www.sailing-dulce.nl

Logboek 2019/2 Voorjaar in Gorinchem

Gorinchem (251)

Woensdag 24-04-2019

Door de lectuur van René ten Bos zijn 'Extincties' (Boom, 2019) leer ik de wrange filmpjes van de Britse illustrator en animatie-filmer Steve Cutts kennen.  Hierboven staat er eentje, zijn bekendste, met de titel 'Man' (2012). Het loont de moeite om hem te bekijken, zelfs in deze snelle en gestresste tijd want hij duurt slechts een paar minuten. In die periode slaagt een onnozel, dikbuikig mannetje type vrije ondernemer, of beter 'vrije jongen' erin om onze hele, schitterende wereld te veranderen in een vuilnisbelt. Een belt die aan het slot door de buitenaardse bemanning van een langskomende UFO niet de moeite van verdere exploratie waard geacht wordt. In een navrante actie trappen ze het naargeestige ventje dood, gooien hem boven op de vuilnishoop en vertrekken. Waarschijnlijk scheppen ze vuilnishopen op kosmische schaal.

 

Vandaag wolken, zon en flinke wind uit het zuiden. Het is de laatste dag dat 71 ben, vanaf morgen zal ik een jaar lang 72 zijn. Zal wel wennen. Omdat hun ouders naar een begrafenis gaan passen wij vanaf het middaguur op Vajèn en Lina-Mae (foto hier). Poppenhuis, spelletjes en Netflix voor kids. Verder maak ik onze belastingaangiftes af en verstuur ze.

     Vanaf drie uur trekt de hemel dicht. Het KNMI vaardigt een code geel uit wegens kans op onweersbuien met zware windstoten (90 km/uur), maat trekt die later weer in. 

     Klimaatnieuws. Eén orkaan is niet genoeg. Mozambique dreigt opnieuw door een cycloon te worden getroffen, ditmaal in het noorden. De zware tropische storm Kenneth trekt vanavond over de Comoren Archipel naar het westen en wint daarbij aan kracht. In de loop van donderdagochtend zal hij aan land gaan bij de kust van Cabo Delgado, de meest noordelijke kustprovincie van Mozambique, met een continue stroom van zware onweersbuien en met windstoten tot 240 km/uur. Terug naar boven