www.sailing-dulce.nl

Logboek 2010/1 (Kreta>Fethiye)

Andel (21)

Regenwolken schuiven vanochtend voor de opkomende zon
Regenwolken schuiven vanochtend voor de opkomende zon

Donderdag 28-01-2010

De meeste sneeuw is weggedooid vanochtend. Een veld met woeste regenwolken trekt vanuit het westen op. De opkomende zon schijnt er nog even onderdoor en werpt een zilveren licht over de rivier (foto hierboven en een andere hier). Even later striemt de regen het water.

 

We krijgen een nieuwe creditcard. Tijdens de overwintering vorig jaar op Malta had ik een mobiel internet abbonnement bij Go Mobile Malta. Vlak voor ons vertrek heb ik het per 1 juni 2009 opgezegd. Voor de zekerheid vroeg ik een fotokopie van het Termination Form. Dat was maar goed ook. Want Go Mobile ging maar door met elke maand het abbonnementsgeld van € 23,96 te innen op onze creditcard. Iedere maand stuurde ik een email met het opzeggingsformulier bijgesloten aan de creditcardcompany die het vervolgens corrigeerde. Maar daar kun je niet eindeloos mee doorgaan, dus nu hebben ze besloten dat we een nieuwe kaart krijgen. Wees gewaarschuwd voor Go Mobile Malta! Je hebt er ook andere aanbieders zoals Vodafone. En vraag bij opzegging altijd een fotokopie!

 

Onze bootverzekering vraag ik een nieuw Statement of Insurance op te sturen voor 2010. Dat wordt regelmatig gevraagd in havens in de Middellandse Zee. Overigens zullen we ons moeten bijverzekeren als we oostelijk van de 35° OL meridiaan komen. Dan verlaten we het gebied dat in verzekeringsland bekend staat als "Europese Zeeën" Shipmate mailt vandaag dat ze de vlag van de Republiek Noord Cyprus hebben gevonden en mee zullen nemen in onze bestelling van gastenvlaggetjes. We doen het ingevulde declaratieformulier voor onze onverwachte vliegkosten Kreta/Amsterdam op de post aan verzekeraar Unigarant, ten bewijze vergezeld van de e-tickets. Daarna doen we boodschappen in winkelcentrum Duijzer in het nabije dorp Veen.

 

De rest van de dag zijn er nu en dan opklaringen. Ik begin in een eerder boek van de theoretisch fysicus en mede-ontwikkelaar van de snaartheorie Brian Greene "The Elegant Universe. Superstrings, Hidden Dimensions and the Quest for the Ultimate Theory" (Vintage, 1999,2003). Ik wil het in samenhang doen met het herlezen van zijn "The Fabric of the Cosmos. Space, Time and the Texture of Reality" uit 2004. Dat las ik voor het eerst afgelopen zomer toen we in de Zwarte Zee waren. De avond valt duidelijk later dan een maand terug. Vanavond gaan we een borrel drinken bij de Walevelds, benedenburen met een groot motorjacht die we leerden kennen tijdens onze eerdere periode in De Oude Silo. Op mijn e-mail van drie dagen geleden heeft het Verbeeten Instituut nog niet gereageerd. Hm. Terug naar boven