www.sailing-dulce.nl

Logboek2020/4 Herfst en corona in Gorcum

Gorinchem (55)

Op de westelijke stadswal bij het 2e bastion.
Op de westelijke stadswal bij het 2e bastion.

Zaterdag 17-10-2020

Nóg een stille herfstdag. Helemaal geen wind, wel veel wolkenvelden. In alle vroegte maken we een wandeling door de stad en over de westelijke en zuidelijke stadswallen terug. We zien nogal wat paddenstoelen op de taluds, vooral bij het 2e bastion met de parkeergarage. Het zijn geen inktzwammen, die hadden we kunnen eten. In de jachthaven maken bootbezitters hun boten winterklaar.

     Aan het eind van de ochtend komt Tessa met haar jongste dochter Lina-Mae langs (foto hier). Die is flink gegroeid in al die maanden! De rest van de dag is nogal saai. Niks te melden, behalve een lichte regenbui.

 

Tja, de miskleun van de koning. Hij, koningin Máxima en hun kinderen vlogen gistermiddag in het regeringsvliegtuig naar Griekenland. En van Rutte, die er uiteraard van geweten moet hebben en naar het zich laat aanzien de vakantie niet ontraden heeft. Griekenland was toch geel gebied? De monarch en de MP hebben het effect op de bevolking onderschat, die juist het overheidsadvies kreeg om zoveel mogelijk in eigen land te blijven. 'Het is een optelsom', zegt Daniela Hooghiemstra in de NRC, zo kort na de parlementaire discussie over de verhoging van het inkomen van de koning. 'Een familie die door geboorte bepaalde voordelen geniet, terwijl de rest van Nederland is geëgaliseerd, dat ligt steeds moeilijker. Door zo goed voor zichzelf te zorgen zet de koning de symboolwaarde van zijn functie op het spel. Die twee strijden met elkaar, dat wordt maatschappelijk steeds minder gepikt'. Een koning die een lockdown van zijn volk weigert te delen verstaat de essentie van zijn ambt niet. Dat is 'een beetje dom', verder moet je het er maar niet meer over hebben.

 

Coronacijfers. De groei van het aantal besmettingen zet door, maar met een stijging van 150 gevallen opnieuw iets minder. Het zijn er vandaag 8141. In de ziekenhuizen liggen 1568 coronapatiënten, waarvan 352 op de IC's. Er zijn nog geen patiënten verplaatst naar Duitsland en er waren 28 doden (gisteren 18). In België stijgt het aantal nieuwe coronabesmettingen voor het eerst boven de 10.000 per dag. In Duitsland wordt voor de derde dag op rij een recordaantal nieuwe besmettingen geregistreerd. Naar het begin van dit kwartaal

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail