www.sailing-dulce.nl

Logboek 2020/3 Zeeland en corona

Gorinchem (38)

Dulce ging vandaag de wal op voor de winter.
Dulce ging vandaag de wal op voor de winter.

Woensdag 30-09-2020

Voor vannacht de wekker gezet en naar het debat Trump/Biden gekeken. Vol misnoegen. Ik vond het een vooral door Trump verziekt debat, een verschrikkelijke aanfluiting. Chaotisch, vol met jij-bakken en beledigingen en van een beschamend laag allooi. Ordinairder kon het niet. Dat kwam vooral door Trump, die zich misdroeg als het agressieve parvenu dat hij nu eenmaal is, met zoveel interrupties dat een af en toe bedremmelde Biden, die soms onduidelijk sprak, regelmatig niet uit de verf kon komen. In een debat past respect voor de tegenstander; daar was bij geen van beiden sprake van. Van Biden kan ik dat begrijpen. Hoe bedroevend! Hoe alarmerend! Dit zijn de kandidaten waar de Amerikaanse kiezers tussen moeten kiezen. Ik kan me voorstellen dat deze kroegruzie iedere lust te gaan stemmen bij velen wegneemt. Biden kwam niet sterk over, maar ik hoop dat hij wint. Alles is beter dan Trump.

 

Vandaag is het bikkelen. De boot gaat de wal op (foto boven) en we tuigen hem af ruimen de boel op en maken hem winterklaar. We zijn bekaf en laat thuis, het verslag volgt morgen.

 

Corona. Op aandringen van een kamermeerderheid komt het kabinet voor heel Nederland met het dringend advies om in winkels en andere voor het publiek toegankelijke binnenruimten vanaf nu een mondkapje te dragen. Er zijn 3302 nieuwe besmettingen, dat is 10 procent meer dan gisteren, bij 45 ziekenhuisopnames en 13 doden. het reproductiegetal is een fractie gedaald naar 1,27, de rioolwatermetingen stegen daarentegen flink naar 456,63 deeltjes. In Gorcum waren 8 nieuwe besmettingen. Naar het begin van dit kwartaal

 

What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail