www.sailing-dulce.nl

Logboek 2013/2 Kreta+Gorcum

Gorinchem (44)

Mr. Willemien Kastelein, mijn advokaat
Mr. Willemien Kastelein, mijn advokaat

Maandag 03-06-2013

Weer een dag die gewijd is aan de zaak Jansen Steur. Vanmorgen bezoek ik mijn advocaat Willemien Kastelein in Utrecht (foto hierboven). Zij is vennoot in het bureau Kramer, Bijkerk en Steenberghe en specialist in gezondheidsrecht. Het kantoor zetelt in een deftig pand aan de Ramstraat in de rustieke wijk bij het Wilhelminapark (maar dat heb ik al eens eerder verteld). In tweeëneenhalf uur bereiden we het antwoord op de dupliek voor van letselschadespecialist Yme Drost. Veel zoekwerk: wat staat ook al weer waar en in welke bijlage? De stapel processtukken rijkt nu al tot kniehoogte. Ik vertel uiteraard dat we vanaf 21 juni a.s. maandenlang buitenslands zullen zijn; kan dat problemen geven? We zijn medio oktober weer terug, maar kunnen onze boot tussentijds niet zomaar ergens wegleggen. Dat weet Willemien natuurlijk ook niet. De ervaring leert echter dat er bij het Tuchtcollege doorgaans vele maanden zitten tussen de wisseling van stukken en de zitting. We zullen naar bevind van zaken moeten handelen. Verder zal ik hier niets zeggen over onze strategie; dat merkt Drost vanzelf wel bij de zitting.

 

Om half twee rijd ik terug naar Gorcum. Er is veel bewolking, de zon komt er niet echt door. Verderop in de week zal de temperatuur eindelijk weer eens boven de twintig graden komen. Thuis lunch ik met Ans, die juist terug is van een bezoek aan haar moeder. Daarna val ik in mijn luie leesstoel in slaap, toch vermoeid van de inspannende ochtend.

 

Later stuur ik wat berichten over de verschijning van mijn boek aan 'bekende boekhandels' zoals De Rooie Rat in Utrecht, politieke boekhandel en antiquariaat, die ik in mijn studentenjaren tot bloei heb zien komen. Morgen zal ik er meer doen. Terug naar boven