www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1159 berichten, 116 pagina's 
«  83  84  85  86  87  » 
20-03-2011
Geplaatst door: wim

Senang

Hallo Ans en Tom,

De Sening ligt inmiddels veilig in Iritrea. Wellicht zijn ze zelfs al verder gevaren.

Bericht vanaf de site van de Dingo:

http://dirmadekker.wordpress.com/

"Eritrea

We hadden het niet verwacht maar we hebben genoten van onze stop in Eritrea. Massawa maakt een bijzondere indruk, veel gebouwen zijn in de oorlog kapot geschoten maar toch kun je nog zien hoe mooi het geweest moet zijn. Natuurlijk erg treurig dat zoveel jaar na de oorlog de mensen nog in deze omstandigheden leven. De hoofstad Asmare is ook heel bijzonder. Veel Italiaanse invloeden en nog steeds diverse dingen erg Italiaans. Asmare ligt op 2000 meter hoog en de tocht van Massawa erheen is schitterend.
Vanaf Asmare is mijn vader ook weer terug gevlogen naar NL. Gelukkig is alles goed gegaan. Vandaag hebben wij samen met de Senang de haven verlaten om rustig wat eilandjes te gaan verkennen. Helaas is het voor ons erg lastig om onze email op te halen en te sturen dus kunnen we de website niet goed bijhouden, mail versturen is een probleem mail ontvangen vinden we nog steeds erg leuk al kan het dus even duren voor we reageren."

M.a.w. goede berichten.

Gr,

wim

16-03-2011
Geplaatst door: sjors(sjouke) dejager

verjaardag

hartelijk gefeliciteerd met de verjaardag van Ans,en met jullie nieuwe huis.Succes en sterkte met alles.Groetjes S&V

09-03-2011
Geplaatst door: Fred

meer piracy

http://www.everyoneweb.com/senang/
( tab linkerzijde indian ocean)
Nog een opmerkrlijke blog van een nederlandse familie opweg naar Aden.

09-03-2011
Geplaatst door: Fred

piracy

http://www.dvhn.nl/doordegolfvanaden/
Misschien interesante blog om te volgen.
Twee journalisten die met een konvooi jachten door de golf van Aden varen.
Fred

02-03-2011
Geplaatst door: wim (voorheen Wim)

Akko

Sorry voor het gebruik van de naam Wim. Deze had ik al eerder gebruikt en geen andere ontdekt in het gastenboek. Waarschijnlijk niet goed gekeken. Voortaan zal ik wim i.p.v. Wim gebruiken. Tot zover de naamsverwisseling.

Tsja Akko....prachtig. Maar zoals Lonely Planet aangeeft wel waar. Een heel mooi stukje Israel. M.i. na Jerusalem het mooiste stukje. Zelf zijn wij er zo´n 12 jaar geleden geweest, helaas ook van een spijkerbroek en trui berooft maar dat kon echt de "pret" niet drukken.

Na Akko (daarvoor enkele weken in Israel verbleven) zijn wij doorgereist naar Aqaba in Jordanie, ook mooi maar dan op een andere manier. Destijds was de kust nog geheel vrij van vakantieresorts en was het koraal op het rif nog totaal ongeschonden. Werkelijk fantastisch, later nooit meer zo mooi gezien elders (Egypte, Mauritius, Malediven enz.).

Een tocht naar Petra en de Wadi Rum is zeker aan te bevelen. Vauit het zuiden waar jullie nu zijn heel goed te doen in 2 of 3 dagen.

Gr,

wim

27-02-2011
Geplaatst door: Tom

Wim en Wim

Hoi Wim (van Heel)!
Excuus. Zo zie je maar weer dat de tegenwoordige neiging om alleen voornamen te gebruiken alleen maar tot misverstanden leidt.
Groet, mede van Ans, Tom (Zijlstra)

27-02-2011
Geplaatst door: Wim van Heel

Importeren van wijn

Dag Tom,

Tot mijn verbazing las ik in je logboek van 26-02-2011 dat ik iets zou afweten van het importeren van wijn. Ik weet niets van wijn af, behalve de prettige roes die je er van krijgt. De Wim die in het gastenbroek schreef is dus iemand anders of heeft toevallig dezelfde naam.

