www.sailing-dulce.nl

Logboek 2020/2 Lente en corona

Burghsluis (7)

De kuiptent staat er na tien jaar weer op.
De kuiptent staat er na tien jaar weer op.

Maandag 29-06-2020

Opnieuw een dag met veel wind: ZW Bf 6 - 7, en veel bewolking waar toch geen regen uit valt. Er is meer wind dan gisteren. In de komende twee dagen komt de regen wel, vooral woensdag, en blijft het hard waaien want een volgende depressie rukt al aan over de oceaan. Hogedrukgebieden blijven voorlopig op afstand. De hitte is het land uit en keert voorlopig niet terug. Omdat we langer verwaaid zullen liggen, halen we (na ongeveer tien jaar) de kuiptent tevoorschijn uit de ruimte onder ons bed. Nog een aardige puzzel om alles in elkaar te zetten en bovendien is de stof wat gekrompen. Daardoor krijgen we niet alle drukkers vast. Door het doek nat te spuiten rekt het beter en lukt het wel. Hij staat er na al die jaren prima op (foto hierboven). Tijdens overwinteringen in Portugal, Malta en Kreta hadden we veel plezier van de tent.

     Aan de windkant span ik nog een wat extra lijnen om de druk op de klampen beter te verdelen. Ook vul ik de watertanks bij. Verder genieten van onze extra ruimte. 's Middags komt er overigens wat meer zon, maar de harde wind blijft doorstaan. Af en toe waait het Bf 8. We hebben het geluk dat we flink in de luwte liggen van het havenkantoor en restaurant 't Oliegeultje. Andere passanten trekken hun boten dichterbij om er ook van te profiteren, want buiten de luwte hangen ze behoorlijk scheef. We denken donderdag verder te kunnen varen, misschien naar Veere of Middelburg, maar in het weekeinde komt er opnieuw harde wind.

 

Op deze eenzame plek bij de zee merk je eigenlijk niks van de corona-pandemie. Als je het nieuws niet zou volgen zou er niks aan de hand zijn. Op de steiger kom je nauwelijks iemand tegen en de sanitaire ruimtes op de wal gebruiken we niet.

     De laatste coronacijfers van het RIVM en het coronadashboard:

 

Positief geteste personen

50.223

(+78)

Ziekenhuisopnames 11.874

(+3)

Overleden personen

6.107 (+2)

Reproductiegetal R0

1,05 ( - ) 
Nu besmette mensen 1715 ( - )

 

Opmerkelijk is de nieuwe partijencombinatie op rechts. De fusie van de afgescheiden splinters van FvD en 50Plus, de 'partij van de Henkies'. De nieuwe combi heet Partij van de Toekomst, nee, Partij voor de Toekomst. Ook een splinter van de PvdD doet mee. Nog opmerkelijker: zonder ooit aan verkiezingen te hebben deelgenomen heeft de nieuwe partij nu al zetels in de Eerste en Tweede Kamer, Provinciale Staten en het Europees Parlement. En waar is die ex-VVD'er Van Haga toch gebleven? O ja, die is naar Thierry Baudet gegaan. Naar het begin van dit kwartaal