www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1159 berichten, 116 pagina's 
«  60  61  62  63  64  » 
18-10-2013
Geplaatst door: Tom

Datum KRO Brandpunt

Hallo Diana,
Dank voor je alerte reactie! Ik hoor het net ook al van een andere vriend. De KRO Brandpunt uitzending is niet in november maar op zondagavond 27 oktober 2013. Inmiddels verbeterde ik het ook in het verslag van vandaag. Overigens: zijn jullie al terug in Holland?
Groet, mede namens Ans, en natuurlijk ook voor Jaap!
Tom

18-10-2013
Geplaatst door: Jaap en Diana

Uitzending KRO

Hallo Tom,
Las het verslag vandaag. Interessant om de crew van Brandpunt te krijgen. Las gelijk dat de uitzending op 27 november is. Is dat de goede datum? Ik dacht dat de Steur zaak eerder was.
Groet Jaap en Diana

07-10-2013
Geplaatst door: Tom

Ik voel me als een vorst

Geachte mevrouw Vrolijk,
Het Unoxbord was een reclame-item van de firma Unox, dat in het begin van de jaren '60 door mijn vader werd meegebracht. Hij werkte bij Unilever. 'Ik voel me als een vorst, bij stamppot met Unoxworst', het heeft tientallen jaren bij ons thuis in de keuken gehangen. Nu hangt het in onze keuken en ik wil het niet kwijt. helaas voor u, maar ik hoop dat u dat begrijpt!
Met vriendelijke groet,
Tom Zijlstra

07-10-2013
Geplaatst door: Christina Vrolijk-Meuleman

Unoxbord

Goedemorgen, bij toeval kwam ik op uw blog terecht tijdens mijn zoektocht naar het Unoxbord " ik voel me als een vorst bij stamppot met Unox rookworst". Dit bord is mij jaren geleden beloofd door mijn tante maar na haar overlijden gunden haar kinderen het mij niet. Niet getreurd, dacht ik.....ik zal het wel een keer vinden. Tot op heden niet, maar nu lees ik een bericht dat u wel al een tijd geleden op dit blog zette. Met natuurlijk de vraag of het uw bedoeling was het bord te verkopen? Graag hoor ik van u en een goede reis gewenst!
Warme groet
Christina Vrolijk- Meuleman

06-10-2013
Geplaatst door: leendert boudesteijn

navionics op je smart phone

Hallo tom. wij hebben ook navionics op onze smart phone . wij hebben het 1 mnd. geleden gedownload voor 20 euro. werkt perfect.
Wij hebben jullie dit jaar ontmoet in santa maria de lucia. We liggen nu in Preveza in zoeken op ons gemakje een winterligplaats. We genieten nog steeds en gaan eind nov. naar huis.
gr. leen en marian

05-10-2013
Geplaatst door: Tom

Navionics kaarten

Hey goede vriend!
Dank voor je tip! Natuurlijk ben ik in deze tijden van crisis geïnteresseerd in gratis zeekaarten op de smartphone. Ik stel het op prijs dat je me wilt adviseren! Weet dat ik jullie dagelijks volg, nu in de omstreken van Kalymnos. Volgens mij ben je nog niet in Pserimos geweest. Wel een mooi, stil dorpje. Het ga jullie goed met al die wind en die neuzen!
Groet voor jou en Daniëlle.
Tom

05-10-2013
Geplaatst door: peter danielle

phone

Las je voorzichtige stappen in het digitijdperk. Op je phone kun je Navionics kaarten downloaden van heel Europa voor iets van € 46,--. Deze werken erg goed, Ik heb ze op mijn tab en phone als backup.
Ik stuur je wel een mail want ik weet ook een weg om ze voor niets te downloaden want ook een gepensioneerd arts heeft het niet breed. Als je geïnteresseerd bent hoor ik het wel

12-09-2013
Geplaatst door: hartvelt

lek

heeft Jeanneau geen tekening van de topografie aan boord. die moet er toch zijn, cq die informatie moet toch te krijgen zijn?

