www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  73  74  75  76  77  » 
19-01-2012
Geplaatst door: Helene

Zwarte vrouw

Als het een "blanke" vrouw was geweest, had je dat dan ook zo geschreven?

18-01-2012
Geplaatst door: Ans & Tom

Invitatie

Geachte heer/mevrouw Knoot,
Dank voor uw invitatie! We hebben u antwoord gestuurd op uw e-mailadres, maar omdat we een 'automatic response' ontvingen, weten we niet zeker of u het gelezen hebt. Daarom zij hier nog een keer herhaald: We zijn nog in Hurghada maar als we weer in Gorcum zijn, houden we uw invitatie in het achterhoofd. Vriendelijke groet! Ans & Tom

16-01-2012
Geplaatst door: knoot

gorinchem, hoeksewaard, kunst

Geachte fam Zijlstra,
Met genoegen heb ik enige pagina's van uw weblog gelezen. Ik woon, wandel en sport veel in Gorinchem, heb kantoor in Almkerk, een boerderij in Strijen en zo in de loop der jaren vele plaatsen geweest waar u ook geweest bent. Mocht u zin hebben in een wandeling 's avonds?

09-01-2012
Geplaatst door: Wiger Payens

Hoi Tom en Ans,
Fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen.
En nog wel vele uren eerder dan verwacht!
Veel plezier in Hurghada
Tot volgende week onderdag

Wiger( en Arina )

01-01-2012
Geplaatst door: Frans de Bloois

Beste wensen

Beste wensen en een goede vaart.

Een trouwe lezer.
Frans de Bloois SY. "Spyros" (Nicholson 31).

31-12-2011
Geplaatst door: waldi en het team

beste wensen

xx

31-12-2011
Geplaatst door: Henk & Carla Bakema

2012

Hallo Tom en Ans,
Ook voor jullie een spetterende jaarwisseling en een voorspoedig 2012 toegewenst.

16-12-2011
Geplaatst door: Tom

Vleugelsysteem ziekenhuis

Hallo Mien!
Leuk dat je reageert. Ik vermoed dat je gelijk hebt. Zoals het in de krant staat, heb ik het gezegd. Waarschijnlijk speelde het geheugen me parten. Wat ik me zelf ervan herinner is dat we in de jaren '80 herhaaldelijk bezig waren om de beddencapaciteiten voor ieder specialisme vast te stellen. Ik meende in die context dat we het vleugelsysteem toen hadden afgeschaft. Ook in die tijd kwam het steeds weer aan de orde. Ondermeer toen in 1988 de 'Leerdamse bedden' overkwamen. Dan moesten we ons ieder keer de zogenaamde 'Christelijke Stichting' van het lijf houden, die het vleugelsysteem weer wilde invoeren. Ook ontstonden er in die tijd conflicten rond euthanasie, abortus en de aanstelling van een vrouwelijke dominee (die er nog altijd is) De benaming 'vagevuur' voor de hal en het trappenhuis tussen beide vleugels in de oudbouw herinner ik me ook goed.
Vriendelijke groet,
Tom

16-12-2011
Geplaatst door: Mien Vos

artikel in de Stad Gorinchem

De verpleegafdelingen chirurgie en intern waren in het oude ziekenhuis Pr. Beatrix inderdaad in twee vleugels verdeeld. Geheten Intern Lang - Intern Vierkant en Chirurgie Lang - Chirurgie Vierkant. Destijds was dat verdeeld in de kerken en de burgerlijke overheid. De naamgeving is blijven bestaan tot aan de afbraak van dit ziekenhuis. Toen ik echter in 1978 in dienst kwam bestond alleen de benaming, maar niet meer het gebruik alszodanig. Het was voor 1978 allang afgeschaft. Eén van de oudere specialisten noemde het tussendeel, de hall met het trappenhuis en de lift altijd gekscherend: het vagevuur of de hel. Misschien verkeerd weergegeven in de krant?

10-12-2011
Geplaatst door: Tom

Geen tjalk

Je hebt gelijk, Herman. Het is geen tjalk maar een oude motor. Ik ga jet verbeteren. Geen maaltje, derhalve. Groet, Tom