www.sailing-dulce.nl

Logboek 2020/3 Zeeland en corona

Zierikzee (10)

De Zuidhavenpoort in Zierikzee.
De Zuidhavenpoort in Zierikzee.

Maandag 06-07-2020

Onrustige nacht, niet alleen vanwege regen en wind. Anna krijgt na twee weken helaas weer een migraine-aanval. Jammer. Medicatie dempt de aanval, de pijn is vrijwel weg maar haar hoofd voelt raar.

     Maandagochtend brengt stapelwolken, vlagerige westenwind en korte regenbuien. Rond half elf is het droog. We lopen een eind door het centrum van Zierikzee. Ondermeer langs de mooie Zuidhavenpoort uit de 15e eeuw (foto hierboven). Tja, ons eigen Gorcum heeft al zijn mooie poorten laten slopen, maar hier hebben ze er nog drie. We doen boodschappen voor de komende week (in Veere is geen supermarkt) en drinken koffie op het Havenplein, rekenen nog een nacht af op het havenkantoor en drinken nog eens koffie bij De Gekroonde Suikerbiet naast onze boot. 's Middags lezen we in de kuip terwijl af en toe pittige regenbuien op de kuiptent roffelen. Zodra het droog is en de zon schijnt, is het al gauw te warm in de tent en zetten we de zijpanelen open.

     De komende week is het nog steeds geen zomerweer, maar na het aanstaande weekeinde zou het wel eens kunnen opknappen. Laten we het hopen. Naar het begin van dit kwartaal