www.sailing-dulce.nl

Logboek 2020/3 Zeeland en corona

Noordelijk remmingwerk Volkeraksluis (4)

Vrijdag 18-09-2020

De noordoostenwind Bf 5 staat de hele nacht door en vandaag de hele dag. We besluiten morgen terug naar Numansdorp en naar huis te gaan. We boften met deze fraaie Indian Summer, maar we hebben nu zin in ons appartementje in Gorcum. Vandaag doen we allemaal opruimklussen, zoals het bijbootje opruimen (zie boven), het inkwasten met Boracol van het zonnedek eronder, een aantal lijnen, de bimini en - ahem - de zonne-energietuinkabouters (ZETK's) wegnemen en opbergen. Tegen het middaguur zijn we klaar. Het is een zeer zonnige dag. Er komen 's middags weekendgangers voor en achter ons aan het remmingwerk liggen. De vrij harde wind staat nog steeds door; de accu's zijn vol, het molentje kan uit. De zonnepanelen kunnen het gemakkelijk aan.

 

Corona. Opnieuw veel meer nieuwe besmettingen, bijna 2000 (1977) bij 12 ziekenhuisopnames en 7 doden. Reproductiegetal en rioolwatermetingen blijven te hoog: 1,38 en 176,17. Er zijn 11,4 positief geteste mensen per 100.000 inwoners; ver boven de signaalwaarde van 7,0. Dat geeft niet, zegggen bestuurders, want de ziekenhuisopnames zijn nog niet hoog, maar na verloop van tijd kunnen die ook alleen maar stijgen. Vanavond om zeven uur is de persconferentie van de premier en de minister van volksgezondheid. De maatregelen zijn al uitgelekt: vroegere sluiting van cafés en een beperking van het aantal aanwezigen in feestlocaties in zes regio's in de Randstad. Onze regio, Zuid-Holland Zuid, zit er niet bij hoewel daar de besmettingscijfers ook hoog zijn.

     Streng zijn de nieuwe maatregelen niet. 'Het virus rukt op, het kabinet aarzelt', schrijft Pim van de Dool in De Volkskrant. Volgens hem is men bang voor de impact op de economie en de boze reacties van de mensen. Ook vreest men 'een waterbed-effect' als mensen vervolgens in andere regio's naar de kroegen gaan. Voeg daarbij dat de GGD's het testen en opsporen steeds minder aan kunnen en je beseft dat de Tweede Golf niet ver weg kan zijn. Naar het begin van dit kwartaal

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail