www.sailing-dulce.nl

Logboek 2019/2 Voorjaar in Gorinchem

Scheveningen (4)

Kleumen op de Scheveningse boulevard.
Kleumen op de Scheveningse boulevard.

Dinsdag 21-05-2019

Gisteravond lang en goed gepraat met Bas in het Turks restaurant Liman aan de kade (foto hier). Goed dat we dat deden. Die kans krijg ik niet zo vaak als ik zou willen. De privacy van mijn jongste zoon belet me er meer over prijs te geven.

 

Het is vandaag de derde koude dag op een rij. De wind is weer noordwest, kracht 5, en het is de hele dag bewolkt. Gingen we eergisteren naar het gemeentemuseum (lees hier), vandaag gaan we met tramlijn 16 (foto hier) naar het Omniversum. Trams zijn heerlijke dingen; ze rijden hier om het kwartier en dat is prettig als je in de kou moet wachten. Het is heel lang geleden dat ik het grootbeeld filmtheater bezocht, maar ik ben het nooit vergeten. Het bestaat sinds 1976, dus ik ben er ooit op eigen gelegenheid heen geweest. Nu zaten er twee schoolklassen met joelende kinderen in de zaal, maar de fraaie film over het leven in oceanen ('Oceans, our blue planet') kreeg ze stil. Na afloop namen we de tramlijnen 16 en 11 naar de Scheveningse boulevard, maar het was geen lolletje om er te staan kleumen in de harde wind (foto hierboven). We richtten onze schreden naar de luwte van het oude dorp, waar we laat lunchten bij een bakker.

 

Iemand meldde gisteren dat sinds een dag of tien mijn blogposts niet meer doorkomen op Facebook. Na enig zoeken kwam ik erachter dat ik dat per ongeluk zelf veroorzaakt had. Vandaag heb ik de zaak hersteld en de blogs alsnog gedeeld.

     Er is morgen kans op zon en minder wind. Zelfs nu lijkt het al wat lichter te worden. Als de voorspelling uitkomt, willen we langs de kust naar IJmuiden varen en dan over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Nu volg ik het kamerdebat met staatsecretaris Harbers over de lijst met  misdaden van asielzoekers. Ernstige misdaden als moord en verkrachting zouden door zijn ministerie zijn weggemoffeld, maar nu blijkt dat ambtenaren juist waarschuwden dat dit onverstandig was. Merkwaardig en hoogst knullig. Het schijnt dat Harbers wil aftreden. Het is dan ook vreemd dat de premier en de fractievoorzitter van de VVD niet bij het debat aanwezig zijn. Terug naar boven