www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1155 berichten, 116 pagina's 
«  75  76  77  78  79  » 
11-02-2012
Geplaatst door: Fabiola

Boycot Bruna

geachte heer zijlstra, uw oproep om de Bruna te boycotten komt mij bijzonder onsympathiek voor. Je kunt het een winkelier toch niet kwalijk nemen dat hij een bepaalde netheid in zijn winkel wil handhaven. Bovendien krijg ik uit de hoofdstukken die gepubliceerd zijn niet bepaald de indruk dat wij hier met een nog uit te geven meesterwerk te maken hebben, soortgelijke autobiografische boeken kun je te kust en te keur vinden bij de Slegte.

08-02-2012
Geplaatst door: Kiek d'Ouwe Bliek

Kraakijs 07/02

"was de auteur van 'Soms priemt een lichtstraal....' toch bijna door het ijs gezakt!

Ik zie de koppen in de krant al voor me: "Zeilende auteur vindt Waterloo in wak Lingehaven. AKO literatuurprijs posthuum uitgereikt aan Tom Zijlstra".

Zou wel een enorme boost aan de verkoop aandelen geven Tom, je moet er wat voor over hebben...

groeten en succes met je prachtige project!

Aandeelhouder d'Ouwe Bliek

07-02-2012
Geplaatst door: Tom

ZuidZuidWest in Hurghada?

Hallo Jane,
Tja... Het is overigens merkwaardig dat de weerraportage van vandaag - die op mijn homepage staat - meldt dat het in Hurghada regent en stormt uit het noorden. Maar als jij dit ter plaatse vaststelt, dan zal jouw observatie wel kloppen. Overigens, we zouden met die ZZW-wind dan wel naar Suez hebben kunnen zeilen, maar daarna moeten we nog verder naar Cyprus en in het oostelijk bekken van de Med is het al een tijdje niet pluis.
Vriendelijke groet,
Tom

07-02-2012
Geplaatst door: Jane

weer Hurghada

Beste zeeman/zeiler, op dit moment vanmiddag is het 26C! in Hurghada met een, jawel, ZuidZuidWestelijke bries; welke een fantastische terugtocht had kunnen bezorgen dunkt me; vast spijt nu op de verkeerde plek te zijn... tenzij schaatsen natuurlijk een liefhebberij is want nu is NL op z'n mooist kwa winter (en vergeet niet de vogels...
PS wij vliegen meestal v/a Brussel, rechtstreeks en schappelijk tarief

02-02-2012
Geplaatst door: peter

varend

"varend" was lekker vaag. We hebben al eens eerder met elkaar gemaild toen je wat sores had met je eerdere werk. Wij zijn inderdaad sinds 2009 varend en verkennen voorlopig de med. Liggen nu in Turkije. Onze boot Secondlady.
Hebben wat aandeeltjes gekocht uit sympathie en betrokkenheid en mede omdat we je site al lang volgen.
groet

01-02-2012
Geplaatst door: Tom

Briefadres

Hallo Gerard en Lies,
Wij vonden een briefadres vooral noodzakelijk omdat we dan onze eigen ziektekostenverzekering konden behouden. Dat is o.m. belangrijk omdat dan je AWBZ-verzekering doorloopt. Het is maar de vraag of b.v. een Pantaeniusverzekering ook dergelijke langdurige zaken dekt. Je kunt het op mijn website allemaal nauwkeurig nalezen op http://www.sailing-dulce.nl/home/5#aow en de vervolgen daarop.
Iedere gemeente mag zelf beslissen of aan wereldzeilers een briefadres wordt toegestaan. In ons geval wilde Papendrecht (bij Ans' broer) het niet en Gorinchem wel (bij Ans' dochter) Het was in anderhalve minuut geregeld. Zit je in een onwillige gemeente, dan heb je een probleem.
NB: Denk ook aan de AOW. Als je tenminste inmiddels nog geen 65 bent. Voor ieder jaar in het buitenland verlies je twee procent opbouw. Als je dat wilt voorkomen, kun je bij de SVB (www.svb.nl) een vrijwillige AOW-verzekering aanvragen. Hebben wij ook gedaan.
Hoewel het nog even duurt wensen we jullie een goede vaart!
Groet, Tom

01-02-2012
Geplaatst door: Gerard van der Horst

Briefadres

Hoi tom,
Wij gaan binnenkort vertrekken.(mei/juni 2012)
Kun je ons eens adviseren over wel of geen briefadres.
We kunnen zowel een woonadres als een brief adres aanvragen maar ik kan zo snel niet de voor cq nadelen vinden. Opde rijksoverheidssite staat dat je zo een briefadres kan aanvragen maar m.i ligt dat wat ingewikkelder
Belastingtechnisch, aow ? Etc.
Ik heb indertijd gevolgd tegen welke problemen jullie aangelopen zijn en als ik het nog goed weet kan een " vertrekker" in tegenstelling tot gewone zeevarenden geen breif adres krijgen. M.i ben jij langzamerhand gespecialiseerd hierin.
Graag reactie.
Vr gr Gerard van der Horst en Lies Eeltink

29-01-2012
Geplaatst door: Tom

Valkuiltje

Verdraaid, Noke! Over het hoofd gezien! Bedankt. Leuk trouwens dat je nog tot de lezersschare hoort!
Groet, Tom

29-01-2012
Geplaatst door: noke

in hoofdstuk 4 schrijft Ginette aan Lucas dat ze in Italie kledingzaak TOM heeft ontdekt...je zou er zo over heen lezen..autobiografisch valkuiltje.

29-01-2012
Geplaatst door: Tom

Aandacht voor boek en Ashkelon

Hallo Marcel,
Dank voor je tip. Ik heb inmiddels hoger op de homepage een link naar het boek geplaatst. Wat betreft Google Earth: inderdaad lagen we daar in de marina in die tijd. We moeten er dus zichtbaar op zijn, maar de afbeelding is niet scherp genoeg om precies uit te maken waar. We lagen aan de derde (onderste) steiger, op de vijfde positie vanaf het uiteinde, tegenover het langszijds afgemeerde jacht.
Groet, Tom