www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1123 berichten, 113 pagina's 
«  95  96  97  98  99  » 
08-03-2009
Geplaatst door: fons

PS Tom je hoeft geen primer aan te brengen deze hecht niet op de antiefouling (net als aangroei)gewoon licht aanschuren en kwasten maar

08-03-2009
Geplaatst door: fons

Je kotterstag zal het inderdaad wel makelijker maken,vergeet na het te waterlaten niet om de schroefasseal te ontluchten(knijpen tot er water komt)

gr Fons

08-03-2009
Geplaatst door: Tom

Andersom kranen

Hoi Fons!
Inderdaad zat de windgenerator in de weg bij andersom kranen. Overigens denk ik dat het terugzetten van het voorstag misschien gemakkelijker gaat als ik het kotterstag eerst plaats. Dat kan je vervolgens aandraaien tot je de bout van het voorstag gemakkelijk kunt plaatsen. Groet! Tom

07-03-2009
Geplaatst door: fons

He Tom
Mooi dat het onderwaterschip er nog goed uitziet.maar waarom hebben ze het schip niet andersom gekraand? Je achterstag losmaken is wat eenvoudiger (ondanks de SSB antenne),of zat de windgen dan in de weg?
Succes met het knippen/scheren en vergeet de Maxprop niet te smerengr Fons

18-02-2009
Geplaatst door: Marie Louise Niemeijer

onbekende planten

Ben er niet helemaal zeker van, maar het zou zomaar kunnen zijn dat de onbekende plant nr. 1 Asphodelus aestivus is. (Bron: Mediterranean Gardening van Heidi Gildemeister , Editorial Moll seventh printing 2004, pagina 110/111) en nr. 2 Ferula communis ( bron: De zon in uw tuin, Elisabeth de Lestrieux, uitg. Terra 1996 pg. 109)
Ondanks dat dit NIETS met zeilen te maken heeft, heeft juist dit soort zaken mijn grote belangstelling!
Veel succes met AL uw verhalen, die ik met grote interesse lees!

03-02-2009
Geplaatst door: Gert Reedijk

Dulce en de grote zee

Beste Tom,
Vaak heb ik je niet gemaild de laatste tijd. (Recent wel een SMS ontvangen hoop ik?). Maar Anjès en ik lezen frequent je website. En dus ook de hectiek rond MST. Je bent er honds beroerd van lees ik en dat is goed te begrijpen. Toen ik je verhaal hoorde bij Pauw en Witteman dacht ik: dat klinkt als goed bestuur. Een altijd gewaardeerde collega, door een ongeval in het ongerede geraakt, een uitweg bieden. Maar wel paal en perk stellen aan zijn praktijken. Adequaat.
Latere berichten in de pers met nieuwe feiten, deden me weer twijfelen aan mijn eerste oordeel. Mevrouw Damink, en wat nu heet het “doofpotcontract” is een schoonheidsfout van de toenmalige raad van bestuur. Zo’n probleem had daar plenair moeten worden afgehandeld. En niet door de secretaris in zijn provincie. Erg jammer voor je, maar hoge bomen vangen veel wind. En ja, het verleden duurt langer dan je denkt.
De klagers die zeggen dat je website niet meer over zeilen gaat, hebben overigens ongelijk. Je verkeert momenteel in je leven in zwaar weer en je hebt al je stuurmanskunst nodig. Toch weet ik dat je niet aan lager wal zult raken. Aan boord heb je immers al zoveel stormen overleefd. Behouden vaart toegewenst! Gert

01-02-2009
Geplaatst door: Rene van Hoof

Tom en Ans,
Ik ben het niet eens met mensen die klagen over het feit dat jullie site de laatste tijd niet over zeilen gaat. Het gaat over de eraringen van een stel vertrekkers! Daar hoort zeilen bij, net als overwinteren en, helaas, ook de minder leuke dingen die je als vertrekker mee kunt maken in Nederland. Zieke familieleden of erger, maar ook in jullie geval het verleden dat je "achtervolgt". Ik wens jullie sterkte met alle toestanden. Het belangrijkset is dat je voor jezelf de juiste dingen hebt gedaan en uit je verslag denk ik dat je naar eer en geweten hebt gehandeld. Het zal misschien beter hebben gemoeten, maar de beste stuurlui staan aan wal en achteraf beoordelen of gemakkelijker dan op het moment juist handelen. Als je jezelf niets hoeft te verwijten laat iedereen maar praten. Intussen zit je er wel mee, vandaar mijn sterkte!!
groet

Rene

30-01-2009
Geplaatst door: joep van den blink

affaire MST

ton, probeerde met welgekozen woorden steun te betuigen, maar kom niet door je spamfilter, groet en sterkte voor jullie. Joep

29-01-2009
Geplaatst door: Tom Zijlstra

Ja, ik begrijp het, Djorna. Toen ik 2½ jaar geleden aan de site begon, heb ik me voorgenomen zo eerlijk mogelijk verslag te doen van alles wat we op onze reis zouden meemaken. Dat ook geesten uit het verleden zó de kop zouden opsteken als in de huidige affaire in Twente, kon ik uiteraard niet bevroeden. Maar het hoort wél bij wat we meemaken, hoe vervelend ook.
Overigens staat de site vol met informatie over zeezeilen en reizen per boot, zie elders in de Logboeken en de rubriek Zeilverhalen. Natuurlijk hopen we binnenkort opnieuw weer veel daarover te vertellen!

28-01-2009
Geplaatst door: Djorna

zeezeil site?

in de veronderstelling dat ik hier ("sailing dulce" de nodige informatie over zeezeilen- en reizen per boot zou vinden moet ik helaas constateren dat het recent over heel andere en misschien alleen voor de auteur van belang zijnde, onderwerpen gaat. Jammer.
Desalniettemin een Goede Vaart!