www.sailing-dulce.nl

Logboek 2013/1 Gorcum+Kreta

Gorinchem (125)

De stratenmaker veegt de stenen met het gedicht van K. Michel schoon
De stratenmaker veegt de stenen met het gedicht van K. Michel schoon

Dinsdag 05-02-2013

Een harde onweersklap wekt ons vannacht uit de slaap. Het blijft er bij eentje, dus slapen we weer verder. maar in Vlaanderen heeft een onweerstorm in dezelfde nacht aanzienlijke vernielingen aangericht.

 

Vanmorgen hakken we de knoop door en boeken een aantal reizen. Allereerst op 26 maart vanuit Brussel naar Heraklion, Kreta, via een tussenstop in Athene. Dan een terugreis naar Holland op 21 april, direct zonder tussenstop bij Transavia. We gaan ervan uit dat we in de tussentijd de boot op de wal hebben en de klussen met Fons kunnen doen. Tenslotte een retour naar Kreta op 21 juni, in de hoop dat we dan de promotie-aciviteiten voor mijn boek (voorlopig) achter de rug hebben. De maanden erop - de zomerperiode dus - willen we rustig eilandhoppen en om de Peloponnesos varen naar de Ionische Zee. Per email heb ik aan Marina Ayíos N. gevraagd alsjeblieft te garanderen dat we begin april het water uit kunnen.

 

Tegen de koude westenwind in loop ik naar Buiten de Waterpoort, waar de stratenmaker juist klaar is met het aanbrengen van de stenen met een gedicht van K. Michel in het plaveisel van een trottoir (foto hierboven) Dit onderdeel van de Gorcumse Poëzieroute wordt 's middags officieel onthuld. Tevoren is er een bijeenkomst in het auditorium van het Gorcums Museum onder leiding van Rijk (van Kooij). Een schoolklas van het gymnasium luistert er naar een voordracht van de dichter. Hoewel hij erg levendig vertelt dwaalt mijn aandacht steeds af naar iets buiten het raam. Net als vroeger! Mannen op een hoogwerker halen de kerstverlichting weg van het gebouw van de Hoofdwacht. Maar de leerlingen laten zich, anders dan ik, niet afleiden en luisteren kennelijk geboeid naar de dichter. Enkelen lezen daarna wat eigen gedichten voor.

Daarna lopen we en groupe naar Buiten de Waterpoort waar het gedicht wordt onthuld (zie foto hier). Het is nog steeds winderig en guur. Na afloop warmen we ons op bij thee en koffie in Le Bon'Apart.

 

Niet geschreven, wel gelezen in Baxter. Terug naar boven