www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1088 berichten, 109 pagina's 
«  24  25  26  27  28  » 
13-10-2016
Geplaatst door: Jan

Als de offeranodes er goed uit zien dan is de vraag waar er dan verder is geofferd. Anodes horen na zo'n tijd grotendeels te zijn verdampt.
Ergens electrolyse-schade? Hoe is het met de lekkage van de uitlaat?
Ligt hier een causaal verband tussen de lekkage en het niet offeren van de anodes?
Zat de kiel overigens nog goed vast?

07-10-2016
Geplaatst door: Gert Reedijk

Henk Bezemer

Beste Tom
Mooi dat je vandaag je herinneringen aan Henk Bezemer hebt gedeeld. Hij was zeker een bijzondere man. En zijn artikelen in het blad Zeilen blaakten van deskundigheid.
Een van mijn eerste herinneringen aan hem is een e-mailuitwisseling via de Iridium telefoon toen ik midden op de Atlantische Oceaan zat. De plotter aan boord van de Breeze en het Tsunamis programma op de pc gaven beiden een heel verschillende koers naar ons waypoint op Guadeloupe. Een verschil van meer dan vijftien graden. Henk nam de moeite om te reageren en kwam met de juiste verklaring. (www.reedijkbreeze.com)

07-10-2016
Geplaatst door: Flip Dronkers

Henk

Beste Tom,
Dank voor het delen van je herinneringen aan Henk. Ik heb met hem vanaf de oprichting van het blad in de redactie van Zeilen gezeten, en hoewel we elkaar daarna vrijwel uit het oog verloren, zijn mijn gedachten sinds het bericht van zijn dood bij hem, bij Yvonne en bij de fantastische tijd die we beleefden.
Flip

06-10-2016
Geplaatst door: Oscar de Klijne

vandaag

Ontroerend verslag vandaag Tom. Mooie woorden. Gecondoleerd en sterkte.

02-10-2016
Geplaatst door: Jan

Zag vandaag de Dulce liggen aan het Hanzekof in ZC'37, de haven waar ik 25 jaar heb gelegen. Fraaie plek om de stad te bekijken, vroeger was de lelijke hoogbouw recht voor je er niet, de IJssel af links wat industrie en ter rechter hand Friese rietvelden en weiland.das war einmal.

27-09-2016
Geplaatst door: Cees streefkerk

12,5 jaar

Ans en tom, van harte gefeliciteerd met jullie 12,5 jarig huwelijk en nog vele jaren! Die andere 12,5 lijkt me haalbaar, doe jullie best,
Grtn. Cees streefkerk

20-09-2016
Geplaatst door: Tom

Utrechtse Muurkrant

Dag Annemarij,
Dank voor je berichtje. Als je die periode zelf hebt meegemaakt, dan moet je zeker mijn romancyclus 'Soms priemt een lichtstraal' (3 delen) eens lezen. Alles komt erin voor, ook de Muurkrant en de neergang ervan. Als je het wilt, moet je me je adres even mailen (tomzijlstra@cs.com), dan laat ik hem opsturen.
Groet, Tom Zijlstra

19-09-2016
Geplaatst door: Anton

Weer eens wat logboekverhalen van je gelezen Tom. Leuk.

19-09-2016
Geplaatst door: Annemarij

Utrecht in de zeventiger jaren

Leuk om je blog te lezen over Utrecht in de jaren 70. Ik liep hier toevallig tegen aan bij het surfen. Er gebeurde in Utrecht toen veel: naast de Muurkrant, waar ik zelf ook een tijdje rondgelopen mee heb, had je Kabouters, Anti-Vietnam comité, Comité Stop de Chloortrein, en veel politieke partijen. Je had groot gelijk om voor je studie te kiezen. De Muurkrant was een tijdelijk, maar broodnodig communicatiemiddel. De gevestigde kranten oa Utrechts Nieuwsblad schreven nauwelijks of niets over zaken die binnen de gemeente en de universiteit fout gingen. Toen het middel zijn meeste nut had bewezen, is de krant, door interne, grote ruzies ten onder gegaan. En dat was toch jammer. David heeft zich nog een tijdje met de Kleine Aarde bezig gehouden, maar door oa nare, persoonlijke omstandigheden begin 2015 overleden. Henk V is een tijd docent aan de School voor Journalistiek geweest, maar moest daar door zijn persoonlijkheid en gedrag weg en is nu gepensioneerd. Ik heb veel geleerd tijdens mijn redactiedagen zowel in positieve (vrije communicatie en zien hoe politieke en bestuurlijke netwerken opereren) als in negatieve (kritische geluiden binnen de groep werden niet gewaardeerd en vrouwen niet door iedereen als volwaardig beschouwd) zin. Veel plezier met jullie verdere zeiltochten

18-09-2016
Geplaatst door: Jan

Zeesluis

Er lezen vele engelen mee en soms een duiveltje, zo komt het meestal goed.Mijn boot steekt 2.06 en ik lig in Lemmer, nooit eens even de stad in, via grote sluis is me teveel gedoe, maar zeilt wel als een scheermes.