11-09-2013
Geplaatst door: joannac

fietsjes

Er is af en toe echt iets mis met je geheugen. In Juni 2002, dus 11 jaar geleden, hebben we die fietsjes in Willemstad gekocht.

04-09-2013
Geplaatst door: chris deconinck Luna

Waterlek/Waterlock

Hallo Tom,
Piet van de Lycka wees mij erop dat je 'n zeewaterlek hebt, welk aardig op mijn waterlockproblemen lijkt.
Tijdens mijn(solo)reis naar Denemarken merkte ik een zeewaterlek.
De insijpeling bleek zich enkel voor te doen tijdens het varen, meer bepaald bij motorgebruik. Inmiddels had de bilgepomp het (hierdoor?) begeven en diende ik het bilgeputje manueel via de lenspomp te ledigen.
De hoeveelheid watert is duidelijk afhankelijk van het toerental van de motor.
Bij 1300toeren/min volstond het om de 60 motorminuten de bilgeput te ledigen. Bij hoger toerental moet dit frekwenter.
Tijdens mijn zoektocht blijkt de lek vanonder de bakboordmotorfundering te komen. Kan geen lek aan de darmen of hun aansluitingen vinden. Maw lek moet zo goed als zeker van (onderkant )van de waterlock komen.
Via navraag links en rechts blijkt dit een klassiek probleem te zijn met inoxversies. Oorzaak hiervan zijn warmtewisselingen, hogere zuurtegraad van het koelwater, trillingen en elektrolyse. Meestal doen de problemen zich voor na een tiental jaren(natuurlijk afhankelijk van intensiteit van gebruik). De lekke ontstaan meestal om en rond de lassen. Herlassen zou slechts een tijdelijke oplossing zijn.
Een buurman herstelde zijn waterlock door het aanbrengen van een kunstofmantel.

Van Kergreis ontving ik een plan dan de originele waterlock,maar geen antwoord of de inlaatmond kon losgeschroefd worden en evenmin hoe ik de waterlock eruit kon krijgen.
Dat de mazouttank eruit moet is duidelijk. Op eerste zicht moet je echter hiervoor de keuken molesteren. Bij nazicht blijkt echter het grondvlak van de tank kleiner dan het bovenvlak zodat hij er blijkbaar uit moet kunnen zonder aan de keuken te raken.

Op internet las ik dat sommigen een andere waterlock plaatsten onder het bed. Daardoor onstaat er echter een neerwaardse zwanehals naar de motor, wat zeker niet ideaal is.
Een bepaald model van Vetus zou een plaats kunnen krijgen stuurboordskant boven de keerkoppeling. Mijn inziens ook niet oké gezien hij dan vervaarlijk op hoogte komt van het uitlaatstukstuk van de motor. Bovendien is de afstand motor-waterlock zeer kort zodat bij overhitting (bv bij vergeten zeekraan motor te openen) deze meteen smelt.
Het alternatief een nieuw exemplaar te installeren in de bilges, net aan de voorzijde van de motor lijkt mij ook geen oplossing: je moet ruimte vinden voor darmverlengingen + de capaciteit van de waterlock hoeft daardoor van circa 10l naar 20l.

Halyard maakt waterlocks op maat uit glasvezel versterkt polyester (www.technautic.nl)
welke op de originele plaats terecht kan. vraag is echter wat met de uitstekende inlaathals.

In het najaar ben ik van plan het probleem aan te vatten. Ik twijfel tussen het aanbrengen van een kunsstofmantel rond de oude waterlock of het laten namaken van de originele, zij het dan wel in de beste inoxkwaliteit + grotere dikte en lassen zo veel als mogelijk langs de bovenzijden. Tevens zou ik aan de voorzijde een bout-met zinkanode-uiteinde voorzien waarlangs ie bij winterbeveiliging kan leeglopen + als electrolysepreventie.

Ik kijk natuurlijk uit uit naar je uiteindelijke oplossing.

Groeten en goede vaart

Chris ab van Luna