Hartelijke groeten, ook aan Ans,

Wim van Heel uit het onzalige Papendrecht

26-02-2011
Geplaatst door: Tom

Wijnen van de Golan

Hallo Wim. De Golan Winery geeft op zijn website aan dat Intercaves BV in Harderwijk hun wijn importeert. Maar op het overzicht van importwijnen op de website van Intercaves staan ze niet. Helemaal geen wijn uit Israël, overigens. Inderdaad is import van die wijn in de Europese Unie verboden. Zie hier. Niettemin kun je ze bestellen, bijvoorbeeld bij Le Connaisseur in Rijswijk en staan ze ook op de importlijsten van de Databank Wijnimport (trefwoord Golan) Dus hoe dat zit is me niet duidelijk.

Iets anders is natuurlijk de vraag of je vindt dat je die wijn kunt drinken. Een politieke vraag dus. De Golan is inderdaad bezet gebied en het zal bij een vredesregeling teruggegeven moeten worden aan Syrië. Ik verwacht echter dat zo'n regeling het mogelijk zal maken voor de lucratieve wijnbouwbedrijven in de Golan om gewoon door te produceren. Syrië zal de omzetbelasting die het ermee vangt waarderen. Ik heb tegen die achtergrond geen probleem om van de Golan wijn te genieten.
Wanneer gaan we weer varen? Waarschijnlijk in de eerste weken van april en hopelijk naar de Rode Zee. Eindelijk!

Hartelijke groet, Tom

26-02-2011
Geplaatst door: Wim

Import uit Golan

Hallo Ans en Tom,

Tom je geeft aan dat de rode wijn van de Golan evt. ook in Nederland te krijgen is.

Dit lijkt me sterk omdat economische verkeer met bezet grondgebied niet toegestaan is. Ik weet dat Israel dit op vele manieren omzeilt, maar toch.

Maar eh...wanneer gaan jullie weer varen?

Groetjes,

Wim

15-02-2011
Geplaatst door: cees

caesaria

Beste Ans en Tom,

Jullie website lezen we nog steeds met veel interesse, de leuke reisverslagen, de interessante bespiegelingen over onze aarde, de onmetelijke kosmos, het al dan niet bestaan van god, etc etc.
Ook ik denk, met Gert Reedijk, dat over drieduizend jaar jullie site nog wel zal worden bestudeerd, al is hij geschreven door een armzalige HBS-er.
In verband met die vermoedelijke eeuwigheidswaarde van jullie site wil ik natuurlijk ook graag een bijdrage leveren, en wel over het raadselachtige mozaiek in het Romeinse badhuis in Caesarea.
Bij mij op de zaak heb ik een Griekse medewerker, die ik jullie foto van het mozaiek heb voorgelegd, en hij kon een deel van de tekst verklaren. Het is inderdaad oud-Grieks.
Het eerste woord was hij niet zeker van, dit moet een soort heilwens zijn; gegroet, of eer aan u.
Het tweede betekent glorieus, eervol, en het derde woord is een naam, Aloktios.
Het vierde is een aanduiding van een rang, een gewest- of stads-bestuurder, een man van aanzien dus deze Aloktios, misschien de eigenaar, of de opdrachtgever voor de bouw van dit huis.
Het laatste woord is weer een heilwens; wij wensen hem vele jaren toe.

Er staat dus ongeveer, volgens mijn collega:

“Heil u, glorierijke Aloktios, bestuurder van onze stad, wij wensen u nog vele jaren toe.”

Nou, graag gedaan, ik sta open voor commentaar van andere site-lezers, nog veel reisplezier samen en blijf schrijven, vriendelijke groet,

Cees Streefkerk.