dat er niet van. Nu ben ik weer bijgelezen. In Hurghada aangekomen dus. Het kitesurfersparadijs! Mijn kinderen komen er om die reden. Niet vanwege archeologische, historische of geopolitieke interesse, maar om hedonistische redenen. Kniediep lauw water waar je dagenlang kite surfend uit je dak kunt gaan zonder te blauwbekken.
Dus jullie zijn toch de piraten en de barbaren tegemoet gevaren… You only live twice.
Napoleon zei over deze regio: als er ergens een plek is van waaruit je drie continenten kunt beheersen, dan is het hier. Desondanks ging hij terug naar Parijs.
Zelf heb ik met GoogleEarth in hoog tempo de kusten verkend waar jij stapvoets langs gaat varen. Veel zand zag ik. Veel woestijn ook. Maar wellicht dat de groene enclaves onderweg het de moeite waard maken. En het is een regio in het brandpunt van de internationale belangstelling. Heb je nog meegekregen dat de Zuid Koreaanse marine een gekaapt schip heeft terugveroverd? Waar Westeuropa blijft haken in juridische mitsen en maren, hebben zij gewoon geschoten. Op piraten mag je schieten vonden wij in onze VOC tijd ook. In 1609 schreef Hugo de Groot zijn Mare Librum, een grondslag voor het latere volkerenrecht. Om dat te respecteren zit het Internationaal Gerechtshof nu in Den Haag en niet in Parijs of New York. Schieten dus vind ik, of anders tenminste die piraten laten zinken en de drenkelingen op een verlaten strand zetten.
Surfend over jouw zandwoestijnen kreeg ik nog een ander idee. Waarom geen tweede “Suez”kanaal? Dit keer van Eilat naar de Middellandse zee. Dat geeft de Israeliers extra inkomsten, dat maakt de wereldhandel minder afhankelijk van Egypte, dat creëert concurrentie in doorvaarttarieven en werkgelegenheid voor de schapenhoeders in Gaza. Misschien kun je eens polshoogte gaan nemen ter plekke. Als het je wat lijkt, laat het weten dan kopen we natuurlijk eerst Bos Kalis aandelen. Want die zeespiegelstijging waar je zo geobsedeerd door bent, die komt niet of veel te laat.
Mooi citaat van Jacoba van Velde. Ja, het leven kan zomaar afgelopen zijn. Scherts is dan voor mij (meestal) een goede manier om te relativeren. Voor veel anderen is God een beproefd middel. God, is voor jou (en voor mij) The Failed Hypothesis. Maar psycholoog van Praag pareerde in de zeventiger jaren aleens Karl Marx. Hij zei: Misschien is godsdienst inderdaad opium voor het volk. Maar als die opium nou wérkt en de pijn van het bestaan draaglijk maakt?
To be continued.
Gert Reedijk.

PS heb jij nog bewaard je overnachtingbewijs /havenpapieren van een of twee Marokkaanse havens? Je zou me een dienst bewijzen ze te scannen en me te mailen.

17-05-2011
Geplaatst door: Johan De Vos

Jullie website en terugvlucht

Beste Ans en Tom,
Het was inderdaad heel gezellig om jullie te ontmoeten. Ik heb ook een beetje naar de site gekeken en vind het heel prettig om te lezen.
Hopelijk komen jullie goed thuis en tot ziens ergens op de wereldzeeen.

Johan

15-05-2011
Geplaatst door: Jaap en Diana

Hallo tom en Ans,
Fantastisch gelukt die onderwaterfotos. We genieten mee met jullie. We zijn met de Mermaid in Marmaris aangekomen.
Groetjes en tot mails

03-05-2011
Geplaatst door: Erno en Frieda Straatmann

Dat is lang geleden he!

Hallo lieve mensen,
Wij hebben ons in 2007 getroffen in Portugal, en houden noch altijd een beetje jullie website bij. Ik zie dat jullie nu in Egypte zij. Hoe gaat het verder met jullie?
Wij hebben zijn al die tijd in de Carieb geweest en zijn nu onderweg van de Bahamas richting Curacao en Bonaire (the thornless path) alles tegen wind en stroming in. Wij hopen weer omstreeks juni onder de 13 graden te zijn inv het hurricane seizoen hier.

Groetjes Erno en Frieda
S/V Tara
Lagoon 440

03-05-2011
Geplaatst door: wil funk en marjanne rijkhoek

bijpraten

hoi tom en Ans
lang niets van elkaar gehoord.Onlangs MP in gorinchem met geweldige recenties zelfs in landelijke pers.Totaal uitverkocht.
Binnenkort ALS concert te Dalem.Zo blijf ik aan de gang. Wanneer kom je weer eens in de regio?We gaan dan met Wiger en Arina ergens eten. Hoor van jullie
groeten
wil en marjanne

30-04-2011
Geplaatst door: Martin en Dirma en kids

Tom, nog gefeliciteerd!

HOi Tom,
Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Net even snel jullie berichten gelezen. Leuk dat jullie de Senang ook ontmoet hebben. Wij zijn donderdagavond aangekomen op Rhodos en hebben het hier goed naar onze zin. We zijn benieuwd hoe jullie de Golf van Suez en de Rode Zee ervaren. Heel veel plezier daar.
Groetjes,
Martin Dirma Boaz Joël en Daniël

12-04-2011
Geplaatst door: erna

bloem

hallo Tom en Ans,
een reactie op de zwarte bloem (09-04).
volgens mij is het een aronskelkachtige met de toepasselijke naam : arum palaestinum.

met hartelijke groet,
Erna

12-04-2011
Geplaatst door: Tom

Gen download logboek na 4 april 2011

Hallo Rob & Majolein,
De laatste dag kwam die klacht vaker. Het doet zich voor bij Mac-gebruikers, is mijn indruk. Als je de browser van Microsoft Internet Explorer 8 of 9 gebruikt, gaat het gewoon goed. Dat komt door mijn website-host Maakum, die zijn systeem voornamelijk rond Explorer hebben ontwikkeld.
Overigens begin ik vanaf 1 mei a.s. een nieuwe pagina. Dan heb je er de eerste maanden geen last meer van.
Hartelijke groet, Tom

11-04-2011
Geplaatst door: Rob en Majolijn

Website

Hoi Tom en Ans, helaas kunnen we jullie niet meer volgen via de website want hij blijft hangen op de foto van 4-4-2011.
Jammer!!
Hartelijke groeten, Rob en Majolijn

02-04-2011
Geplaatst door: Tom

Website

Hallo Fer,
Inderdaad laadt de website ietwat traag. Ik vermoed eerder door de extra afbeeldingen die ik nu wat vaker in de tekst opneem, dan door de achtergrond. Met mijn dongel hier in Israel moet ik ook enig geduld oefenen maar het lukt nog steeds ruim binnen een minuut. Ik zie het even aan. Misschien voortaan wat minder extra plaatjes in de tekst.
Vriendelijke groet, Tom