www.sailing-dulce.nl

Logboek 2010/1 (Kreta>Fethiye)

Andel (55)

Weerzien in de Zeilen-stand op de HISWA: vlnr Hennie ten Dam, Henk Bezemer, ik en Erik de Haan
Weerzien in de Zeilen-stand op de HISWA: vlnr Hennie ten Dam, Henk Bezemer, ik en Erik de Haan

Woensdag 03-03-2010

Rond het huis hangt vanmorgen een zware, lage mist. De mistlaag is hooguit honderd tot honderdvijftig meter hoog, daarboven schijnt de zon. De mist, per slot niets anders dan watermoleculen in dampvorm, verstrooit het felle zonlicht en doet het glanzen en parelen alsof er een felle lamp achter een matglazen raam staat. Over een uur zal de mist verdwenen zijn. Het heeft vannacht weer een paar graden gevroren, de rivier is weer bedekt met een flinterdun ijsvlies.

 

Mijn situatie vanochtend:

- Hormoontherapie met Bicalutamide: 16e tablet, nog 14 te gaan

- Hormoontherapie met 3-maandelijkse Zoladex-injecties: 1 injectie, 11 te gaan

  Bijwerkingen: geen

  Bloedsuiker nuchter: 6,3 mmol/l, gewicht: 81 kg

- Bestralingstherapie: 6 bestralingen, nog 29 te gaan

 

Om 10 uur gaat Ans naar de kapper in het dorp. Gelukkig keert mijn geliefde niet geheel gekortwiekt terug. Om 11 uur breng ik haar naar Gorcum. We brengen onze stem uit voor de gemeenteraadsverkiezingen in het gebouw van het Leger des Heils bij Tessa in de straat. Ans blijft daar bij Liam en Caelan en hun moeder Kate. Ik rijd door naar Amsterdam om de HISWA 2010 te bezoeken. Daar ontmoet ik volgens afspraak mijn oude zeilvriend, leermeester en vroegere buurman (in Deil) Erik de Haan. We slenteren over de beurs als de oude rotten die we inmiddels zijn en constateren dat de huidige HISWA niet meer echt op zeilers georiënteerd is. Er is maar een handvol nieuwe jachten en voor de rest zijn het allemaal motorjachten. (Zeilers kunnen beter naar de natte HISWA gaan). Ik herinner me goed hoe ik meer dan tien jaar geleden hier ieder jaar vol gretige nieuwsgierigheid kwam, beginnend zeiler die ik was. Tien jaar, het lijkt zo lang geleden en het ging zo snel voorbij. In de jaren was het allemaal nieuw voor me, een wereld om te ontdekken. Vol ontzag zat ik uren te luisteren in de toenmalige café-tent, waarin redacteuren van Zeilen en wereldzeilers hun vertalen vertelden. Ik dronk alles in als een ouderling het evangelie en ontmoette er - na elkaar dertig jaar uit het oog te hebben verloren - mijn oude studievriend Henk Bezemer. Een warm weerzien!

Henk ontmoeten we vandaag opnieuw op de stand van zijn blad (foto hierboven). Hij doet me uit de doeken wat er van mij verwacht op de jaarlijkse Vertrekkersdag van Zeilen op 27 maart a.s. Dat is zeer eervol: ik mag de aftrap doen, dus als eerste een inleiding houden voor de lichting vertrekkers van 2010, een soort smaakmaker voor de rest van het programma. En ik mag dat doen zoals ik zelf wil. Hmm...dat is leuk. Vanavond is er overigens een feest ter gelegenheid van de 25e verjaardag van Zeilen. Helaas kunnen we er niet naartoe. We moeten vanavond naar Tilburg.

Erik en ik slenteren verder. Een aantal bedrijven vraag ik offertes te sturen voor een satelliettelefoon met toebehoren, de Iridium 9555. Op een gaanderij stuit ik opeens op twee bekenden: Annemarie & Arjen Geerling van de Zeebeer, mensen die we vorige winter op Malta leerden kennen en daarna regelmatig tegen kwamen in Italië en de Ionische eilanden. Verrassing! Ze willen komend seizoen naar Istanboel. We spreken af om daarover contact te hebben. Weer lopen door. Een aantal bedrijven vraag ik offertes te sturen voor een satelliettelefoon met toebehoren, de Iridium 9555. Met een maritieme buitenantenne en een oplader met zonnepaneeltje. Het is dan al drie uur en Erik en ik houden het voor gezien.

 

Net voor de files haal ik Ans op in Gorcum. Zometeen rijden we naar Tilburg voor mijn zevende bestraling. Daarna gaan we thuis lekker eten en gerieflijk naar de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen kijken. Ik zie nog net bij de NRC dat het kerkbestuur van de Sint Jan in´s Hertogenbosch tot inkeer is gekomen: homo´s mogen voortaan daar ter communie gaan. Of dat ook geldt voor de kerkdiensten van de Reuselse pastoor Luc Buyens is me niet duidelijk. Terug naar boven