www.sailing-dulce.nl

Gastenboek

1142 berichten, 115 pagina's 
«  » 
09-08-2022
Geplaatst door: Carla

AIS nogmaals

Oke, AIS staat weinig aan, maar nu toch wel lijkt mij. Op Marine Traffic Blijft het roze bootje hangen thv Knokke. Misschien zie je jezelf wel varen op je scherm. Kijk zelfs eens op Marine Traffic of vraag een buurboot. Kennis van ons had het zelfde probleem. Zag zichzelf wel, maar Marine Traffic deed niet mee. Geoxideerde verbinding was de oorzaak. Groet Carla

05-08-2022
Geplaatst door: Tom

Slijkgat

Ik weet het, Hans. Las het deze zomer opnieuw. Toch hadden we twee jaar geleden geen enkel probleem om het Slijkgat binnen te lopen, met steeds ruim water onder de kiel. Ik houd wel rekening met het tij en blijf in het midden van de vaargeul. Groet!

04-08-2022
Geplaatst door: Hans

Slijkgat

Let op: Slijkgat heeft onbetrouwbare diepte.Beter niet doen.

11-06-2022
Geplaatst door: Karel Houtman

start perikelen

Tom,
Dezelfde problemen had ik met mijn boot de Vrouwe Carolina (bij Rexwinkel gerestaureerd).Een jaar zo rondgevaren alles geprobeerd maar uiteindelijk was het het de matige aarding van de startmotor naar de motor body zelf. dus alleen de bouten van de start motor optorken en het probleem was uit de wereld. Een goede vaart! Karel

09-06-2022
Geplaatst door: Frans

Starten

Tom,
Ok. Er komt al een monteur. Belangrijk is diagnose stellen.
Beginnen met een plus hulpdraad rechtstreeks van de accu naar de solenoid. Als de motor start zit het probleem in de kabel (teveel weerstand). Op te lossen door een extra relais bij de startmotor te monteren.
Wil de motor op deze manier niet starten, dan de startmotor eraf en laten controleren. Succes, ik ben benieuwd.

09-06-2022
Geplaatst door: Tom

AIS

Dat hoor ik vaker, Carla. Hij staat weinig meer aan, misschien is dat de oorzaak. Groet, Tom

09-06-2022
Geplaatst door: Carla

AIS

Op Marine Traffic loopt de AIS niet meer mee sinds 3 mei

23-05-2022
Geplaatst door: Jan den Daas

starten

Hoi, Zekering,start relai bendix

03-05-2022
Geplaatst door: Oscar de Klijne

Merwedebrug

Hallo Tom,
Fijn om te lezen dat jullie seizoen weer gaat beginnen. Moest aan je denken bij de verkeersinfo rond elf uur. 8 kilometer file door brugopening... Ik hoorde ook in de loop van de dag dat 1 kilometer file 7000 Euro kost aan brandstof, tijdverlies etc.. Voor wat het waard is. Quick and dirty uitgerekend zou dat dus 56 000 euro zijn. Gelijk vergeten hoor! Heel veel plezier en ik vaar graag met je mee, al is het maar door je dagelijkse bijdrage te lezen.
Groet van een fan.

01-05-2022
Geplaatst door: Carla Bagchus

Feestje

Wat een leuke foto's Tom van jullie allen. Heerlijk om weer zo samen te mogen en kunnen zijn. We zijn al aardig op leeftijd gekomen sinds onze tijd op de Nassau in de 50/60er jaren. Hartelijke groeten en op naar de 80!