www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  93  94  95  96  97  » 
25-03-2009
Geplaatst door: wendy

Derrick Prinses Juliana

Trouwe klanten van Prinses Juliana willen weten of het klopt dat Derrick niet meer tot 1 van de bemanningsleden van de Prinses Juliana behoort. Onze klanten gaan 30 mei mee en ze zouden het erg jammer vinden.

We kunnen op geen enkele manier achter komen, vandaar dit bericht.

Alvast hartelijk dank!

18-03-2009
Geplaatst door: Fons

Tom,vergeet niet om de schroefas-afdichting te ontluchten(knijpen tot er water komt)

gr Fons

18-03-2009
Geplaatst door: Tom

Kielproblemen

Hallo Jan,
Destijds waren er vijf zusterschepen, dus ook 43DS´n, met gelijkaardige problemen. De opvolger Jeanneau SO 42DS heeft een andere constructie gekregen. Daar speelt het probleem dus niet meer.
Lees meer in het Logboek Vooraf 2007.
Vriendelijke groet, Tom Zijlstra

17-03-2009
Geplaatst door: jan van driessche

kiel

via jullie website gehoord over kielprobleem, bij jullie opgelost, oef.
hadden jullie nog weet van anderen met gelijkaardig probleem, zou Jeanneau de constructie veranderd hebben bij jongere modelen, ondertussen aan jullie veel zeilgenot daar ergens op de middel.zee. GENIET ERVAN

17-03-2009
Geplaatst door: Maarten Gritters

Aardplaat SSB installatie9

Beste Tom, De klant heeft altijd gelijk, daarom staam er zoveel schepen op de kant met schoongekrapte aardplaten?! Ik ben er duidelijk niet in geslaagd om met mijn sumiere informatie je enig inzicht te verschaffen in deze complexe materie. Deze informatie heeft zelfs niet je nieuwsgierigheid geprikkeld want je hebt me er verder geen vragen over gesteld. Opmerkelijk vind ik wel dat tijdens jullie metingen geen stukje aangroei, wat van de aardplaat is verwijdert, is gemeten, maar dit terzijde. Verder ben ik het w.b.t. de gedane meting roerend eens met Gerard Blokhuis. Praktisch maakt het niet veel uit hoe de aardplaat “bekleed “ wordt: door aangroei of antifouling, hij blijft zijn werk wel doen. Ik ben het met Fons eens dat de opppervlakte wel kleiner wordt door het aanbrengen van antifouling, maar dit zal ook wel gebeuren door de aangroei die op de plaat gevormd wordt, maar dit is slechts een aanname van mij. Ergo laat de plaat kaal, zoals je al besloten hebt! Ik wens je verder een goede vaart! Met vriendelijke groet Maarten

17-03-2009
Geplaatst door: Gerard Blokhuis

aardingselectrode

Ans alsnog van harte gefeliciteerd. Zal me even nader bekendmaken:ik was directeur van de Groenmarkt in Gorkum en als zodanig deelnemer aan het geheime overleg in Deil ter voorbereiding van de fusie plm 12 jaar geleden. Daarvan ken ik Tom.
De diskussie over de aardingsplaat lijkt mij als amateurelectronicus de volgende kant op te moetene plaat dient als tegenhanger van de antenne. De hoogfrequente weerstand van de plaat moet laag zijn voor de gebruikte frequentie. Het heeft daarom geen zin de laagfrequente of gelijkstroomweestand te meten. Wil je echt weten wat de invloed van een beschermlaag is dan zou je de wisselstroomweerstand moeten meten voor de frequentie die je zender gebruikt in kale en geschilderde situatie. De handigste meting is gebruik maken van een veldsterktemeter of antennestroommeter die de meeste zenders bezitten. De meting met de hoogste stroomsterkte onder gelijkblijvende situatie geeft de beste geleidbaarheid van de plaat, met of zonder antifouling, weer. Maar het zou mij niet verbazen dat je nauwelijks of geen verschil meet. Ben benieuwd naar de reacties. Succes en goede tijd.
Gerard Blokhuis

16-03-2009
Geplaatst door: Fons

Als eerst gefeliciteerd Ans.
Tom bij de spareparts vind je ook een vetnippel voor de Maxprop en een paar reserve inbusboutjes.
PS:als de antifouling onderwater zit zal deze waarschijnlijk wel geleiden(maar daar gaat het niet om het raak oppervlak is belangrijk)

16-03-2009
Geplaatst door: Ad van der Sande

verjaardag

Dag Ans,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik volg jullie regelmatig via de website en lees dat het goed met jullie gaat.
Veel succes op je verdere reizen.
Ad

16-03-2009
Geplaatst door: Corina

Gefeliciteerd

Hoi Ans, Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Volg jullie nog iedere dag hoor, hoop je snel weer te zien
Groetjes Corina

15-03-2009
Geplaatst door: fons

nog een poging

Hoi Tom,
De antifouling isoleerd niet ,maar vult wel de ruimte tussen de bolletjes daardoor komt er op deze plekken geen water meer en wordt je aardoppervlak sterk verkleind van 4m2 naar 0,24m2 (30cmx8cm)
Zie het als een in plastic verpakte spons.
Gr Fons(dat rijmt)