www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1120 berichten, 112 pagina's 
«  77  78  79  80  81  » 
07-08-2011
Geplaatst door: Tom Zijlstra

Brugwachter?

Hey Dick,
(DICK?) Of ben je zelf brugwachter? Of ambtenaar bij Rijkswaterstaat? Publieke dienstverleners worden betaald door ons als belastingbetalers. Dan mag je verwachten dat de dienstverlening gewoon in orde is

07-08-2011
Geplaatst door: Dick

Opmerking van een andere zeiler

Een uurtje wachten op de brugbediening? En dat wil de wereld over?? laat me niet lachen LUL!!

19-07-2011
Geplaatst door: astrid van hoorn

moeder steers

hallo ans nog van harte gefeliciteerd met je moeder,92 jaar wat een bijzondere leeftijd,ik hoop dat je haar nog vele jaren hebt,mijn moeder was 78 nooit ziek geweest,ik mis haar nog steeds na 14 jaar,groetjes astrid van hoorn-den adel.

13-07-2011
Geplaatst door: fer

historie

Tom,
leuk dat je zo vasthoudend en succesvol de verbinding van dat grachtje met het open water hebt teruggevonden. Ik lees je speurtocht met genoegen

09-07-2011
Geplaatst door: cees streefkerk

huis

he ans en tom,
we hebben weer eens jullie site zitten lezen, heel leuke lektuur altijd, de heer wilders (die noemen we bij ons thuis consequent "onze hoogblonde vrijheidsbestrijder" komt voorbij, de opwarming van onze planeet, afkalvende gletsjers, en niet in de laatste plaats, jullie nieuwe huis in gorkum.
ik ben nog ns in mijn oude fotoboeken gedoken, daar vond ik nog een foto van het oude pand wat er vroeger stond. of het nu een pakhuis was of een woonhuis, kan ik me niet meer herinneren, er liep wel een soort steigerachtige omloop omheen zoals je kunt zien.
veel plezier ermee, blijf schrijven,

vr. groet, cees streefkerk.

05-07-2011
Geplaatst door: Tom

De scholekster is in orde!

Zie verslag van vandaag.

05-07-2011
Geplaatst door: Floor & Pijke

Scholekster

Ha pap,
Wij zijn zo benieuwd naar het lot van de scholekster. Any news?
Liefs,
Floor & Pijke

16-06-2011
Geplaatst door: Oscar de Klijne

welkom

Jammer dat het jullie niet gelukt is om door te steken.
Welkom terug in nat Nederland, waar het overigens nog steeds te droog is. Pak het pondje en trek langs Tienhoven naar Ameide of fiets langs de Linge naar kasteel Heukelum. Ik vind het in juni/juli op zijn allermooist rond Gorkum.

25-05-2011
Geplaatst door: Gert Reedijk

beschouwingen en andere onzin

Beste Tom
Vanmorgen aan boord van de Breeze in Lagos urenlang je website reisverhalen gelezen. Thuis in Zwolle met alle drukte in de praktijk komt dat er niet van. Nu ben ik weer bijgelezen. In Hurghada aangekomen dus. Het kitesurfersparadijs! Mijn kinderen komen er om die reden. Niet vanwege archeologische, historische of geopolitieke interesse, maar om hedonistische redenen. Kniediep lauw water waar je dagenlang kite surfend uit je dak kunt gaan zonder te blauwbekken.
Dus jullie zijn toch de piraten en de barbaren tegemoet gevaren… You only live twice.
Napoleon zei over deze regio: als er ergens een plek is van waaruit je drie continenten kunt beheersen, dan is het hier. Desondanks ging hij terug naar Parijs.
Zelf heb ik met GoogleEarth in hoog tempo de kusten verkend waar jij stapvoets langs gaat varen. Veel zand zag ik. Veel woestijn ook. Maar wellicht dat de groene enclaves onderweg het de moeite waard maken. En het is een regio in het brandpunt van de internationale belangstelling. Heb je nog meegekregen dat de Zuid Koreaanse marine een gekaapt schip heeft terugveroverd? Waar Westeuropa blijft haken in juridische mitsen en maren, hebben zij gewoon geschoten. Op piraten mag je schieten vonden wij in onze VOC tijd ook. In 1609 schreef Hugo de Groot zijn Mare Librum, een grondslag voor het latere volkerenrecht. Om dat te respecteren zit het Internationaal Gerechtshof nu in Den Haag en niet in Parijs of New York. Schieten dus vind ik, of anders tenminste die piraten laten zinken en de drenkelingen op een verlaten strand zetten.
Surfend over jouw zandwoestijnen kreeg ik nog een ander idee. Waarom geen tweede “Suez”kanaal? Dit keer van Eilat naar de Middellandse zee. Dat geeft de Israeliers extra inkomsten, dat maakt de wereldhandel minder afhankelijk van Egypte, dat creëert concurrentie in doorvaarttarieven en werkgelegenheid voor de schapenhoeders in Gaza. Misschien kun je eens polshoogte gaan nemen ter plekke. Als het je wat lijkt, laat het weten dan kopen we natuurlijk eerst Bos Kalis aandelen. Want die zeespiegelstijging waar je zo geobsedeerd door bent, die komt niet of veel te laat.
Mooi citaat van Jacoba van Velde. Ja, het leven kan zomaar afgelopen zijn. Scherts is dan voor mij (meestal) een goede manier om te relativeren. Voor veel anderen is God een beproefd middel. God, is voor jou (en voor mij) The Failed Hypothesis. Maar psycholoog van Praag pareerde in de zeventiger jaren aleens Karl Marx. Hij zei: Misschien is godsdienst inderdaad opium voor het volk. Maar als die opium nou wérkt en de pijn van het bestaan draaglijk maakt?
To be continued.
Gert Reedijk.

PS heb jij nog bewaard je overnachtingbewijs /havenpapieren van een of twee Marokkaanse havens? Je zou me een dienst bewijzen ze te scannen en me te mailen.

17-05-2011
Geplaatst door: Johan De Vos

Jullie website en terugvlucht

Beste Ans en Tom,
Het was inderdaad heel gezellig om jullie te ontmoeten. Ik heb ook een beetje naar de site gekeken en vind het heel prettig om te lezen.
Hopelijk komen jullie goed thuis en tot ziens ergens op de wereldzeeen.

Johan