www.sailing-dulce.nl

Logboek 2019/3 Zomer in Noord-Nederland

Harlingen (9.1)

De Slauerhoffbrug vlak buiten Leeuwarden
De Slauerhoffbrug vlak buiten Leeuwarden

Woensdag 14-08-2019

Na de regen van gisteravond volgt een koude, bewolkte nacht met een minimum van 10 graden. De maan is vol en de hemel zou ons - ondanks het maanlicht - kunnen vergasten op de spectaculaire meteorenshow van de Perseïden, maar geen schijn van kans. De hemel blijft potdicht.

     Om negen uur gaan de stadsbruggen van Leeuwarden draaien. Vlot varen we door naar de bijzondere Slauerhoffbrug, vlak buiten de stad (foto hierboven). Een brug die heel snel open en dicht kan gaan, maar ook nogal eens technische mankementen heeft. We varen het Van Harinxmakanaal op. Het is bewolkt met zonnige periodes en geleidelijk tot vrij krachtig toenemende zuidwestenwind. We schieten goed op, passeren gemakkelijk Franeker en tegen twaalf uur zijn we bij de Tjerk Hiddessluizen bij Harlingen. De grote sluis staat nog open en als Anna oproept kunnen we nog mee (foto hier).

     Na het schutten zijn we weer op zout water. Even later passeren we de Sasbrug en vervolgens de Noorderhavenbrug. De kustwacht brengt gelijk met ons een jacht met motorstoring binnen. We meren af aan het begin van de gezellige haven, aan de zuidelijke kade. Met lange lijnen. Het is nu hoogwater, maar straks zakken we ettelijke meters naar beneden en na de Dorwerdersluis willen we ons niet nog een keer ophangen. Hier is het rustig, de wind is weggevallen en we rusten uit in de kuip. Voor de komende wisselvallige dagen liggen we hier prima. Gedurende de middag komen we nog wat boten binnen, maar we hadden het drukker verwacht. Begint het seizoen al af te ebben? Terug naar boven