www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  77  78  79  80  81  » 
31-12-2011
Geplaatst door: waldi en het team

beste wensen

xx

31-12-2011
Geplaatst door: Henk & Carla Bakema

2012

Hallo Tom en Ans,
Ook voor jullie een spetterende jaarwisseling en een voorspoedig 2012 toegewenst.

16-12-2011
Geplaatst door: Tom

Vleugelsysteem ziekenhuis

Hallo Mien!
Leuk dat je reageert. Ik vermoed dat je gelijk hebt. Zoals het in de krant staat, heb ik het gezegd. Waarschijnlijk speelde het geheugen me parten. Wat ik me zelf ervan herinner is dat we in de jaren '80 herhaaldelijk bezig waren om de beddencapaciteiten voor ieder specialisme vast te stellen. Ik meende in die context dat we het vleugelsysteem toen hadden afgeschaft. Ook in die tijd kwam het steeds weer aan de orde. Ondermeer toen in 1988 de 'Leerdamse bedden' overkwamen. Dan moesten we ons ieder keer de zogenaamde 'Christelijke Stichting' van het lijf houden, die het vleugelsysteem weer wilde invoeren. Ook ontstonden er in die tijd conflicten rond euthanasie, abortus en de aanstelling van een vrouwelijke dominee (die er nog altijd is) De benaming 'vagevuur' voor de hal en het trappenhuis tussen beide vleugels in de oudbouw herinner ik me ook goed.
Vriendelijke groet,
Tom

16-12-2011
Geplaatst door: Mien Vos

artikel in de Stad Gorinchem

De verpleegafdelingen chirurgie en intern waren in het oude ziekenhuis Pr. Beatrix inderdaad in twee vleugels verdeeld. Geheten Intern Lang - Intern Vierkant en Chirurgie Lang - Chirurgie Vierkant. Destijds was dat verdeeld in de kerken en de burgerlijke overheid. De naamgeving is blijven bestaan tot aan de afbraak van dit ziekenhuis. Toen ik echter in 1978 in dienst kwam bestond alleen de benaming, maar niet meer het gebruik alszodanig. Het was voor 1978 allang afgeschaft. Eén van de oudere specialisten noemde het tussendeel, de hall met het trappenhuis en de lift altijd gekscherend: het vagevuur of de hel. Misschien verkeerd weergegeven in de krant?

10-12-2011
Geplaatst door: Tom

Geen tjalk

Je hebt gelijk, Herman. Het is geen tjalk maar een oude motor. Ik ga jet verbeteren. Geen maaltje, derhalve. Groet, Tom

09-12-2011
Geplaatst door: herman

tjalk

Met Gods Zegen is het niet onaardige scheepje op de heden geplaatste foto misschien wel een Luxe Motor. Geen onbelangrijk detail voor de trotse bezitter waarschijnlijk. Mocht ik me vergissen, kook ik een mooi maaltje mosselen voor jullie.

21-11-2011
Geplaatst door: Jane

Hurghada

Net terug van Egypte o.a. Hurghada waar uw boot (met een klein laagje zand op dek) er verder goed bij ligt. Geen zorg dus! Vermoedelijk staat ie zelfs ergens op mijn fotokaartje.

14-11-2011
Geplaatst door: chris

logboek 13 nov 2011/genetische mutaie vissen

Mocht de natuur het wenselijk achten de genetische mutatie bij vissen, als door Tom beschreven, door te voeren, dan dient iedere visser voortaan als volgt te handelen: Bij geringe of zelfs 0-vangst de pet achterstevoren op het hoofd zetten. De vis zal het idee hebben dat de visser rechtsomkeert maakt en zal uit pure euforie weer overal in gaan bijten. Vissen zijn soms net mensen!
De natuur pootje gelicht...

01-11-2011
Geplaatst door: Tom

Wintertijd

Hallo Teddy,
Je hebt gelijk. Op dit moment hebben we de standaardtijd voor onze tijdzône, de zomertijd wijkt daarvan af. Velen zijn het "wintertijd" gaan noemen. Overigens heeft Egypte nu het hele jaar standaardtijd. Het leger, dat nu aan de macht is, schafte op 20 april 2011 de zomertijd af. Als we dus nu van Nederland naar Egypte reizen, moeten we de klok een uur vooruit zetten (Nietwaar, Truus?)
groet, Tom

31-10-2011
Geplaatst door: Teddy

Tijd

Misschien let ik op te kleine dingen maar.....

er bestaat geen wintertijd. Alleen zomertijd. De tijd in de winter is de normale tijd.

M.vr.gr,

Teddy