www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1159 berichten, 116 pagina's 
«  87  88  89  90  91  » 
11-11-2010
Geplaatst door: truusje

zomaar

hallo tom en ans we (truusje en elly ) volgen jullie regelmatig op het scherm en houden dus het een en ander bij je komt een poosje over hebben we begrepen de silo komt ook weer vrij in dec. maar je bent al voorzien van woonruimte als je er bent willen we je graag een keer bezoeken of bij ons op de koffie heel veel groeten en we horen graag van je .

07-11-2010
Geplaatst door: Fons Verpoorten

Sailmail

Hallo Ans en Tom,
Alweer een tijd geleden dat we contact hadden. Toch volgen we julie dagelijks. Als het reeds jaren geleden is dat je sailmail hebt gebruikt controleer dan even of je nog member bent. Dit moet je jaarlijks vernieuwen.
Met vriendelijke groeten vanuit België.
Rita en Fons
SY Sunshine

18-10-2010
Geplaatst door: Wim

Overwinteren

Hallo Tom en Ans,

Ik volg jullie al een tijdje met veel plezier. Ook wij hebben plannen om over enige tijd te vertrekken.

Omdat wij meermaals in Israel en de rest van het midden oosten zijn geweest wil ik (Wim) toch mijn mening geven over jullie overwinteringsplek.

Ashkelon is nu niet echt een plek van verdraagszaamheid. Veel extremistische russen e.d..

Rond Tel Aviv zou m.i. een betere plek zijn. Zeker qua uitvalsbasis naar het achterland. Hier krijg je ook een beter (genuanceerd) beeld van Isreal e.o.

Doe er maar mee wat jullie willen, maar ik wilde graag even mijn mening kwijt.

Hopelijk niet te opdringerig.

Gr,

Wim

14-10-2010
Geplaatst door: astrid van hoorn

gerrit krakeel

hallo tom en ans ten eerste wil ik jullie sterke wensen met moeder steers,maar ik heb ook een bericht er is een van jullie denk ik grootste fan overleden gerrit krakeel is woensdag overleden aan een hartstilstand ans als je in gorinchem ben zou ik je even willen zien,als je tijd hebt, gr astrid van hoorn_den adel.

14-10-2010
Geplaatst door: André

Generator

Beste Tom & Ans
Probeer de motor te ontluchten door het pijpje
te lossen tussen de plunjerpomp en de injector.

25-09-2010
Geplaatst door: Kees

buikloop

Hi Tom

Probeer dit eens tegen buikloop:
2 theelepels koffiepoeder { gemalen koffie}, mengen met een halve uitgeperste citroen en naspoelen met water uit de fles, evt.2 maal daags.
Beterschap!

mvg

Kees Prins

16-09-2010
Geplaatst door: André

Zieke Ans.

Ans,
Wij zij ook op reis geweest in Turkij.
Werd er ook ziek! Waarschijnlijk door de voeding.
Wel, ik had 2 weken geen alcohol gedronken.
Na een borrel was het leed voorbij!

03-09-2010
Geplaatst door: Floor

Berekenbaar.

Beste Ans en Tom, ook ik geniet wekelijks van jullie verhalen, ze zijn boeiend en leerzaam en ook handig vanwege tips en helpt mij ook bij het zoeken naar goede boeken. Als zeiler in Zeeland wilde ik jullie dan ook niet dit hete nieuws uit onze regio onthouden. Mede omdat jullie originele commentaren bieden heeft ook dit nieuws een echt origineel commentaar geboden gekregen. Als reaktie op het nieuws van een zeilboot [de 11 meter lange Anamoon uit Yerseke] die zijn mast verspeeld had tegen de Zeelandbrug afgelopen zondag, schreef iemand het volgende commentaar: De eigenaar kwam vast zelf niet uit Yerseke. Die schatten hun eigendom zelden te klein in. Iedere Zeeuw weet dat ze in Yerseke nogal houden van een "uithangbord" en het motto is daar meestal zo iets van "dat ei ik a" of "t,miene is vee groater" daarom past dit orginele commentaar zo mooi bij dit onnodige accident, geweldig toch. Dit schrijven is natuurlijk niet bedoeld als leedvermaak, het is slechts een vermelding van een klein zeilavontuur op de OOSTERSCHELDE.
Groeten van Floor.
Lees verder op de website van de PZC [Provinciale Zeeuwse Courant]. http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/7198094/Zeiljacht-zeilt-mast-van-het-dek.ece

03-09-2010
Geplaatst door: Toine de Laet

antenneproblemen

hi Tom,

het doormeten van je kabel zoals Fons beschreef: de kabel aan 1 zijde (bijvoorbeeld boven) doorverbinden, dus de manteldraad met de kerndraad. En aan de onderzijde kun je dan meten (1 meetpin op de mantel, 1 meetpin op de kerndraad).

Je zou dan eigenlijk een minimale weerstand meten, want 0 ohm is het beste maar eigenlijk onmogelijk (een kabel heeft altijd een bepaalde weerstand), heel veel weerstand betekent geen doorvoer van stroom, ofwel een breuk.

En hetzelfde zou natuurlijk ook kunnen zijn in de kabel tussen je mastvoet (de doorvoer) en je stekkeraansluiting op je radio/marifoon...

succes!

14-08-2010
Geplaatst door: Gast

Internet tip

http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?t=8419682

Misschien is dit nog wat voor in diverse buitenlanden.