www.sailing-dulce.nl

Logboek 2019/2 Voorjaar in Gorinchem

Terschelling (8)

De storm is weg en vanmorgen schijnt de zon
De storm is weg en vanmorgen schijnt de zon

Zondag 09-06-2019, 1e Pinksterdag

Wanneer de zon schijnt is alles anders. Geen storm, geen regen maar milde zonneschijn en een zacht windje. Helaas had Anna een slechte nacht. Ze slaapt uit. Ik poets delen van het weblog van tien jaar geleden op. Na een laat ontbijt loop ik naar West voor boodschappen. Korte broekenweer! Bij de Spar-supermarkt kies ik een lekker uitziende meloen uit van een soort die ze bij de kassa niet kennen. We komen eruit. De middag brengen we in de kuip door. Anna is opgeknapt (foto hier).

     Ik begin aan roman, een genre dat ik niet vaak meer lees. De werkelijkheid is al boeiend genoeg. Maar voor de Oekraïense auteur Serhiy Zhadan maak ik een uitzondering. Zijn boek heet 'Voroshilovgrad' en verscheen in 2010 (Engelse vertaling 2016 bij Deep Vellum Publishing). Voroshilovgrad was de Sovjet-naam voor de stad Loehansk, die tegenwoordig beheerst wordt door pro-Russische separatisten. Hij kan schrijven:

 

'From time to time I still have dreams about aviators. They're always making an emergency landing somewhere in wheat fields' (blz. 30)

 

Nee, het boek gaat niet over de MH17. Die ramp was toen nog niet gebeurd. Terug naar boven